Ze své pozice debatu na toto téma směřuji do
Odpadu.
Moje poznámka je však ta, že tvorba do OMSI má mnohem větší přesah, než jen jakési nejaktivnější jádro na tomto foru, z určité části složeno z lidí, kteří si až nezdravě potrpí na detailech, zbytečně moc se v nich nimrají a ani za tím nevidí tu práci a čas. Jeden tak autorovi vyčte určitý aspekt, pak přijde dalších pár borců, napíšou to samí znova a znova a znova úplně zbytečně, a aby to nebylo trapný, tak přidají ještě nějakou finesu k tomu. Ti nejteatrálnější hovádka něco o tom, jak to letí do koše, jaké je to pro ně zklamání, apod. Je to zbytečný a z toho by si člověk neměl nic dělat, ani já takové příspěvky neberu na váhu, existujou i divný děti mezi námi, co se těšili na busík, žadonili o vydání a když není takovej, jak se těšili, tak jsou smutní a neunesou to. :´(
Háček je v tom, že to je určitá skupina lidí, která se opakuje. Takže to, že jeden ňouma napíše 7x za dvě hodiny, že je zklamanej, že se nedají upravit textury, že je slujda blbec, nevíte někdo jak upravit textuty, přičemž to vše ani není pravda, neznamená 7x přísnou kritiku. Stejně tak když jeden člověk 4x opakuje to samí pořád dokola, nehledě na to, že dalších 12 lidí to zopakuje taky. Schválně, udělejte někdo statistiku příspěvků, jejich autorů a jejich tematiky.
Co tím chci říct: Skupina "konstruktivních kritiků" resp. remcalů ve stylu -mám právo mít ten bus bez chybičky a dokonalej- je velice početně omezená, v součtu je to maximálně 10% denně aktivních uživatelů fora. Těch nadšených, velice spokojených a spokojených je ale nepochybně řádově víc a bohužel jsou také řádově tišší v projevech a normální v očekáváních, dál je potřeba přičíst tiché členy fora, kteří forum pravidelně čtou a nepřispívají, přiležitostné hráče OMSI, kteří si vytipovávají autobusy a mapy, na forum třeba vůbec nechodí, díky kterým se vracejí do OMSI a především také zahraničí, kde počty stažení jdou taky do tisíců.
Rozhodnout se ukončit tvorbu na základě tak
malé skupiny "geniálních" lidí s vlastním názorem, který mají právo vyjádřit a který "má" sloužit k tomu, aby se slujda zlepšil (fakticky má sloužit k tomu, aby si mohli hrát se svým oblíbeným busíkem bez chybičky a bez práce), které může vlastně každý mít taky úplně v prdeli, je za mě divná matematika a nepřijde mi to šťastné. Konec konců, pokud autor nestojí o negativní kritiku, všechno se dá zařídit pravidlem, podobně jako zamknout téma apod. Nic není nemožné.
Je to jako s hodnocením čehokoliv jiného na internetu, třeba poskytovatelů internetu - většina recenzí je negativních, protože je píše těch 10% naštvaných, ale každej na ně sere.
HOWGH
Reakce na tento příspěvek najdete v ODPADu >>
viewtopic.php?f=6&t=3115&view=unread#unread