TOPlist

Fotografie dopravních prostředků - Komentáre

Obecně i mimo OMSI

Re: Fotografie dopravních prostředků - Komentáre

Příspěvekod vojtas » 04 bře 2018 10:15

Místo pro ní není v žádném objektu DPO :)
Kličkovat se musí ve všech Solarisech (trolejbusech), které nemají vzadu komín, jelikož naproti prostředním dveřím je elektromotor. Jinak to konstrukčně vyřešit nejde (nebo ano, umístit motor za nápravu a dát tam "35" schodů, jako to má SOR NS).
A pořád má Solaris lepší uspořádání interiéru než IVECO, kde něco okolo půl metru celkové délky vozidla opět zabíjí motor.
Jinak nechápu, co máš proti parciálům... Včera jsem jel 3735 a nic nevrzalo. V porovnání s tou 3511 to byl naprostý luxus.
Můžeš navrhnout, jak jinak to vyřešit, popř od kterého jiného výrobce trolejbusy nakupovat. Solarisy jsou momentálně to nejlepší, co se dá sehnat.
10 let...
vojtas
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Martin_S » 04 bře 2018 10:31

Já zas mám v parciálech, švýcarkách a CNG pocit, že mi za chvíli celý autobus spadne na hlavu. Solarisy jsou neuvěřitelně fušersky udělané, ale vzhledem k tomu, že to dělali poláci, se není čemu divit. Ale bohužel, moc není z čeho vybírat. Nejradši bych asi viděl na ulicích Ostravy to, čím jsem se vozil ve Švýcarsku (ne ty Solarisy z druhé ruky :!: ) - Swisstrolley 3 (4) BGT-N2C (D). Tichý, pohodlný...
Martin_S
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Ikarus_435 » 04 bře 2018 13:32

Včera som bol tiež :) Ale ten vodič čo jazdil na normálnej linke furt nadával :D Samozrejme v tom najlepšom čase som sa bol odviesť keď bol totálne nasraty :) Inak som bol fotiť skoro všade kde sa dalo a bolo inak super :)
Môj Setup|Procesor: Intel Core i7 4790S 3,2GHz|Grafika: Nvidia Geforce GTX 745 4GB|RAM: 16GB|HDD: 2,5TB|Monitor: 18,5" ASUS VS197DE
Obrázek
Ikarus_435
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Martin_S » 04 bře 2018 13:47

Myslíš toho, co s tím jel ráno, nebo toho, který ho střídal?
Martin_S
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Solaris7777 » 04 bře 2018 13:55

Hele, shnu to jednoduše. Divím se, že tu 3506 nevykuchali dávno, už 3. rok tam stojí a připadá mi, jako by se k ni všichni otočili zády. Mohla ještě chvíli jezdit místo toho, aby hnila na Hrancu. Ale tak co. 15Tr jsem zažil ještě v plné polní, kdy to na 102 připomínalo spíš dnešní obrácenou část, že to co běžně jezdí teď Trollina a 27Tr, jezdily 15Tr a Solaris tam byl tak akorát 3801 a občas 3802. Na 104 to bylo ještě větší. A můžu říct, už v té době byla většina vozů ve stavu, kdy se dalo lehce poznat, že ty vozy už něco pamatují. Teď mi přijde, jak už oba vozy měly jasný ortel, a tedy se do nich investovalo jen minimálně, že to bylo mnohokrát horší a tak to taky dopadlo. Jinak, třeba takové 3257 v dešti pěkně pršelo dovnitř, protože tež stála venku a přírodní vlivy ji udělaly nemalou díru ve střeše. Takže jen tak, v jakém ty vozy byly technickém stavu, hlavně ty "vytažené z kopřiv".

Souhlasím s tím, že Solarisy jsou oproti 14/15Tr naprosto to nejlepší, co může tady jezdit. Pokud si myslíte, že něco jako 30/31Tr nebo 24/25Tr či teď ten Urban s bičema je lepší, tak by jste se měli jít vyšetřit, sorry, ale po výletě Brnem kdy jsem furt chytal samé Urbany, Citelisy... no jedna velká katastrofa, v trolejbusovém provedení ještě horší, viz. včera jak jsem v Jihlavě jel 24Tr... Takže mi opravdu věřte, Solaris je to nejlepší z nejlepších. Několikrát už tohle píšu, jak můžete hodnotit vozy co tu jezdí sotva 3 měsíce co se týče toho, jak bouchají a tak? ... Ty vozy nejsou zvyklé na naše "kvalitní" cesty, je potřeba je dobře vymlátit a to proto, aby si vše sedlo na své místo a usadilo. Možná teď by se daly hodnotit 3732, 3734 a 3736, onehda jsem jel 3734 a naprostý luxus. Za to se podívejte na Citelisy, SORky... ty už tady mají něco odjeté a změna žádná.

Kecy o Polsku mohou operovat opravdu jen lidi, co nemají argumenty. To, že je to z Polska neznamená, že je to automaticky šunt. Možná i u toho kdo tímhle operuje bych našel doma tolik PL potravin, co denně jí a možná o tom ani neví. ;)
Solaris7777
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Ikarus_435 » 04 bře 2018 14:43

Martin_S ten tkorý šiel 11:37 z Námestia republiky :) Len vyšiel a už nadával :) Potom tam ešte došla ta brusiaca T3
Môj Setup|Procesor: Intel Core i7 4790S 3,2GHz|Grafika: Nvidia Geforce GTX 745 4GB|RAM: 16GB|HDD: 2,5TB|Monitor: 18,5" ASUS VS197DE
Obrázek
Ikarus_435
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Snorf » 04 bře 2018 15:38

SORkař CZ píše:Jako nic proti DPO, ale podle vzhledu se o 15tr asi moc nestarali, podívejte se do Zlína, tam mají 15tr a vypadají a jezdí suprově. ;)

Tak určitě se o to nestarali, kdo by se staral o skoro 30let stará vozidla která nevyhovují dnešním požadavkům? Ostrava se jich zbavuje protože chcou mít plně bezbariérové spoje. PS: zaostávají za okolím, viz. Havířov nebo Opava kde už je většina vozů nízkopodlažní a vyhovují Seniorům nebo Invalidům mnohem víc než vozy co mají X schodů, proto se o to nestarají a následně kupují nové, jinak vozy mají v dobrém stavu :D
Snorf
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Příspěvekod SORkař CZ » 04 bře 2018 16:00

Já být těma šéfama DP, tak bych udělal to stejný, jen jsem se u toho, když jsem to psal, moc nepřemýšlel no, ale teď to už plně chápu. ;)
Fiktvní CZ mapa: hotová na 45 %
SORkař CZ
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod rpopo » 04 bře 2018 17:28

Solaris7777 píše:Kecy o Polsku mohou operovat opravdu jen lidi, co nemají argumenty. To, že je to z Polska neznamená, že je to automaticky šunt. Možná i u toho kdo tímhle operuje bych našel doma tolik PL potravin, co denně jí a možná o tom ani neví. ;)

Faktom jednoducho je, že Solaris išiel posledné roky kvalitou tak rapidne dole, že už aj ten všetkými nenávidený SOR je na tom lepšie. Že kvalita ide u Solarisu dole vodou tvrdím cca od verzie €5, odkedy sa prešlo na €6, tak to už nestojí za reč vôbec. Tajne a naivne som dúfal, že príchod newUrbina tento kvalitatívny pád Solarisu zastaví, ale ono to dopadlo snáď ešte horšie, než to už bolo. Tak roztieskané autobusy s tak tvrdým podvozkom, tu už fakt nie je veľký rozdiel medzi NewUrbinom a napríklad Citelisom. Niekto by mohol namiesať, že som mal možno len šťastie na zlý kus, áno je to možné. Každopádne keď som sa v tom v Krakove viezol, videl som, že použité materiály, uchytenia a proste celková taká tá robustnosť autobusu, ktorá sprevádzala prvú, druhú, a aj "rannú" tretiu generáciu, tam skutočne chýba.
Obrázek
rpopo
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Martin_S » 04 bře 2018 19:52

Solaris7777: Ale no ták, nedělej, že to tak není. Tohle není o tom, kolik mravenců najdeš v mlíku nebo jaké je procento jedovatých složek ve vajíčkách. Rpopo má fakt pravdu, a nejen ohledně Solarisu, ale, jak včera prohlásil kamarád, kvalita výroby dopravních prostředků jde opravdu pozadu a poslední dobré Solarisy nosí čísla 7787 a 7807 (Urbina10 už počítám za šmejdy). Jistě je ti známý fakt, že když do Ostravy přišlo prvních 6 ks CNG Urbin12, tak celou směnu odjel jen jeden jediný :!: Těm zbylým unikal plyn a nebo nefungovala elektrika a musely se vrátit k výrobci. A není to 3257, co tekla stropem. Loni v létě jsem zažil šílený slejvák a tak jsem se musel vrátit domů. Na lince 59 samozřejmě přijel plyňák. Když jsem nastoupil a sedl si na místa za řidičem, nestačil jsem se divit. Kapalo ze stropu a noviny, kterýma se vyplňovaly netěsnosti, byly celé nasáklé vodou :!:

Můžu si vzít příklad i z toho Polska - určitě víš, že si PKP Intercity od nás pronajalo pár dieselových mašin (754 - známí "brejlovci"). A proč? Protože lokomotivy, vyrobené v Polsku u PESY (SU160 - Gama), jsou jednoduše nespolehlivé. Výrobce garantoval spolehlivost mezi 90-95%, reálná je někde okolo 50%.

Ale abys neřekl, že je to je jen v Polsku - i u nás se vyrábí slušné šroty. V těchto dnech probíhá testování elektrobusu Ekova, který bude nasazený na lince 64 do Sanatorií. Zkušební provoz trval zhruba 30 dní na linkách 38 a 52 a z 30 dní opět odjel jen jeden celý den :!: (Informaci mám od známého, nicméně, jestli je pravdivá, čert ví.) Zbytek buď závada na elektrice, nebo přímo v baterkách, dokonce se jednomu řidiči podělalo servo řízení (naštěstí se nikomu nic nestalo). Dalším "skvělým" příkladem jsou Varia - tvrdé podvozky, hluk, rezonance, v zimě netopí, v létě nevětrá.

Po Ekově se u nás testuje taky Superior. Co jsem slyšel, tak už teď je to taková strašná tramvaj, že to nikdo nechce koupit. Tipuju, že se bude opakovat stejný příběh, jako v případě RT6N1 v Brně. Najede to v provozu málo kilometrů a nakonec se kilometricky zánovní, ale technicky šrot nechá zrušit.
Martin_S
Aktivní člen
Aktivní člen

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuse