Keď som to ešte kedysi skúšal tak som narazil na tento návod http://omsi.viamep.com/omsi-articulado-script/ a tam je na stiahnutie aj hotový .blend súbor, tak som si tam len naimportoval mech a nejako to podľa toho návodu dal dokopy, inak mi to proste nešlo.
Po pročtení tutoriálu jsem přeci jenom přišel na příčinu problému. Blender mi zřejmě neexportuje kloub se Skin Weights, takže chybí vliv kostí na kloub. Tady bych se chtěl zeptat jak nastavit export, protože tohle nějak v Blenderu nemůžu najít.
vojtas píše:Ty úhly natočení toho kloubu bych tam nedával z Karosy B74x, ale spíše z Ikarusu 280 (Ikarus má řiditelnou zadní nápravu, Karosa ne)
Proč ne? Natočení zadní nápravy je řízené táhly od točny, ne od volantu. Takže při couvání půjde zlomit hodně . Mimochodem, B94X a B96X mají stejné parametry, takže předpokládám, že i ŠM 16,5
Uhol zalomenia by som z Ikarusu nedaval, Ikarus mal predsa len inu stavbu ako ŠMka, a hlavne krátky mech, ŠM ho má dlhší, z čoho plynie aj väčšie zalomenie. Rozhodil som siete, uhol max zalomenia do zákruty je pri klbovej ŠM skutočne 40°, je to hodnota z prospektu. Horizontálne zalomenie sa dopátrať nepodarilo.
S měchem jsem si dokázal více méně poradit, ještě se to snažím doladit. Nicméně mám problém se středovou částí, kde by měla být nastavena osa otáčení pro tu středovou část. A jak přibližně nastavit měch, tak aby se otáčel plynule.