rpopo píše:Tomko: Ten vlak vyzerá dobre, určite sa niečo porieši. Mal by som asi takú predstavu, že jedna súprava ráno z Košíc, jedna ráno z Prahy, jedna v noci z Košíc a jedna v noci z Prahy, jeden pár vlakov zo Žiliny do Prahy a rovnako zo Žiliny do Košíc, a teraz ešte nájsť nejakú elektrickú jednotku na osobáky.
Čo sa týka aktivít, nemal by som problém urobiť všetky naše vlaky do formy aktivít. To je práca na pár hodín, ale len ak bez okolnej dopravy, potom by to bolo na pár týždňov.

Ďalej, Ledo Rails je fajn názov, ale plán vlakov nie je podľa mňa najlepší.

Návrh linky Praha Košice je fajn, v takom prípade by boli potrebné len 2 lokomotívy rady 380. Čo sa týka radenia, ako som už písal, tak na nočný vlak by som rád nasadil staré vozne od ÖBB, v zložení 380 + Ampz + 2x Bmz + 3x poschodovné WLABmz. A čo sa týka denných vlakov, tak tam by to asi bolo Ampz + reštauračný vozeň + 4x Bmz. V takom prípade by bolo na linku potrebné nasadiť 6 vozňov Bmz, 2 vozne Ampz, a 3 poschodové WLABmz. Potom čo sa týka vlakov do Žiliny, tak tam by sa asi dalo rozprávať dvoch pároch vlakov, jeden by nadväzoval pravdepodobne na smer Ostrava-Praha, a druhý by som potiahol až do Zwardoňa cez Čadcu, pričom by nadväzoval na vlak do Katowíc. Tým pádom by sa zaviedlo kratšie spojenie, pri ktorom nie je nutné ísť cez česko. Ďalej, osobáky. Tam som rozmýšľal na neelektrifikované trate nad 810kou alebo nad starými kĺbovými jednotkami rady 610 od DB, čo je aj priateľnejšie, než 810.

Pri elektrifikovaných tratiach to bolo ťažšie, pretože väčšina železníc používa väčšinou len dieselové jednotky, ale asi najprijateľnejší mi prišiel nákup lokomotív a klasických vozňov. Vlastne, poď na skype.

Peterson píše:Nezastavovať v Zábřehu? Teda pokiaľ ten vlak tade ide niekedy v noci, tak je to trochu mimo, ak ide cez deň, tak to tam má RegioJet s linkou Praha-Žilina.
No, Zábřeh je pomerne dosť malý a navyše v tom čase nie je dostupný ani jeden prípoj, a keďže je tam tak čulý ruch, prišlo mi vhodné skrátiť jazdnú dobu.