TOPlist

Solaris Urbino 15 II

Zde najdete vše o připravovaných nebo již vyrobených vozidlech do hry.

Re: Solaris Urbino 15 II

Příspěvekod TomsonTom » 03 zář 2012 21:05

Díky. Našel jsem nějaký video na YouTube a docela jsem to z toho pochopil. :) Každopádně pokud to vyřazuje na neutrál i v reálu (jakože asi ne?), tak by to docela odporovalo současnýmu zákonu o provozu na pozemních komunikacích, který říká mj., že:

§7 (4) Řidič motorového vozidla o maximální přípustné hmotnosti převyšující 3 500 kg, ... musí jet ze svahu se zařazeným rychlostním stupněm.

Pokud by ale automatika vždycky přehodila na neutrál při brždění, tedy i při jízdě ze svahu, tak by to jaksi odporovalo zákonům a každý řidič takového autobusu by se dopouštěl přestupku, aniž by to vlastně mohl ovlivnit. :lol:
Obrázek
TomsonTom
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Vitas » 03 zář 2012 21:16

Hele, jedna vec je praxe a druha politika. :) Jeste nedavno (mozna to tam jeste je) bylo na Mohelnicaku (kopec do Mohelnice na silnici I/35 od Litomyšle) v 10% klesani, ktery ma snad 3 kilometry, cedule ve smyslu, ze ridic nakladaku ma jet z kopce maximalne na zarazeny 3. rychlostni stupen. :lol: U modernich nakladaku s 16 nebo 12 rychlostma se jede na velkou trojku asi 15 km/h, coz je prakticky nerealny. Proste se ta cedule obmenovala z dob trambusu a V3S az do dneska. Navic dneska s kotoucovejma brzdama (a samozrejme s retarderama, ktery kotoucum hoodne ulevujou) neni problem brzdit delsi dobu bez ztraty brzdiciho efektu, i tak ale stara skola pravi "jed z kopce na takovou rychlost, jakou bys jel do kopce". Zajimavost na zaver. Dole pod kopcem je sterkovej zachrannej pruh, kam kamion s nefungujicima brzdama ma zajet. Nedavno se stalo, ze brzdy fakt selhaly, typek to tam poslal, jenze na ten sterk predtim 10 let nikdo nenajel, takze se vlivem povetrnostnich podminek krasne udusal a vysledek posudte sami, fotogalerii doporucuju, obzvlast tu fotku v kukurici. :lol:

http://aktualne.centrum.cz/domaci/regio ... cid=716300

// Dále v odpadu, díky.
Vitas
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod energyman » 04 zář 2012 06:57

tak to je dobrý :D :mrgreen:
energyman
Nový člen
Nový člen

Příspěvekod Kuba J. » 04 zář 2012 15:21

honzyf04 píše:Jj,ale není funkční

a co je tedy to dole pod kasičkou a autorádiem? to je podle mě (fungující) nastavení klimatizace...
Kuba J.
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod TomsonTom » 04 zář 2012 15:24

Docela by mě zajímalo, jak se otevírají střešní okna ve skutečnosti? I v Solaris Urbino 10 a 15 pro OMSI se to otevírá tlačítkama po levý straně řidiče. Pokud to tak je i v reálu, to vážně nemají ty tlačítka nějaký normální symboly na sobě? Třeba symbol střešního okýnka a ne tyhlety klikyháky? :lol:
Obrázek
TomsonTom
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Deiv » 04 zář 2012 15:40

Já bych řek že se veskutečnosti otevírají taky na tlačítkách... (jen můj tip nikdy jsem se Solarisem nejel) myslim si to protože Tedom je má taky na tlačítka a Tedom a Solaris si sou celkem podobný ... ;)
"If it´s not Boeing, I´m not going!"
Deiv
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Rohatej » 04 zář 2012 16:25

TomsonTom píše:Třeba symbol střešního okýnka a ne tyhlety klikyháky? :lol:

Tak co bys čekal od Poláků. Jak se říká - uměj akorát kopírovat a ještě k tomu blbě. No ne... Otvírá se to určitě tlačítkama. Nikde jsem neviděl nějaký páky. Ale ty symboly... no čert ví.
Rohatej
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Hudy » 04 zář 2012 17:15

Tady máte fotku ovládání okének na našem Urbinu 15 III. generace. Funguje je to tak, že se to kolečko posunuje, když ho posunete 1x, tak se zvedne zadní část okna, když 2x, tak se okno zvedne celé, a když ho posunete 3x, tak zvedne přední část okna. Možná to mají jinde jinak, nevím. Ono totiž celá ta palubovka je trochu jiná, prostě záleží jak si to zákazník přeje. :) Jestli bude mít někdo zájem, tak mohu natočit video. ;)
IMG_8566maly.jpg
DPO, společnost s myšlením omezeným

>> http://www.facebook.com/HudyTrans <<
Hudy
Sponzor
Sponzor

Příspěvekod honzyf04 » 04 zář 2012 17:17

Kuba J. píše:
honzyf04 píše:Jj,ale není funkční

a co je tedy to dole pod kasičkou a autorádiem? to je podle mě (fungující) nastavení klimatizace...

To je topení ;)
PC: AMD FX-8300 (8x3.3GHz), MSI GTX 650 OC 1GB, RAM 16 GB,Windows Vista, HDD Samsung 1,5 TB

Byl jsem rok a půl ve střílečkový rauši. Co se stalo?
honzyf04
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod TomsonTom » 04 zář 2012 17:25

Díky za fotku, Hudy. :)

Jinak, pokud vím, tak klimatizaci do OMSI zatím nikdo nenaskriptoval. Všechno je to opravdu jenom topení (od slova topit), který maximálně do autobusu nažene venkovní vzduch, ale rozhodně ho neochladí, maximálně pomůže vyrovnat vnitřní a vnější teplotu. :)

Jinak, ještě včera jsem si myslel, že to žlutý tlačítko s obrazovkou spouští LEDky na denní svícení... Když jsem si uvědomil, že je to tlačítko umístěný u zadní mlhovky a rozsvěcí signalizační světýlko na stejnym místě jako zadní mlhovka, tak mi došlo, že jsem jel celou linku s mlhovkama. :lol:
Obrázek
TomsonTom
Stálý člen
Stálý člen

PředchozíDalší

Zpět na Vozidla