TOPlist

Open Transport Tycoon Deluxe (Open TTD)

Obecně i mimo OMSI

Jak se vám líbí hra Open TTD?

Je to nejlepší hra na světě! Nikdy neomrzí!
21
33%
Je to skvělá hra ale když jí hrajete déle tak omrzí
20
31%
Je to dobrá hra
7
11%
Nic moc hra
8
13%
Špatná hra ale zkusil bych to
3
5%
Hnusná hra ani bych to nezkusil
5
8%

Celkem hlasů : 64

Re: Open Transport Tycoon Deluxe (Open TTD)

Příspěvekod VencaCZ » 01 čer 2014 21:08

On je nějaký nový patch? :) Dlouho už jsem to taky pořádně nehrál, vždy si zahraju tak na 10 minut a konec :D
VencaCZ
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Fantomas007 » 01 čer 2014 21:21

Nová verze vychází už nějaký ten rok pravidelně 1.dubna, mezitím samozřejmě různé meziverze, bety a RC.
Obrázek
Fantomas007
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod IK_Pr_CZ » 02 čer 2014 05:32

hrejzadarmo píše:Nechcete si zahrát spolu na nějakým servru :D (nebojte jsem lama :D )

Problém je v tom, že někteří z nás (já k nim patřím taky) mívají ohromné plány a když se jim to povede tak 5% mapy pokryje jejich železnice :)
Zde není nic, co by vás muselo zajímat.
IK_Pr_CZ
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod VencaCZ » 02 čer 2014 18:32

Já teda nestavím žádné megalomanské projekty :) Postavit deset kolejí aby nevznikla žádná kolona je trapný, umění je využít dvoukolejnou trať na 100% :D
VencaCZ
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod johnny6329 » 02 čer 2014 18:35

Souhlasim s tebou :D využívám vetšinou dvoukolejku na 100%, někdy se dívím, že to funguje .D a používám do tý doby, dokaď se to fakt pekelne neucpava, :D potom rozšířím.
johnny6329
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod VencaCZ » 02 čer 2014 19:43

Jen škoda že tam ty návěstidla nefungují jak v reálu, tedy že tam je i výstraha a podle toho i změněná rychlost vlaku :)
VencaCZ
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod IK_Pr_CZ » 03 čer 2014 05:43

VencaCZ píše:Já teda nestavím žádné megalomanské projekty :) Postavit deset kolejí aby nevznikla žádná kolona je trapný, umění je využít dvoukolejnou trať na 100% :D

Já stavím jednokolejky (pro jeden nebo 2 směry). :) Dvoukolejnou trať někdy bohužel využívám na 150%, někdy i víc :D
Zde není nic, co by vás muselo zajímat.
IK_Pr_CZ
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Fantomas007 » 03 čer 2014 13:36

Mám takový malý problém :) Níže je velmi hrubé schéma mého dopravního systému (moc práce jsem si s tím nedělal :D ) Černé tečky jsou města, modré čáry jsou autobusové linky, červeně jsou železnice, žlutě je naznačena letecká trasa mířící do další oblasti která je obdobně uspořádaná (letadla sice zatím ještě nemám, ale taková je idea). Zdál se mi to jako dobrý systém a zatím i poměrně dobře funguje. Výjimkou jsou však trochu autobusy. Globálně jsou sice v zisku, ale necelá polovina z nich prodělává, a to i přesto, že jezdí poměrně naplněné. Pozorováním jsem zjistil jednu, pro mě záhadnou, věc. To právě kvůli těm cestujícím tolik prodělávají, kdyby jezdily prázdné nestály by mě tolik! :lol: Obvykle to chodí tak, že cestující dopravím z bodu A do bodu B a za to dostanu peníze. Jenže v tomto případě za to zaplatím. Napadlo mě, že to zřejmě bude souviset s přerozdělením zisku, přece jenom při cestování v takovém systému se často přesedá. Jenže přerozdělení zisku je přerozdělení zisku :) Tedy peněz, které dostanu a ne které platím. Takže pokud za to platím, mělo by to být ztrátové, což ale není, protože každý vlak vydělává v průměru přes 2 miliony ročně, zatím co autobusy v průměru 300 tisíc prodělávají. Tak sakra snad by mělo být buď vše ziskové nebo vše ztrátové, ne? Ale to evidentně není, neboť červená čísílka se objevují jen nad autobusy. Tak jak to teda funguje, v čem je problém? :)

Untitled.png
Obrázek
Fantomas007
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod VencaCZ » 03 čer 2014 13:47

Hele, on ten cargodis mód funguje obecně trochu zvláštně. Jako nápad do OTTD fajnej, ale tohle přerozdělování je jeden z problémů, místo zisku to píše "Překládka: 8 000 Kč", jenže najednou v příjmu vozidla je třeba -250 000 Kč :D. Pokud se nepletu, jde to myslím nastavit v nastavení, jsou tam nějaké konfigurace s %, jedno z toho je ono :)

Další věc je např. samotné rozdělování těch pasažérů. Na nějakém hlavním nádraží čeká 150 lidí, někteří chtějí vystoupit někde cestou ve vesničkách a někteří chtějí vystoupit na konci linky ve velkém městě. Zní to logicky, logické už není to přerozdělení, kdy ve vesničkách chce vystoupit dohromady 140 lidí a do konečného hlavního města chce dojet pouze 10 lidí, prostě bere to destinaci jako destinaci, nehledě na to jak velké město to je. Často se mi tedy stávalo že osobáky braly do nějakých Kotěhulek 3000 lidí, kdežto nějakej šinkanzen do půlmilionovýho města 8 lidí.

Edit: Jdu si zahrát, udělám pár snímků, ať je na co koukat :)
VencaCZ
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Fantomas007 » 03 čer 2014 13:57

Tím přerozdělením zisku jsem právě myslel procentuální podíl za překládku, to nastavené mám. A když to mám nastavené, tak by to mělo být vše v zisku. Ono je to asi jedno, nakonec by se asi jen trochu snížil zisk těch vlaků, právě o ztráty z autobusů, ale štve mě že na konci každého roku na mě vykoukne 40 oznámení o prodělávajícím vozidle :)
Obrázek
Fantomas007
Pokročilý člen
Pokročilý člen

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuse