TOPlist

Načítání mapy

Pokud máte problém týkající se hraní OMSI, sdělte ho zde.
Pravidla fóra
Pouze modrá obloha po načtení mapy? Mapu projeďte MapToolem, chybějící objekty a spliny napište do fóra Hledám. Pokud nic nechybí a máte pouze modrou oblohu, napište dotaz sem.

Přikládejte logfile (do tagu CODE).

Načítání mapy

Příspěvekod tom5792 » 14 srp 2025 21:18

Zdravím všechny, prosím o pomoc s načítáním mapy Hamburg Hafencity. Přeinstaloval jsem OMSI do nového počítač a při načítání mapy tam jsou jen některé objekty. Můžete prosím pomoci čím by to mohlo být? Děkuji. Logfile přikládám v příloze.
logfile.txt
(154.79 KiB) 142 krát
tom5792
Nový člen
Nový člen

Re: Načítání mapy

Příspěvekod TheFloxiCz » 15 srp 2025 21:09

Tak to bohužel. Poradil bych ti, abys ověřil integritu souborů hry, čímž dojde k reinstalaci i veškerého obsahu z tohoto DLC, ale z logu je jasně patrné, že se jedná o warez verzi DLC.
TheFloxiCz
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod tom5792 » 17 srp 2025 08:03

Mám originál OMSI 2 zakoupené včetně Addonu, v žádném případě bych sem nešel pro radu s nelegální verzí. Provedl jsem pouze přeinstalování ze starého počítače. Možná ještě zkusím původní složku ze starého počítače přesunout do nového a pomůže to. Nebo jestli nový Windows 11 s tím možná nějak bojuje. Každopádně díky za radu.
tom5792
Nový člen
Nový člen

Příspěvekod TheFloxiCz » 17 srp 2025 21:20

Jak jsem již psal výše. Radil jsem ti ověřit integritu přes Steam, což obnoví poškozené soubory, a nainstaluje funkční soubory jako čistou instalaci.
Doteď jsi to neudělal, a místo toho to okecáváš, že radši zkusíš přetáhnout znovu soubory ze starého PC, což dost smrdí warez verzí. A zároveň tu píšeš, že jsi OMSI nainstaloval do nového PC, čili čistá instalace. Čistá instalace, a originální obsah nefunguje? Tak to budeš asi první člověk, kterému nejde načíst originální obsah.
Soubory můžeš přepisovat klidně do haleluja, ale dokud ti bude logfile vypisovat, že zabezpečené soubory nejde načíst, protože chybí aktivace, tak si těžko něco opravíš přepisováním.
Návod jsi dostal, takže pokud to máš koupené, tak to udělej. Jiný postup řešení neexistuje.
TheFloxiCz
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod tom5792 » 18 srp 2025 07:23

Pomiňme ten tón odpovědi prosím. Opravdu tu nejsem, abych někoho naštval případně podobné věci. Integritu jsem samozřejmě provedl (hned jak jsem se dostal k PC) a napsalo mi to, že mi chybí cca 366 souborů. tyto soubory se stáhli, ale už neproběhla instalace. Omsi při spuštění přes Steam uvedlo, že probíhá "spouštění instalačního skriptu" a to byl konec. Steam nic neudělal. Takže to bude problém s nějakým programem na instalaci skriptů zřejmě Microsoft VC Redistributable se mi nespustí. Již jsem zkusil i komplet přeinstalaci, bohužel zatím se nedaří.
Edit: Celé Omsi 2 i addony (6) jsem znovu nainstaloval přes Steam, zkontroloval že jsou všchny a ve správných složkách nainstalované a přesto je program při načtení mapy nenačte a logfile je podobný jako jsem posílal u prvního příspěvku....tedy 100% souborů s koncovkou .O3D nenačte.
tom5792
Nový člen
Nový člen

Příspěvekod tom5792 » 22 srp 2025 07:36

Vyřešeno: Jednalo se o problém s Microsoft Visual C++, měl jsem nainstalovanou verzi 2015 a byla nutná novější verze (2015-2022) pro novější Addony.
tom5792
Nový člen
Nový člen

Zpět na Poradna