TOPlist

[OMSI 2] Grunheim | verze 1.19 (vydáno)

Prezentace map a výtvorů v editoru
Pravidla fóra
Nové téma založte až s prvními obrázky z mapy.
Obrázky musí ukazovat pokročilý stupeň vývoje mapy.

Seznam chybějících objektů nebo splin uzavírejte do tagu CODE.

Re: [OMSI 2] Grunheim | nová verze mapy

Příspěvekod Jaškin » 29 lis 2015 14:18

Smekám před Tebou klobouk, krásné zpracování informací ohledně mapy, jednoduchá instalace, všechny addony v jednom archivu, pěkná, bezproblémová jízda. :) Jediné, co bych vytknul je trošku blbnoucí AI doprava a trochu bych zapracoval i na prostředí, jinak ale mapu moc chválím, doufám, že budeš v této své práci pokračovat. ;)
"Money can buy many things, even power..."
Jaškin
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Re: [OMSI 2] Grunheim | nová verze mapy

Příspěvekod flash123 » 04 pro 2015 16:32

Mapu už mám pár týdnů a teď jsem i aktualizoval, tak přidám svůj komentář:
Když tak mapu jedu, řikám si že je taková dost obyčejná, ale když pak jezdim jinný mapy, dost často najednou dostanu chuť zajezdit si Grunheim. Mapa je opravdu jednoduší, ale pěkně zpracovaná a řidič se rozhodně nenudí. Volantem se stále točí tam a z5 a prostředí taky neni jednotvárné. Skvělé jsou přejezdy mezi linkama a jako fanda přes JŘ chválím jak autor úžasně vše vypočítal, aby se linky doplňovali a dal si práci se sestavením JŘ. Novou verzi mapy hodnotim také kladně. Dobrý nápad s osvětlením a nová čtvrť jsou jen příjemnym zpestřením. Stejně tak i BUS pruhy. Ale ten u zast. Friedhof, který má podle autora ušetřit min. 5min. stání v koloně, na což jsem se těšil nějak nefunguje. AI dopravu mám nastavenou na 200% a žádná kolona se stále netvoří.
Na závěr bych se ještě přimlouval do další verze o nějaké podnikové barvy ve kterých by byli autobusy nabarvené. Je sice hezká pestrost autobusů, ale nesmí toho být moc a proto by byl hezký jeden nátěr v různých obmněnách.

ps.: Děkuji autorovi za tuhle mapu, oblíbil jsem si jí. ;)
Edit: ještě jsem chtěl pochválit hlášení, respektive hlášení aktuální a následně příští zastávky je super, to bohužel u většiny jiných map chybí.
flash123
Zabydlený člen
Zabydlený člen

[OMSI 2] Grunheim | verze 2016

Příspěvekod Michal931 » 19 pro 2015 20:50

Ahoj, blíží se Vánoce a ZDE (Nejnovější verze k dispozici v prvním příspěvku.) je pro vás malý předvánoční dárek v podobě nového a již konečného linkového vedení přinášejícího kompletní změnu jízdních řádů a zároveň několik malých úprav. Linky 126 a 156 nyní tvoří kapacitní páteřní spojení po celém městě, které je doplněno linkou 176 obsluhující zbylé části města i dosud neobsluhovaná místa.

Páteřní linky 126 a 156 jsou v pracovní dny provozovány v kloubových vozech s intervalem 10 minut ve špičkách, v ostatních obdobích 15 minut, a vzájemně mezi sebou především v mimošpičkových obdobích přejíždějí. O víkendech jsou tyto linky provozovány ve standardních vozech s intervalem patnáct minut na lince 126 a třicet minut na lince 156, neboť podporovat linku 126 v úseku Krankenhaus - Siedlung o víkendech není tolik potřebné.

Linka 176 je provozována jen ve standardních vozech s intervalem 15 minut ve špičkách a 30 minut mimo špičky a o víkendech s tím, že její provoz končí v cca 22 hodin. Linka obsluhuje novou zastávku Randweg (x) a spojuje nyní Siedlung s Bahnhofem bezkonkurenčně nejrychleji. Z této linky poté přejíždí noční pořadí na večerní spoje linky 156, kde není potřeba taková kapacita přepravy, jako na lince 126. Poslední spoj linky 156 jedoucí z Bahnhofu v 0:18 jede jen do zastávky Sportzentrum, odkud pokračuje dále jako linka N26 ve směru Lanzendorf.

Podrobný přehled naleznete v příloze:

Věřím, že nynější linkové vedení bude zábavnější, jelikož teď má každá linka svůj účel a důležitost, a že vás bude mapa i nadále bavit. Případně sem pište své poznatky ze hry a vaše nápady na zlepšení dopravy či celé mapy :-)

Veškeré potřebné addony ke hraní mapy naleznete ZDE (heslo 126N26).

