TOPlist

Gothenberg

Verdikt

100-90%
26
65%
90-80%
7
18%
80-70%
0
Žádná hlasování
70-60%
0
Žádná hlasování
60-50%
2
5%
50-40%
1
3%
40-30%
0
Žádná hlasování
30-20%
0
Žádná hlasování
20-10%
0
Žádná hlasování
10-0%
4
10%

Celkem hlasů : 40

Gothenberg

Příspěvekod Perda » 18 bře 2013 11:47

V dnešním hodnocení se blíže podívám na mapu Gothenberg. Jako déšť v mírně vysychající krajině, zjevila se tato mapa, která zvedla vlnu nadšení. Když pominu velké hity, které teprve čekají na vydání, dovolím si říci, že tato mapa se může řadit mezi TOP mapy, které byly vypuštěny do virtuálního světa, kde se kola autobusů s radostí otočí.

Mapa obsahuje celkem 4 linky, jejichž délka je různá. Od deseti minut k padesáti, přičemž rozmanitost a propracovanost okolí je na vysoké úrovni. Autor si dal mnoho práce s doladěním různých drobností, které v celku působí skvěle. Zvlášť řešení cest s následnými pruhy pro cyklisty a vodorovného značení se povedly na výbornou. Od centra města až po okraj, všude narazíte na pěkný vzhled, který je navíc zabalen do příjemných HW požadavků, takže plynule si pojezdíte na horších sestavách (samozřejmě s rozumně nastavenými detaily). Další dobrou věcí jsou staniční hlášení, zní skvěle, osobně ale ještě nemůžu posoudit.
Jízdní řády jsou sestaveny v akceptovatelných intervalech, takže na konečné je většinou čas na malé osvěžení. Další dobrou zprávou je, že polovina linek funguje i v noci, minimálně o půlnoci máte ještě čím jezdit.
Malý problém při instalaci může některé zaskočit, ale žádný problém v tom není, jen je potřeba celou složku s názvem Terrain-Spline-V3_1 vložit do složky Spline, i když v obsahu "Terrain - Spline..." je tato složka ještě jednou obsažena. Osobně jsem tedy jinou výtku nezaznamenal.
Výšková členitost mapy je taktéž ucházející, takže otravné rovinky bez sebemenšího náznaku tektonické aktivity tu také nenajdete.
Já jsem s touto mapou velmi spokojen, proto bez sebemenšího otálení dávám 90% a říkám - Běžte do ní! :)

Klady:
+ Celková propracovanost mapy a hezké prostředí
+ Délka linek
+ Hlášení a noční linky
+ Nízká HW náročnost

Zápory:
- Chaotičnost linek (převážně nočních, kdy jedna linka končí jednou tam, podruhé jede úplně jinudy, což ale není značeno, takže se lze jen řídit podle zastávek v JZ)
- AI doprava - funguje dobře, ale na některých místech není žádná, v některých úsecích město působí "prázdně a opuštěně"

Konečné hodnocení:
90%

Po delším ježdění musím upravit moje hodnocení z 98% na 90%, i tak si ale myslím, že jde o velmi zdařilou mapu.
Nestůj pod okapem!
Perda
Objevující člen
Objevující člen

Re: Gothenberg v.1

Příspěvekod viktor1 » 16 lis 2013 20:29

Asi ze mně bude historik, protože otevírám stará témata, ale jakmile jsem se k téhle mapě dostal tak jsem o recenzích nic nevěděl, ale teď už něco málo vím, a tak... recenze na mapu Gothenberg.
Mapa na mě působí krásným dojmem a i když je to teprve v.1, tak je opravdu zdařilá a krásná pro TEDOM, Mercedes Camo Camus.

+
Hlášení
Repainty
4 linky, které neomrzí
Noční linky
Noční "spojení" u zástavky Kreuzpaltz
AI doprava
HW nenáročnost (až na ten úsek Columbiapark > Hauptbahnhof) :) - tam jezdím na 9 FPS, ale pak na 16 - 17 FPS. :)

-
Chaotičnost linek E1 a E11.

Podtrženo, sečteno máme zde jen jeden zápor, a proto mapce dávám 98% a všem ji vřele DOPORUČUJI.
viktor1
Aktivní člen
Aktivní člen

Zpět na Mapy