TOPlist

prosba

Obecně i mimo OMSI

prosba

Příspěvekod akdar » 10 lis 2015 09:39

Ahoj,
mám velkou prosbu na zkušeného hráče. Jsem absolutní počítačový analfabet a zároveň matka puberťáka, který OMSI děsně prožívá. Má OMSI 2 na mém notebooku, ale nepodařilo se mu tam stáhnout addony, které "nutně" potřebuje. Pod stromek bych mu ráda dala vlastní noťas, aby mi ten můj věčně neblokoval. Prosím, poradil by mi tu někdo, jaký PC už by stačil? - nechci do toho zbytečně rvát víc peněz, než je nezbytně nutné, a ve specifikacích uvedených na obalu OMSI se nevyznám. Případně nenašel by se tu někdo (nejlépe z Prahy), kdo by si chtěl přividělat pár kaček a mohl by mi do toho nového PC OMSI 2 i ty Addony nainstalovat? Syn by to snad taky zvládnul, ale chtěla bych mu to dát komplet hotové jako překvápko. Nebo neprodává někdo svůj starší PC, který by pro tyhle účely ještě stačil? (zatím nám nejde o tvorbu nových tras a busů, jenom jízdu po městech...)
Moc děkuju,
hezkej den všem

Radka
akdar
Nový člen
Nový člen

Re: prosba

Příspěvekod MokrýPapuč » 10 lis 2015 15:22

A do kolika tisíc by ten počítač měl být ? Na OMSI stačí počítač za 10000 s nějakým Pentiem. Ale aby ten PC rozjel všechny mapy a addony na více méně 30 fps stabilně tak počítač od 15ti a dále.
I crashed my car into a bridge, I don't care.
MokrýPapuč
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Opavan99 » 10 lis 2015 16:54

Pokud by jsi chtěl opravdu zahrát, doporučuji tento Asus https://www.alza.cz/asus-x555lb-xo070h- ... d=18842920 nebo toto Lenovo https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y40- ... d=18842920 . Na těchto dvou už spustí většinu map a určitě si bude chtít zahrát i jiné hry než Omsi. U toho Lenova chybí operační systém, s ním bude o dost dražší. Dnes se dají lehnat Windows i nelegálně, ale víc neprozradím. :) Minimálně bych šel do toho Asusu. :)
Návod na podpis.: Potřebujete velké obrázky tak, aby se musely dlouho načítat. K tomu nějaký popis, třeba : Miluju tohle, tamto forever, přijďte se projet, prostě kravinu, která nikoho nezajímá. A ideálně tou nejsvětlejší barvou, ať to každý vidí. Hotovo.
Opavan99
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod luksykcz » 10 lis 2015 19:57

Já myslím, že by OMSI útáhl i tento noťas... :) ;) A myslím, že i jiné hry by tam běžely jako po másle, sice asi ne, jako počítač za 30 000, ale stejnak, tento notebook bude nejlepší ;) a hlavně je za krásnou cenu s výborným procesorem :), hned bych si ho koupil... :D
//: Ale přece jenom, bych doporučil, to, co říkal nade mnou Opavan, ten ASUS... je totiž za stejnou cenu a je výkonnější, jenom teď...
luksykcz
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Opavan99 » 10 lis 2015 20:19

Ten Asus od tebe má o dost slabší grafiku.Navíc, když jsou za stejnou cenu...
Návod na podpis.: Potřebujete velké obrázky tak, aby se musely dlouho načítat. K tomu nějaký popis, třeba : Miluju tohle, tamto forever, přijďte se projet, prostě kravinu, která nikoho nezajímá. A ideálně tou nejsvětlejší barvou, ať to každý vidí. Hotovo.
Opavan99
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod luksykcz » 11 lis 2015 15:24

luksykcz píše://: Ale přece jenom, bych doporučil, to, co říkal nade mnou Opavan, ten ASUS... je totiž za stejnou cenu a je výkonnější, jenom teď...

Vždyť jsem napsal EDIT.... ;)
luksykcz
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod akdar » 11 lis 2015 21:25

Zdravím,
moc všem děkuju za rady, ten Assus nevypadá špatně, ještě to promyslím po finanční stránce :D .
akdar
Nový člen
Nový člen

Příspěvekod F.Bielik » 13 lis 2015 11:09

Ahoj, doporučuji například https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y40- ... d=18842920, nebo https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-flex ... d=18842920. Osobně bych volil spíš variantu Y40.

František Bielik, Lenovo Ambasador
F.Bielik
Nový člen
Nový člen

Příspěvekod Opavan99 » 13 lis 2015 22:19

Ani jeden z nich nemá operační systém. To je dle mého 1.mínus, pokud si je teda dotyčný neumí nainstalovat sám. Za 2. bych 14-palcový notebook bral jen tehdy, pokud budu hodně cestovat. Flexe bych nebral, starší grafická karta i procesor, bez OS, výhoda asi jen rozlišení. A to Lenovo Y40-80 taky není žádnej zázrak, ač jsem ho tu nabízel. Taky má lepší jen rozlišení, ale horší grafickou kartu. Oba ale mají podsvětlené klávesnice, což je celkem výhoda, ale i tak bych je nebral.Za sebe do toho Asusu. ;)
Opavan99
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod bosko1984 » 14 lis 2015 16:34

Co takhle Pc dám si tam komponenty podle sebe kolem 15 000 Kč se dá postavit slušné Pc ;)
AMD FX-4300 black edition GIGABYTE 970A-DS3P Ram 8 gb ASUS STRIX GTX950 DC2OC 2GD5 Gaming 2G Western Digital 1TB Logitech G25 Windows 8 64bit
Obrázek
Obrázek
:D Omsi-der Omnibug simulator :D
bosko1984
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Další

Zpět na Volná diskuse