TOPlist

[WIP][fiktiv]Medveďov

Prezentace map a výtvorů v editoru
Pravidla fóra
Nové téma založte až s prvními obrázky z mapy.
Obrázky musí ukazovat pokročilý stupeň vývoje mapy.

Seznam chybějících objektů nebo splin uzavírejte do tagu CODE.

[WIP][fiktiv]Medveďov

Příspěvekod metropol » 24 pro 2015 16:43

[WIP][fiktiv]Medveďov

Príjemný sviatočný deň prajem,

ako si dozaista mnohí z vás všimli zo screenov predovšetkým z topicu Rozpracované/súkromné projekty, už nejaký ten piatok pracujem na fiktívnej mape menšieho mestečka, ktoré som sa rozhodol zasadiť do "slovenskočeského" (úmyselne nepíšem československého, aby nevznikol predpoklad, že dianie v meste sa odohráva v 20. stor.) prostredia.

V mori predstáv a rôznych plánov, ktoré neustále na papieri upravujem sa stabilizovala idea historického centra, ktoré sa rozprestiera vedľa neveľkej riečky, cez ktorú zabezpečuje cestné spojenie na panelákové sídlisko starý železný post.

hradzaamost.jpg

Zatiaľčo na samotnom sídlisku už pracujem nejaký ten piatok a mám hotový relatívne hrubý nástrel hlavných ciest, chodníkov a polôh zastávok, na okraj historického centra som sa dopracoval až dnes. Čo sa týka autobusovej linky - mám v pláne zatiaľ jednu, spájajúcu nejaké to námestíčko v centre s už spomínaným sídliskom cez už spomínaný most. Doba jazdy odhadom takých tých optimálnych 15-20 minút. Je navyše vcelku pravdepodobné, že variantov trasy bude viac - raz by mohla skončiť už na sídlisku a potom by mohla zachádzať na nejaké to predmestie, ktoré sa bude nachádzať obďaleč. O tom je ale taktiež ešte skoro hovoriť - tieto plány mám stále iba v hlave a na papieri.

semafory1.jpg

Ako som už spomenul, pri stavbe sa snažím v maximálnej možnej miere využívať to, čo už je a zároveň sa snažím nezvyšovať zbytočne množstvo potrebných addonov (aby som nedopadol ako pepdol, ktorý postavil mapu, ktorá nie je schopná bežať bez toho, aby ste mali nainštalované ďalšie dve). Navyše, akákoľvek prílišná fantázia ústi k tvrdému nárazu na nedostatok vhodných objektov - v tom lepšom prípade - v tom horšom narazí na hardvérové nedostatky môjho PC - aktuálne fičím na bedni, ktorej procesor má iba 1,8GHz. Preto je veľmi pravdepodobné, že ak hrubú stavbu dostaviam prv, než si zarobím na niečo obstojnejšie, tak mapu dokončí niekto iný, ale to je hudba ešte stále ďalekej budúcnosti.

nabrezie.jpg

O akomkoľvek ďalšom postupe budem samozrejme informovať, vopred uisťujem, že betatesterov si vyberám sám a navyše, akékoľvek vydanie je ešte ďaaaaleko, povedal by som, že to von polezie najskôr o rok - aj preto, že s mnohými objektami, s ktorými počítam musia najprv vyliezť von v projekte omsi.cz map. ;)

Jo, a takto ku koncu ešte sumár pre tých, čo si tak strašne potrpia na percentuálne vyjadrenie :mrgreen:

Tiles - 90%
Splines - 60%
Objects - 30%
.hof - 0%
repaints - 0%
AI list - 0%

Kto by ste mali akékoľvek otázky, návrhy, pripomienky, prípadne ochotu spolupracovať, kľudne sa ozvite. Zatiaľ by to odo mňa malo byť všetko.

Šťastné a veselé!
metropol
Diskutující člen
Diskutující člen

Re: [WIP][fiktiv]Medveďov

Příspěvekod MicKys » 24 pro 2015 17:25

1. Konečne slovenská mapa
2. Aj ja staviam mapu slovenskočeskú spájajúcu sídlisko s centrom
3. Niekto iný? Kto?
4. Ja čakám na etrusanovo značky
5. Prajem veľa úspechov! ;)
6. Veselé Vuanoce :)
MicKys
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod metropol » 30 pro 2015 23:19

V ostatných dňoch som sa hral najmä so "staromestským brehom", kde okrem nájazdovej rampy na Most hrdinov vznikla aj rovnomenná zastávka v oboch smeroch.
najazd.jpg

A napokon, aby ste si nemysleli, že je to tam také úzke. Dá sa to bez problémov prejsť jak s 15m, tak s klbákom. Ten 15m ale fakt len pre gurmánov, a s klávesnicou to asi nepôjde.
test2.jpg

test1.jpg
metropol
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod luksykcz » 04 led 2016 17:27

Metropole, vypadá to super, budu ti držet palce...
luksykcz
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Zpět na Mapy a editor