TOPlist

Mafia - I nebo II ?

Obecně i mimo OMSI

Mafia I nebo II ?

Mafia I
41
58%
Mafia II
30
42%

Celkem hlasů : 71

Mafia - I nebo II ?

Příspěvekod shitman » 27 čer 2011 21:25

Nějak nejsme schopní se s @Daniel dohodnout, jestli je lepší Mafia I nebo II. Co si myslíte vy? :)

mafia_wall_Změnit velikost.jpg

1920x1200_Změnit velikost.jpg
Naposledy upravil shitman dne 03 črc 2011 11:58, celkově upraveno 1
Obrázek
Obrázek PROTOŽE ZRZKY VLÁDNOU SVĚTU!!
shitman
Profík
Profík

Re: Mafia - I nebo II ?

Příspěvekod Rohatej » 27 čer 2011 21:28

Blbej dotaz. :?
Rohatej
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod DIMI » 27 čer 2011 21:29

Souhlasím. To je skoro jak co je lepší: Závody nebo střílečky.
DIMI
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod Gryzly65 » 27 čer 2011 21:58

2-ka pre mňa určite, ale známy hovoril, že robí hanbu jednotke a že sa od nej čakalo asi viac... ale mne sa páči 2 viac určite. ;)
Edit : V túto chvíľu názor mením. Znova som prešiel jednotku a zisťujem, že je ozaj lepšia... lepší soundtrack, na ten som zabudol hudba skvelá a príbeh? Na konci do plaču...
Naposledy upravil Gryzly65 dne 25 črc 2011 14:16, celkově upraveno 1
Obrázek
Gryzly65
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod shitman » 27 čer 2011 22:33

Já vím že je to blbej dotaz, ale když si vezmete, že je to vlastně pokračování, dalo by se to čistě teoreticky nějak rozsoudit, podle toho, který díl vás v době jeho největší slávy bavil víc. Srovnávat závody a střílečky jde taky jen podle toho, co se komu líbí víc, proto se tomu většinou říká průzkum veřejného mínění, určité procento hlasujících víc baví střílečky a určité zase závody. Přesně na tomhle principu je založena i tahle "anketa" - která z Mafií vás bavila víc? :) Pro mě je odpověď jednoznačná - číslo 1. Na svou dobu byla skutečně přelomová, a prakticky dodnes je (s výjimkou série GTA) nepřekonatelná co do možností, kvality grafiky a především hratelnosti. Prostě stará dobrá klasika. 8-)
Obrázek
shitman
Profík
Profík

Příspěvekod Bocko777 » 27 čer 2011 22:52

Musím stebou souhlasit...
Mafie 1 dle mě byla lepší hratelností...Na dvojce se mi líbila fyzika a samo grafika, ale je to strašně krátký příběh...nevím proč, možná kůli tomu, že by ta hra byla si moc velká...
No já teď hodně sleduju vývoj nového "Drivera"...Mafie II a její balíčky jsou pro mě bohužel pasé...Ikdyž si ji občas nainstaluju a znovu si projdu příběh, je to už jen na pobavení a s "cheatama" ,ať je té krve víc... :) ...
Lidi se nemnění, mnění se okolnosti kolem nás, dej lháři příležitost lhát a on bude lhát, dej zrádci pŕíležitost zradit a on zradí ..
Bocko777
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod DIMI » 27 čer 2011 22:53

Ale rozdíl mezi těmi hrami je kolik? 10 let? To je jako kdyby jsi porovnával favorita a oktávku, který je lepší auto.. Jeden bude říkat: Jasnej favorit, to je panečku kára, to se řídí, cítíš jak to táhne a ta jejé krásná vůně, v takovým autě si jízdu užíváš! A druhej řekne: Jsi blázen, jasná Oktávka, ABS, ASR, 10 airbagů, bezpečí, klimatizace, sound system, řídí se skoro sama, pohodlný sedačky, komfort, ovldádání, elektrický okýnka, převodovka jezdí jak po másle, a ten odpich, z 0-100 km/h za 6 vteřin... :D

A kdo z nich má pravdu... :-)

Mafia I je jak říkáš klasika, je to hra tvořená srdcem, hra, vytvořená přesně podle Danových představ, tvořená s radostí bez starostí a tomu odpovídá i její příběh, propracovanost, detailnost a hlavně co dělá tu hru v česku tak úspěšnou je ten dabing... Bez toho by to bylo polovičatý...

A naproti tomu Mafia II je už jenom o penězích, navíc provázený neuvěřitelnou smůlou a řadou nešťastných náhod při vývoji... Výsledek je dnešní tuctová hra, která splňuje rating top her graficky, hratelností, obsahem, typickej američan vystřílí město a je spokojenej... "This game was really cool man, no one ain´t be like me in that city, man, lets have another burger... MOM!" Ale vzhledem k tomu, že z toho byly ořezaný všechny ty drobný detaily, minihry, autentičnosti, ty věci tvořeny čechy které se právě čechův v takových hrách líbí - hra detailů, volné možnosti a hlavně pestrá, nekončící zábava, atmosféra... Nebýt peněz, byla by Mafia II nejlepší hra všech dob, ikdybychom si na ni museli počkat dalších ještě třeba 5 let. Takhle je to velice kvalitní, propracovaná hra světové úrovně, která třeba i většinu zahraničníků mohla naprosto nadchnout, ale natěšené a namlsané čecháčky nemohla bohužel většinou nic než zklamat, resp. nenaplnit tak veliké očekávání toho něčeho super extra bomba speciál...

Je to jako kdyby finále mistrovství světa skončilo remízou... :-)
DIMI
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod Bosko » 28 čer 2011 07:36

mně přijodu oboje nic moc.1 je ale možná lepší .jen mě tam sral ten život v 1.v 2 zase nejde jako řidič střílet z auta nebo sem na to nepřišel.Já radši GTA IV s policejním modem. ;)
Obrázek
Obrázek
Bosko
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod shitman » 28 čer 2011 17:15

@Dimi: pravdu samozřejmě nemá nikdo, znovu opakuji, že tady jde prostě o to, co se komu víc líbí, ne o to zjistit pravdu.. jinak za tvou recenzi děkuji :) ale jak se říká proti gustu žádný dišputát, co říká Bocko, GTA4 je možná hra s budoucností, ale je to (cituji Dimiho ) "tuctová hra, která splňuje rating top her graficky, hratelností, obsahem, typickej američan vystřílí město a je spokojenej...MOM!" 8-)
Obrázek
shitman
Profík
Profík

Příspěvekod MPu 3000 » 28 čer 2011 18:02

100% II - jak po grafický (kdo by to byl řekl :D ), tak po hratelný stránce. Jinak i příběh je zajímavější ;)
MPu 3000
Aktivní člen
Aktivní člen

Další

Zpět na Volná diskuse