Byl změněn soubor global.cfg kvůli hustotě dopravy - nový stahujte níže:
global.zip
(1.81 KiB) 185 krát
Naposledy upravil Michal931 dne 21 bře 2016 23:51, celkově upraveno 2
Nejnovější verze mapy Grunheim 1.19 ke stažení zde.
Obrázek
Michal931
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Re: [OMSI 2] Grunheim | verze 2016

Příspěvekod MicKys » 19 pro 2015 22:09

Navrhujem skrátiť SN interval 156 a nákupnú linku alebo školskú linku. A AI nové medzimesto do iného mesta. :)
Edit-každý druhý spoj by mohol končiť na krankenhause.
MicKys
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Bocko777 » 20 pro 2015 14:32

Ahoj Michale, nemyslis, ze by bylo lepsi davat posledni UPDT vzdy do prvniho prispevku ..?.. Je hezky, ze mas vse pokupe na Down, ale trochu zmatek .. Diky jinak za skvelou mapku ..
Vsem doporucuji ..
Lidi se nemnění, mnění se okolnosti kolem nás, dej lháři příležitost lhát a on bude lhát, dej zrádci pŕíležitost zradit a on zradí ..
Bocko777
Pokročilý člen
Pokročilý člen

[OMSI 2] Grunheim | verze 2016

Příspěvekod Michal931 » 20 pro 2015 18:46

Ahoj, děkuji všem za komentáře :-)

Bocko777: Skvělý nápad, právě jsem zrealizoval. První příspěvek bude vždy odkazovat na nejnovější verzi mapy, která bude zároveň i nadále dohledatelná cca na konci :-)

MicKys: Změny na mapě nejsou vyloučeny. Snažil jsem se dělat linkové vedení a JŘ tak, aby i v "reálu" byl při cestě odkudkoliv kamkoliv potřeba pouze jeden přestup s minimálním čekáním na další spoj. Co se týká linky 156 v SN, v jejím provozu jsem se inspiroval pražskou linkou 109 či 273, kdy v pracovní den má parametry metrobusu a o víkendu jede po půl hodině, jelikož všechny instituce po trase (zde např. univerzita nebo nemocnice) jsou v provozu jen/hlavně v PD. Budoucí změny jsou ale možné, např. koordinace s linkou 332 mezi Gaussdorfem a Krankenhausem :-)

flash123: Velmi oceňuji Tvůj pohled, s JŘ si dávám docela práci, aby kdyby toto fungovalo v reálu, dávalo smysl a bylo vše co možná nejvíce efektivní. BUS pruh u Friedhofu je sám o sobě takový zvláštní, už jen tím, že je v okrajové části města, ale jednou za čas se stane, nacházím-li se dlouho s autobusem v této oblasti, že se zde auta nakumulují a mnohdy trvá, než se odsud dostanu. To je ale spíše už problém AI dopravy, kdy dává přednost i 70 metrů vzdálenému vozidlu :-)

Jaškin + Timotej: Díky za vaše pochválení, motivuje. Na mapě by se stále dalo mnohé vylepšit, ale už teď bývá v některých případech o dost náročnější než bych si přál :-)
Obrázek
Michal931
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Příspěvekod 8888mates » 23 pro 2015 16:37

Ahoj te kdyz si stahnu novou verzi tak musim si najit i ty pred tim nebo to je ta nova verze s celou mapou?
8888mates
Člen
Člen

Příspěvekod Pivec » 23 pro 2015 16:40

Myslím, že je v tom celá mapa. ;)
Pochopil som, že aj pochopiteľné sa dá nepochopiť.
It's my life, It's now or never, I ain't gonna live forever, I just want to live while I'm alive!
Diesel Power 2.5 TDI V6 Fuck you Greta Diesel Nation
NO SMOKE NO FUN
Pivec
Stálý člen
Stálý člen

Bydliště: Slovensko, VÝCHOD - Eperjes, Preszów, Preschau, Preschau Wirf die Gläser an die Wand...

Příspěvekod Michal931 » 23 pro 2015 17:39

Ahoj, stačí si stáhnout mapu z linku uvedeného na titulní straně. Pokud jsi mapu ještě nehrál, doporučuji k tomu stáhnout i addony, které jsou součástí stejného příspěvku :-)

Poznámka:
Byl změněn soubor global.cfg kvůli hustotě dopravy - nový stahujte níže:
global.zip
(1.81 KiB) 186 krát
Obrázek
Michal931
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Příspěvekod M4tess » 23 pro 2015 22:50

No, stáhl jsem si nejnovější verzi mapy, nainstaloval dle návodu, v mapě se mi načetla jen obloha a dojebalo mi to celé OMSI tím, že špatně načítaly objekty :D ale to je asi moje chyba, já si zahraju zase starší verzi, ta mě i tak baví :)
ObrázekKarosa B732 DPMB repainty ke stažení v mém topicu. :)
Jelcz M081MB DPMB repaint ke stažení v mém topicu. :)
Pack DPMB repaintů na B961E můžete stahovat v mém topicu. :)
M4tess
Diskutující člen
Diskutující člen

PředchozíDalší

Zpět na Mapy a editor