Tak myslím že i ten můj předchozí návod byl srozumitelnější
No každopádně mám tu pro vás další, podrobnější návod dokonce i s obrázky. To by člověk nevěřil jak dlouho trvá takový návod vytvořit
Dejme tomu, že chceme vytvořit repaint pro D92. Něco jednoduchého, kde bude něco i přes okna a dveře. Začneme tedy tím že si z repaint tool\Repaints\SD202\Templates zkopírujeme, třeba na Plochu, soubor D92_01_BS.
Teď tedy začneme se samotným překreslováním. Začneme s tou částí, která bude přes okna a skla dveří, tak jak můžeme vidět na
PRVNÍM OBRÁZKU. Pokud to takhle máme připraveno, zkopírujeme zpět do repaint tool\Repaints\SD202\Templates a přepíšeme původní soubor (který jsme si samozřejmě předtím zálohovali). Poté můžeme pokračovat v překreslování souboru na ploše až do finální podoby, se kterou budeme již spokojeni. Jak částečně vidíte na
DRUHÉM OBRÁZKU, nemusíte přitom dbát na jakékoli.. no vlastně na nic. Jedinou chybou by bylo, kdybych na skla dveří nakreslil něco, co tam ve finálním produktu nechci mít. Jinak můžete překreslit všechny čáry, znaky, mřížky, apod., ty se získávají z jiného souboru, takže se tam stejně zase po převedení na .dds objeví, leda byste je tam nechtěli a překreslili je v jiném souboru. Ale k tomu se dostaneme později (příště).
Zkušebně jsem tedy zkusil překonvertovat to,
CO JSEM ZATÍM VYTVOŘIL (.dds soubory lze otvírat v klasickém Windows Prohlížeči Fotografií) a jak vidíme, zatím to není ono. Proto se pustíme do dalších úprav. Text přes dveře je tmavší než ten, co je na oknech. Pro vyřešení tohoto problému musíme překreslit soubor D92_01_MU, který se taktéž nachází v repaint tool\Repaints\SD202\Templates. Zde by bylo ideální, abychom zanechali vše ostatní tak jak je a pouze vložili přesně na to stejné místo pouze obrázek/text, který do dveřního prostoru zasahuje. Nicméně na to jsem neměl čas ani chuť, takže jsem ten soubor smazal a nahradil s D92_01_BS (tzn. udělal jsem kopii D92_01_BS, kterou jsem přejmenoval na D92_01_MU), takže teď soubor D92_01_MU vypadá stejně jako vidíme na
PRVNÍM OBRÁZKU. Opět překonvertuji na .dds.
ZDE VIDÍME, že to funguje, ovšem za cenu toho, že se barvy ztmavily. Proto je potřeba dopředu dělat repaint o něco světlejší než ho na konci chceme mít nebo postupovat tak jak jsem popsal a sám tak nepostupoval

Dále pojďme upravit další problémy, ty části, které zůstaly žluté. K tomuto účelu opět upravíme soubor D92_01_BS nacházející se v repaint tool\Repaints\SD202\Templates. Jednoduše aplikujeme zvolenou barvu na místa, která zůstala žlutá. Aby barva seděla, musí být opět o něco tmavší. Vypadat to bude
TAKHLE. Tím by měli být problémy vyřešeny, tak opět překonvertuji a podíváme se,
JAK TO VYPADÁ TENTOKRÁT. Nádhera

Všechny problémy vyřešeny, zbývá jenom jednoduše přebarvit střechu (s tím snad problémy nejsou), vytvořit
.TGA SOUBOR a .cti soubor.
Ještě pro pořádek, v repaint toolu jsem vždy jako .bmp soubor, který chci překonvertovat, zvolil ten, co mám na ploše -
TENTOJeště dodám screen ze hry, abyste viděli, že vás netahám za nos
Jak jste si všimli, soubory v Template, v tomto případě D92_01_BS a D92_01_MU hrají významnou roli. Jakou přesně, to sepíšu zase někdy jindy (zítra?), nebo na to můžete přijít sami experimentováním. Pokud máte nějaké dotazy, rád zodpovím.
////EDIT:
ZDE a
ZDE konečně přidávám obrázky ze hry (střechu jsem nedělal). Právě jsem zažil perné chvíle. Po prvním spuštění Omsi přes skla nic nebylo

Ale dobře, vše jsem zkontroloval, zapomněl jsem .tga soubor vložit do složky s repainty. Takže spustím podruhé - zase nic. Vše zkontroluji, našel jsem drobnou chybu ve .cti souboru. Opravím, uložím, spustím Omsi. Skla prázdné. Trochu mi zatrnulo. Tak ještě jednou, vše zkontroluji - špatně jsem do .cti souboru zapsal .tga soubor. Takže opravím, uložím, zapnu Omsi. Co čert nechtěl, zase prázdné

Zatrnulo mi trochu víc, říkám si: "Proboha, takže jsem se s tím celým návodem psal zbytečně, ono to nefunguje??!!!" Ale ještě jednou, pečlivě jsem vše zkontroloval - já blbec jsem opravoval kopii .cti souboru, která byla vložena úplně někde jinde