TOPlist

[REL] Pražský Citybus - Linka 219 a 235

Prezentace map a výtvorů v editoru
Pravidla fóra
Nové téma založte až s prvními obrázky z mapy.
Obrázky musí ukazovat pokročilý stupeň vývoje mapy.

Seznam chybějících objektů nebo splin uzavírejte do tagu CODE.

Re: Pražský Citybus - Linka 219 a 235

Příspěvekod Lachy » 20 úno 2015 15:41

Trochu z reálu ... Linka 235 se nám ruší a vzniká místo ní 184 v prodloužené trase. Takže na linku 235 zůstanou jen vzpomínky a jednou z nich bude i tato mapa...
Obrázek
Lachy
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod Orbit09 » 20 úno 2015 19:03

A ještě 142 tam teď pojede :D
A místo 219/164 zase 137 :D
Jezdím Omsi 2, SIMT a TS 2020
Windows 7 Professional x64; AMD Athlon™ II X4 640 4 CPUs 3 GHz; RAM 16GB DDR3; NVIDIA GeForce GTX460; HDD 1TB; Základní deska Asus M5A88-M EVO
Orbit09
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod dejvk » 02 bře 2015 22:08

Mám pro vás dvě špatné a jednu dobrou zprávu. Začněme tedy těmi méně příjemnými.

Vývoj projektu Pražského Citybusu, jak již většina z vás ví, jsem už loni v prosinci dočasně přerušil. Proč to ovšem znovu zmiňuji, je to, že podle nastalých okolností se k tomuto projektu pravděpodobně už nevrátím. A to ze dvou důvodů.
Jedním je náročnost mapy a druhým moje celková nespokojenost. Mapa obsahuje řadu chyb a věcí, které by se daly udělat rozhodně lépe. Ale vzhledem k tomu, kolik času tato nevelká mapa zabrala, tak chuť do dalšího rozšiřování prostě není.
Jelikož jsem se snažil do hry položit co nejvíce originálních objektů, tak jejich množství a celkové větvení linek problému vůbec neprospělo. Prostě hodně objektů na malé ploše si vybere svojí daň.

Druhý z projektů, konkrétně Central Bohemia Project, potká pravděpodobně stejný osud. Zatím se však pouze odsouvá na vedlejší kolej a někdy v budoucnu se k němu vrátím.
Bohužel zde je problém s tím, že ačkoli jsem předpokládal, že vývoj půjde rychle díky používání defaultních objektů, opak je pravdou.
Přemýšlet nad tím a zkoušet, který objekt bude odpovídat nejvíce tomu v realitě, se opravdu časově nevyplácí. Úsek již dříve zobrazený na screenech jsem tvořil celé tři víkendy. Výsledky jsou sice pěkné, ale pro dosažení nějakého hratelného úseku by bylo potřeba opravdu hodně volné chvíle.

A teď konečně k té dobré zprávě. Většinu určitě potěší fakt, že moje orientace se opět posunula směrem k OMSI a rovnou k jeho druhé verzi.
Je to tak, v přípravě je zcela nový projekt zaměřený na příměstské autobusy pražské integrované dopravy. Na projektu bych rád využil své poznatky z předchozího projektu a docílil tak ještě lepších výsledků, než tomu bylo u Pražského Citybusu. Více informací k tomuto přidám brzy.

Omlouvám se všem, které tato aktualita nepotěšila, ale díky testům v rámci několika simulátorů a časového odstupu jsem došel k závěru, že tvorba pro OMSI je i přes jeho nedokonalost jedinečná a svým způsobem pro mě naplňující. Ale k tomu člověk dojde až po nějakém čase.

http://addonsforgames.blogspot.cz/2015/ ... ich-i.html
dejvk
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod jirkovCZ » 02 bře 2015 22:16

Hurá další mapa :D
Kurňa lidi, čtěte a MYSLETE, než něco napíšete.
jirkovCZ
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Dzatel » 03 bře 2015 19:43

dejvk píše:Mám pro vás dvě špatné a jednu dobrou zprávu.

Jajk...No každopádně AFG za sebe VELKÉ DIKY za projekt citybus..., Byl a je sice HW náročnější a linky nejsou pravda dlouhé..., za to ale kvalitně a detailně zpracované... a myslím si že i nečeská komunita zírala na propracovanost a mohla se inspirovat jak vypadá opravdu projekt neuspěchaný a dělaný s chutí... Je to velká škoda že nebude pokračovat, nicméně tvorba která by už autora nenaplnovala je asi nesmyslná...a byla spíše ku škodě.
Přeji do další tvorby trpělivost a chut... A těším se na další tvou tvorbu, protože od tebe je opravdu se na co těšit.
Dzatel
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Příspěvekod Mari » 03 bře 2015 19:53

Vždyť bude pracovat na lince 317.
Pro ty neznalé...Jezdí z Prahy,Smíchovského nádraží - Jíloviště - Trnová - Řitka - Mníšek p. Brdy,náměstí - Mníšek p.Brdy,U šibence(jedna z možných konečných) - Mníšek p. Brdy,U kaple(jedna z možných konečných) - Kytín - Voznice - Dobříš,náměstí(konečná)
Mari
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Dzatel » 03 bře 2015 19:57

Mari píše:Vždyť bude pracovat na lince 317.
Pro ty neznalé...

Neznalí se omlouvají :D

však šlo o poděkování ;)
Dzatel
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Příspěvekod dusakovacik » 09 bře 2015 16:14

Můžu vědět proč jsou ty JŘ na této mapě tak nereálně natažené? Třeba úsek Červeňanského-Píškova a Píškova-Malá Ohrada je v OMSI jízdní doba 2 minuty zatím co v reálu minutu. To vážně nechápu.
dusakovacik
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod lukasek1973 » 09 bře 2015 16:39

Mám pocit že rozmezí mezi zastávkami nastavuje samo omsi. ;) (ale nevím to jistě)
Obrázek
lukasek1973
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Trolejbusák » 09 bře 2015 16:43

OMSI si to sice automaticky nastaví samo, ale potom se to dá lehce upravit ;) Je možné, že AfG jen zapomněl, nebo to tak nechal třeba schválně ;)
Trolejbusák
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

PředchozíDalší

Zpět na Mapy a editor