TOPlist

Vsetín

Ako hodnotíte mapu?

100% - 91%
17
63%
90% - 81%
4
15%
80% - 71%
1
4%
70% - 61%
0
Žádná hlasování
60% - 51%
3
11%
50% - 41%
0
Žádná hlasování
40% - 31%
0
Žádná hlasování
30% - 21%
1
4%
20% - 11%
0
Žádná hlasování
10% - 0%
1
4%

Celkem hlasů : 27

Vsetín

Příspěvekod stefco » 24 lis 2015 23:49

Mapa Vsetín ma veľmi oslovila svojim prímestským charakterom a reálnosťou. Niekedy mám pocit, akoby som jazdil na prímestskej linke niekde z môjho okolia. Autor pri tvorbe využil veľké množstvo vlastných objektov. Na mape premávajú 3 prímestské linky. Ich dĺžka sa líši v závislosti od vykonávaného spoja (od 15 do 40 minút, niektoré spoje aj viac). Nosné spojenie predstavujú linky spájajúce Vsetín s Vizovicami. Cestovné poriadky taktiež vychádzajú z reálu. Dokonca sa do pokladne v autobuse nastavuje číslo spoja podľa skutočného CP. Cestovné časy sú v pohode stíhateľné. Jazdil som aj po zasnežených cestách, a napriek opatrnejšej jazde som nenabral veľké meškanie.
Predaj cestovných lístkov je nastavený tiež reálne. To znamená, že lístok si kúpi každý kto nastúpi. Vo východzej zastávke preto odporúčam pristaviť vozidlo v dostatočnom časovom predstihu. (Raz som vo Vizoviciach predával lístky 5 minút.)
Vzhľadom na to, že je to beta verzia, mapa má ešte zopár nedostatkov. Vo Vsetíne AI doprava spôsobuje vznik nekonečných kolón. Autá sa zaseknú a vy sa cez celú kolónu musíte predrať. Problém spôsobujú aj AI chodci, vo Vsetíne, kde blokujú jeden prechod, a v Bratřejove pri ObÚ si vykračujú stredom cez cestu (na otočke ku zastávke). Drobné chybičky sa vyskytujú aj v navigácii. Na stanici vo Vsetíne by bolo dobré dopísať k číslu nástupišťa aj názov obce kam smeruje ten-ktorý spoj, resp. označiť výstupisko. Okrem iného som si všimol, že nie je označená zastávka Ústí, točna. Opraviť by potrebovali tiež aj niektoré spliny (železničný prejazd v Ústí má pomerne veľký hrb; na vjazde do Vsetína je príliš veľký zlom cesty apod.)

Zhrnutie:
Klady:
- Prímestská mapa
- Reálne prostredie
- Cestná sieť – cca 30 – 35 km. (rovinky, kopcovité úseky, ostré zákruty, hlavné aj vedľajšie, resp. obecné komunikácie)
- Reálne CP – v pohode stíhateľný CP
- 3 prímestské linky, ktoré premávajú cez 9 resp. 11 obcí (ak počítam aj východzí Vsetín a Vizovice)
- Dĺžka liniek
- Zadávanie čísla spoja do pokladne - (podľa čísla spoja z reálneho CP)
- Reálne turnusy
- Kombinovanie liniek a spojov v rámci jedného turnusu
- Predaj lístkov každému cestujúcemu
- Vlastné objekty

Zápory:
- AI doprava vo Vsetíne kolabuje
- AI chodci – vo Vsetíne blokujú prechod, v Bratřejove pri ObÚ
- Drobné chybičky v navigácii
- Niektoré spliny bude treba opraviť

Celkové hodnotenie: Napriek určitým nedostatkom, ktoré však vyplývajú z titulu beta verzie mapy dávam 100%

Iné prímestské mapy ako Bad Kinzau, Tettau apod. sú fajn, ale Vsetín je jednoducho niečo extra. Je to rozhodne najlepšia prímestská mapa po akej som v OMSI jazdil. Autor si zaslúži veľkú pochvalu! Mapu rozhodne odporúčam všetkým!
stefco
Zasloužilý scripter
Zasloužilý scripter

Re: Vsetín

Příspěvekod eso205 » 25 lis 2015 23:29

Taky se připojím k reakci na tuto mapu:
Plusy:
+ CZ reálná mapa!
+ Krásné prostředí Beskyd
+ odstavování AI v garáži
+ příměstská mapa
+ reálný jízdní řád

Nerozhodně:
+/-přechod Vsetín, Ohrada

Zápory:
- AI ve Vsetíně

Autorovi bych dopručil poladit AI ve Vsetíně, kde by mohl oddělat high AI. Mapě dávám 90% a rozhodně doporučuji, pokud chcete kvalitní CZ meziměstskou mapu s delší linkou. :)
Fiktivni Brno 2.0 již vydáno, více informací na https://www.facebook.com/eso205-fanpage-811137442261396/
Iveco Cursor 8 best motor ever
eso205
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Re: Vsetín

Příspěvekod Formulka1 » 05 úno 2016 18:51

Tak i já se připojím na hodnocení této skvělé mapy. Co se týká instalace v pohodě nainstaloval jsem jí na původní po přeinstalaci Omsi možná hlavně, že bez problému že ten pack a vše potřebné je aktualizovaný ani problém s fonty :lol: . No sice pár ale opravdu pár drobnosti a mohla by to být verze 1. No po dobu jízdy co jsem jel zatím žádný problém akorát jsem byl línej to naklikat jak je doporučeno tak menší lagy jinak v podstatě bez problému. Akorát Vsetín je krapet náročný, ale de to. Opravdu mapka se povedla a byl bych rád kdyby takových bylo víc hlavně český. No a lidi a doprava že někdy kolabuje sice u mě to de nevšiml jsem si tak pravda hraju chvilku tak zas tak špatný to na mě dojem neudělalo. Je i jiných map kde jsou problémy. No teď to shrnu v bodech já to zbytečně okecávám potom :D .

Plusy:
+ Česká mapka
+ Krásné prostředí hlavně příměstská
+ Reálný jízdní řád ( i když jsem měl problém se to naučit zadávat do kasy)
+ Gáráže

Nerozhodně:
+/- Vsetín (záleží na pc)

Zápory:
- Tady asi nic nenajdu sice jsem psal, že by až na pár výjimek mohla být verze 1 přece jen někdy jsou to blbosti a zbytečně to házet do záporu je blbé

No takže mapka v pohodě získala u mě 1. místo a předběhla i Tettau. Mapě dávám pěkných 98% aspoň myslím že je to pěkný.
Formulka1
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Zpět na Mapy