TOPlist

Návrh - Hypotéka na vlastní autobus pro soukromé osoby

Návrh - Hypotéka na vlastní autobus pro soukromé osoby

Příspěvekod rogerer » 25 kvě 2012 13:36

Jelikož jsem zaznamenal již několik žádostí o profinancování vlastního autobusu - vlastního ve smyslu privátního a ne firemního - tj. když chce mít řidič svůj vlastní autobus s kterým by i přecházel do jiných firem a kupoval si do něj doplňky apod..... tak po desítkách probdělých nocí a neustálého přemýšlení přináším návrh tzv. Hypotéky na autobus. Původně jsem čekal na uvolnění citibusu, který určitě každý bude chtít ale vzhledem k tomu že bude omezen stejně jen na ÚnL. tak nemá smysl čekat. Slibuji si od toho že dojde k růstu mezd - majitelé firem budou pod tlakem řidičů. Jedná se jen o návrh tak prosím váše nápady a připomínky
Dost možná to nemá ani smysl zprovozňovat jelikož to bude splácení na dlouhou dobu, ale chtěli jste to :-)

PRAVIDLA:

Kupující ani zaměstnavatel nemají nárok na dotaci !!!!!
Kupující musí složit min. 10% ceny autobusu, ještě před samotnou koupí - rozuměji - na osobním účtě musíte mít takový zůstatek.
Navýšení úvěru bude oproti firemním úvěrům (20%) mnohem nižší (cca 3%).
Upozorňuji že se jedná o formu hypotéky a ten autobus budete fakticky splácet třebas dva roky :-))
Maximální doba splácení je 100 týdnů.
Minimálně dva poslední týdny před koupí Vám musela přijít mzda v minimální výši splátky!!!
Autobusem bude moci jezdit jen člověk který si ho zakoupil, nesmí ho zapůjčit jinému řidiči ve firmě. Tzn. když budete mít dovču tak autobus nebude jezdit!!
Firma - zaměstnavatel kupujícího - autobus musí uvést ve svém přehledu (označit ho jako soukromý) a musí za něj hradit náklady vč. pojištění - tzn. musí být uveden i ve vyúčtování.
V případě že nebudete mít na splátku autobus Vám může být zabaven - případně domluva na nějakém splácení dluhu.
V případě že autobus již nebudete chtít, banka ho prodá - prodejní cenu odečte od dluhu a část dluhu po vás bude vymáhat - tj. bude něco pslácet i dál....ještě nevím jak přesně.
Když budete chtít nový bus - banka váš bus prodá a následně bude domluveno zaúvěrování nového autobusu s ponížením o dluh a prodejní cenu původního blabla

Příklad1:
Chci Ikarus 263, který stojí 190tisíc. Na účtě musím mít minimálně 19tisíc. Hypotéka tedy bude na částku 171 TDM (190-19). Úrok 3% -> 171*1,03 = 176.130 DM.
Splátka 100x 1.760 DM

Příklad2:
Chci D86, který stojí 260tisíc. Na účtě musím mít minimálně 26tisíc. Hypotéka tedy bude na částku 234 TDM (260-26). Úrok 5% -> 234*1,03 = 241.000 DM.
Splátka 100x 2.410 DM

Je to na domluvě s vašim majitelem firmy.... Když si dohodnete že vám majitel pošle těch prvních 10% na váš účet + vám pak bude pravidelně posílat na váš osobní účet splátku - problém s tím nemám - pro firmu to moc výhodné není, jelikož nemá nárok na dotaci na tento autobus :-) Takže záleží na vás a na tom jaké si vyjednáte mzdy. o kterých se to stejně v reálném životě točí !!! Samozřejmě pokud si 5 řidičů robusu nebo travel comfortu objedná autobus, banka to nemusí schválit, jelikož musí brát ohled i na finanční situaci firmy tj. aby byla schopna vyplácet mzdy, z kterých potom budete splácet autobusy.
rogerer
Stálý člen
Stálý člen

Re: Návrh - Hypotéka na vlastní autobus pro soukromé osoby

Příspěvekod Dom » 25 kvě 2012 13:46

Nechápu pravidlo:
Autobusem bude moci jezdit jen člověk který si ho zakoupil, nesmí ho zapůjčit jinému řidiči ve firmě. Tzn. když budete mít dovču tak autobus nebude jezdit!!

Proč ho nesmím zapůjčit kolegovi, pokud mu věřím, stejně za ten bus musím zaplatit pojištění. A tak třeba mi na 1den kolega půjčí lepší firemní, a já mu půjčím svůj soukromý.

Toto je jediné, co se mi nelíbí, jinak je to zajímavé, a časem by jsem určitě uvítal. Ale zároveň mi to přijde jako zbytečnost, jelikož, když máte dobrého šéfa, tak se vám snaží vyhovět.
Dom
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Deiv » 25 kvě 2012 13:49

Hmmm... je to dobrý ale výsledek je ten že to stejně všechno zaplatí firma (přes řidiče) takže je to akorát zpomalení... ;)
"If it´s not Boeing, I´m not going!"
Deiv
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod rogerer » 25 kvě 2012 13:51

DEIV: to máš pravdu :D jde spíš o to že využiješ svoje soobní konto ale hlavně že se svým busem můžeš přestoupit do jiný firmy... nvm no...dal jsem jen návrh o který jsem byl požádán
rogerer
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Fantomas007 » 25 kvě 2012 14:24

Tak firma to platit nemusí, plat řidič dostává tak aj tak a jestli chce plat vyšší, aby si mohl dovolit splácet úvěr, ať se snaží a jezdí víc zastávek.
Obrázek
Fantomas007
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod rogerer » 25 kvě 2012 14:31

anebo at jde do jiny firmy kde mu daj plat dvojnasobny..........fakt si myslim ze platy by se zvedli na uroven 2tis pokud by ridici chteli vlastni busy :---)
rogerer
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Deiv » 25 kvě 2012 14:36

Ano stavy osobních účtů by se zvedli, ale o hodně by klesly stavy firemních účtůů... :(
"If it´s not Boeing, I´m not going!"
Deiv
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod rogerer » 25 kvě 2012 14:37

a o tom to je aby to bylo těžší pro firmy, protože co si budeme vykládat... :D
rogerer
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod shitman » 25 kvě 2012 15:47