TOPlist

Mafia - I nebo II ?

Obecně i mimo OMSI

Mafia I nebo II ?

Mafia I
41
58%
Mafia II
30
42%

Celkem hlasů : 71

Re: Mafia - I nebo II ?

Příspěvekod shitman » 01 črc 2011 11:09

Daniel píše:dvojka má ale skvělý zbusob skování.Jen zmačknu CTRL a rychle se mi skova

víš, ono stačí si před tím, než deš ven, zapnout poklopec, na to žádné ctrl nepotřebuješ... :lol:
Obrázek
Obrázek PROTOŽE ZRZKY VLÁDNOU SVĚTU!!
shitman
Profík
Profík

Příspěvekod Daniel » 01 črc 2011 11:11

no na to bych potřeboval CTRL,protože jdu většinou ven s rozeplim poklopcem...:D
Daniel
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Intouro » 03 črc 2011 10:51

Taky si dovolím svoji menší recenzi :

MAFIA I
Stará dobrá klasika, kdo by neznal. Hra skutečně dělaná s rozumem, srdcem a pečlivostí. Na mě zvláště zapůsobil vytříbený slovník, při kterém nepadne každou chvíli nějaké to ku*va. Obzvlášť v Intermezzech si lze všimnout, že Tommy má skutečně bohatou slovní zásobu. Dále také nesmíme zapomenout na plně českou lokalizaci. Tím si tvůrci jistě plně získali domácí publikum. Nevím, jak je na tom americký dabing (z některých hvozdů lze slyšet, že je povedenější), ale u mě český vede. Myslím že sám Marek Vašut nečekal, že i na dabingu herní postavy se dá udělat sláva.

Když smícháte emotivní příběh (musím se přiznat, na konci hry i slzička padla), českou lokalizaci i s dabingem, senzační příběhové zápletky (někdy jsem opravdu žasl, jak tohle mohlo Dana napadnout), atmosféru třicátých let a plno zajímavých nápadů, před vámi se objeví koktejl přesně na míru každému Čechovi.

Zkrátka a dobře, Mafia si mě získala, a i po tom, co jsem ji nesčetněkrát dohrál, se k ní rád vracím.

MAFIA II

Toto volné pokračování Mafie bylo tvořeno s jediným cílem - uspokojit zámořské publikum. Češi už si pod pantoflem 2K nesměli moc vyskakovat. Ale abych jenom nehanil. Musím upřímně říct, že v druhé misi při příjezdu na zasněžené vrakoviště Mika Bruskiho na mě skutečně dolehla atmosféra. Depresivní válečná zima versus rozmarná slunečná padesátá léta. Ale co mi skutečně vadí, je nedomyšlenost v mnoha aspektech. Například přechod ze zimy do léta. V příběhu se tyto světy potkávají v kapitola z vězení. Na mě to moc nezapůsobilo. Působí to na mě dost levně. A když jsem s napětím čekal, s čím přijdou v Joeových dobrodružstvích, přišlo na mě sklamání, protože opět to byl úprk do neznáma, kde se světy rozdělily nápisem "O dva roky později".

Mafia s prvním dílem si získala velké ambice a nastavila laťku vysoko. Poměrně smutné, že druhý díl tuto laťku v mnoha směrech nepšeskočil,
Intouro
Nový člen
Nový člen

Příspěvekod shitman » 03 črc 2011 11:59

Téměř ve všech bodech souhlasím :) Jinak, nyní máte možnost hlasovat v anketě nahoře, který z dílů máte raději. ;)
Obrázek
shitman
Profík
Profík

Příspěvekod Najlvin » 03 črc 2011 18:19

Tak já za sebe musím říci, že oba díly mají své pro a proti. Jednička má obrovský herní obsah, který nabízí mnoho zůsobů, jak se zabavit. Na druhou stranu dnes již zastaralá grafika už niko moc neupoutá... Dvojka má zase super grafiku, ale herní obsah za moc nestojí. Není to špatná hra, ale fakt, že jsem ji dodnes nebyl schopen dohrát svědčí o tom, že v mém případě to na ten první díl zkrátka nemá. Ten jsem totiž dohrál dvakrát ;-)
Najlvin
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod Marvy » 16 črc 2011 14:23

Mafia I byla a je pro mě hra na svou dobu nadčasová. Skvělá grafika, poutavý příběh, po skončení kampaně další odemknutý obsah, vynikající omezení sprostých slov. Když jsem hru poprvé dohrál, řekl jsem si " Zlatý český ručičky. " Je to podle mne hra dělaná pro hráče. Proště Hra.
život grázla
Mafia II už podle mne není hra, je to spíš továrna na peníze. Když jsem ji dohrál, řekl jsem si " Tohle je pokračování legendy??? ". Musím uznat, že je velmi dobře propracovaná grafika a rádio ve vozech. Také destrukce je v mafii II povedenější. Avšak příběh nesahá tomu z M I ani po kotníky. Taky při vymýšlení dialogů měli tvůrci asi špatný den a potřebovali se "vymluvit" jako postavy. Tak sprostou hru trumfne snad jen GTA.To jsem si o mafii II myslel až dol dne, kdy jsem na internetu našel materiály, které ukazovaly původní rozsah hry. Přes 40 misí, propracovaná nadzemka, multiplayer, volná jízda a ještě víc. A většina z toho se objevila v placených DLC.

Už jen z toho důvodu u mě vyhrává M I.
Marvy
Objevující člen
Objevující člen

Příspěvekod Koňásek » 16 črc 2011 17:54

Určitě mafia I. Jednička stračně bavila a dvojka? Hmm je všechno strašně pěkný a vymakaný ale.. no nevím. To jednička ve svý době byla taky. I sem měl na komplu strašně dlouho a furt to bavilo. II sem dohrál a že by mě nějak lákalo se k ní vracet. Jednička je legendou a dvojka se nestane... :?
Mateřské prkno:ASUS X370 Prime|Procák:AMD R5 1600X
Grafárna:Sapphire R9 380 NITRO 4G|RAM:16GB
Koňásek
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Bosko » 17 črc 2011 13:10

pravda souhlasím se všemi názory a někde sem četl že tyden před vydáním dvojky oznámili tvůrci Mafii 3 :o sem zvědav protože kdyby tam bylo nespočet misí multiplayer grafika z 2 ale příběh a dabing podobnej z 1 tak to by byla nej GAme.ale tešim se i na GTA 5.
Obrázek
Obrázek
Bosko
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod shitman » 17 črc 2011 18:13

Pokud bude GTAV na podobném enginu jako GTAIV, tak na to ani nesáhnu. Ta hra by měla krásný úpotenciál, kdyby se řízení auta a vůbec i samotného hráče enchovalo, jako kdyby byl programátor namol. Přidejme k tomu tak perfektní grafiku, která při zapnutých stínech zasekala úplně každý počítač, a celkový "těžký" dojem ze hry.. Obecně se engine použitý u GTA3 a IV projevuje tím, že velice pomalu reaguje na příkazy hráče, a mě se ani za mák nelíbí. A celkem pochybuji, že Mafia 3 by mohla předčit klasiku. Vystřídal jsem od doby Mafie stovky her, ale žádná ve mě nenechala to, co ona.
Obrázek
shitman
Profík
Profík

Příspěvekod Rohatej » 17 črc 2011 18:33

To nevim, co to o GTAčku a jeho enginu vykládáš.
Rohatej
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuse