TOPlist

Řidičák na autobus

Obecně i mimo OMSI

Re: Řidičák na autobus

Příspěvekod Krepi » 27 led 2016 22:26

Omlouvám se, překlep v typu BUSu - opraveno.

Tímto jsem v autoškole jezdil:

Hečl1.jpg

Hečl2.jpg

Hečl3.jpg

Už pomalu veterán.
Krepi
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod Vačice » 28 led 2016 01:11

Krásný kousek :-) Já shodou okolností dneska (no dobrá, jelikož je po půlnoci, tak pro případné rýpaly včera) úspěšně udělal zkoušku na frofesáku a už mě čeká jen vstupní školení u DPMB. Co jsem tak zaslechl, tak se bude konat až začátkem března. Pak by to konečně mělo být všechno a vzhůru na linky. :-) Jelikož se zde moc nevyskytuji, tak se chci zeptat, jestli je tu někdo, kdo jezdí v Brně? :-)
Vačice
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod tomas.krenek » 03 úno 2016 11:55

Ahoj, tak jsem si dal po řidičáku malinkou pauzičku, ale už mě svrbí ruce a tak sem dneska volal do ČSAD Česká Lípa a domluvil jsem se s nimi takhle… Nejdřív mám v pátek (9:00) pokec s dispečerkou, dostanu nějaký lejstra k doktorovi no, a když projdu tak půjdu na psychotesty a pak profesák… Profesák za mě zaplatí a budu se muset upsat na rok. Tak snad to vyjde a půjdu konečně jezdit. Mějte se a držte palce!
tomas.krenek
Sponzor
Sponzor

Příspěvekod Dave92 » 07 úno 2016 18:43

Čaute, v létě mi bude 24 a chtěl bych si udělat Déčko, mám jen B takže uvažuju že bych si ted pro jistotu na jaře udělal C a pak až D , máte někdo zkušenosti z B rovnou na D ? Otec jezdí s busem přes 23 let a u nich ve firmě nabírají a proplácí i z B protože nemají lidi, dělali to tam i ženské a říká že bych zbytečně vyhodil nějakých 13-15tis. za C když chci jezdit jen s busem, jaký na to máte názor vy?
Dave92
Nový člen
Nový člen

Příspěvekod Krepi » 07 úno 2016 21:29

Dost lidí dělá z B na D, patřil jsem k nim. Jde o to, jak to člověku půjde, já to měl v pohodě, samá chvála, chce si to vyzkoušet, co s tebou udělá první zkušební jízda. Spoustu lidí, psychologové apod. o moc rádi nevidí, ale jsou řidiči, co jezdí lépe anež ti co jezdili s náklaďákem. Pár jsem jich v autoškole měl možnost vidět přímo v akci a mohu tě říci, že jsem se bál více než u řidičů, co dělali z B (ti co rozšiřovali z C si už o sobě většinou mysleli, že jsou Lmistr světa amoleta" :) ), ale je to individuální názor na věc.
Jestli máš možnost se svézt v BUSe, tak to zkus a rozhodni se podle toho, jinak když si uděláš C a nebudeš jezdit a pak D, tak to vyjde nastejno. Pokud si chceš dělat D přes C, tak to abys náklaďákem najezdil nějaké kilometry, tím nemyslím 1000km :) .
Krepi
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod Rohatej » 09 úno 2016 20:59

Dave92 píše:a u nich ve firmě nabírají a proplácí i z B protože nemají lidi, dělali to tam i ženské a říká že bych zbytečně vyhodil nějakých 13-15tis. za

Už mám za sebou taky zkoušky na D a hnedka první jízdu jsem cítil, že je přecijen lepší, že už jsem si předtím udělal náklaďák. Od začátku no problem a nevim, jestli by to tak bylo i z Bčka.
Jsou řidiči od pána boha, co by s autobusem v pohodě jezdili i bez B a někomu nepomůže nic. Takže se těžko řekne, jestli ti to půjde z B nebo lepší si udělat C.
Ale na co jsem chtěl hlavně odpovědět - pokud ti to firma zaplatí, asi bych to moc neřešil. Z B je tam víc hodin ježdění, takže by tě to měli stejně naučit. Pokud si to budeš platit sám, doporučil bych udělání i C. Sledoval jsem ceny autoškol a stejně ceny byly nastaveny tak, že C a D stály stejně nebo jen o trošku rozdílně, než samotné D. Takže tak.
Rohatej
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Vačice » 10 úno 2016 09:40

Já šel na D čko z B čka. První dvě jízdy jsem byl nesvůj. První jsem byl jen na parkovišti a osahal jsem si bus. Druhou jízda byla už na silnici. Ale ty další jízdy pak v pohodě. Profesák už šel jako bych na tom jezdil dlouho předtím (taky to je tím, že už do toho nikdo "nekafrá" :D ) Ale jak píše rohatej, záleží taky na člověku samotném. To je jako u osobáku. Někdo to má v sobě a někdo se to musí prostě dohánět jinak a někdo na to prostě nemá. :)
Vačice
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod Krepi » 10 úno 2016 15:40

Souhlasím s oběma. Jestli máš možnost si to vyzkoušet, tak není co řešit, sedni si za to a zkus se projet a uvidíš. Pokud s osobákem jezdíš bez problémů, tak by to neměl být problém. Já byl také první jízdu nervózní jak mi to sedne, také jen parkoviště, druhou jízdu hned do provozu, ale ne přímo do měsra, pak už normálně kam se dalo a v pohodě. Dokonce jsem musel jednou řešit kuriózní situaci, kdy jsme se s trolejbusem nemohli pořádně vytočit, on se za mě nevešel, tak jsem to tam vykroutil hezky po svým, takovéto situac člověku hodně dají.
Krepi
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod Dave92 » 10 úno 2016 20:02

Díky moc za odpovědi, nabírají u nás ve dvou firmách a u jedné proplácí jen z C takže si ted asi pro "zichr" udělám radši C, sice se mi moc nechce vysolit cca 15tkč ale budu to mít už na furt. Technické otázky jsou uplně stejné jako na C nebo je tam ještě něco navíc ?

K těm jízdám, s busem jsem jel jen 2x a to jen na rovince cca 500m :) to mi bylo 17 a neměl jsem ani B a zrovna se starou "sedmičkou" a byl jsem rád že jsem jel tak 30-40 :lol: ted když mám aspon B a ježdění mi nedělá žádné problémy tak snad by to šlo, nejvíc mám ale strach z těch rozměrů- hlavně šířky.
Dave92
Nový člen
Nový člen

Příspěvekod Krepi » 10 úno 2016 20:09

Profesák je pro C i D stejný, takže si uděláš C, pak D a profesák nakonec a bude ti platit pro obě skupiny.
Krepi
Diskutující člen
Diskutující člen

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuse