TOPlist

Chci se stát řidičem autobusu

Obecně i mimo OMSI

Chci se stát řidičem autobusu

Příspěvekod Krepi » 05 srp 2015 16:08

Je tu někdo, kdo řídí v reálu autobus? Přemýšlím, že bych si udělal řidičák a šel jezdit, docela mi to láká. Chtěl bych se zeptat, co to vše obnáší?
1. Řidičský průkaz D (stačí rozšířit z B?)
2. Profesák - kolik stojí?
3. Opakovaná školení (po roce) ?
Můžete do zpráv.
Krepi
Diskutující člen
Diskutující člen

Re: Chci se stát řidičem autobusu

Příspěvekod bosko1984 » 06 srp 2015 15:50

AMD FX-4300 black edition GIGABYTE 970A-DS3P Ram 8 gb ASUS STRIX GTX950 DC2OC 2GD5 Gaming 2G Western Digital 1TB Logitech G25 Windows 8 64bit
Obrázek
Obrázek
:D Omsi-der Omnibug simulator :D
bosko1984
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Krepi » 07 srp 2015 06:50

Ok,díky,to abych si raději oběhal dokrota apod.,abych si neudělal papíry na BUS a pak mi to nedovolil doktor a peníze vyhozené,i když jestli si to pamatuji dobře,tak musí být lékařské prohlášení přes zahájením autoškoly?
Krepi
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod Jaškin » 07 srp 2015 07:52

Určitě by bylo blbé, kdyby jsi v průběhu autoškoly donesl lékařskou zprávu o tom, že jsi barvoslepý.
"Money can buy many things, even power..."
Jaškin
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod DwX » 07 srp 2015 17:03

Krepi píše:Ok,díky,to abych si raději oběhal dokrota apod.,abych si neudělal papíry na BUS a pak mi to nedovolil doktor a peníze vyhozené,i když jestli si to pamatuji dobře,tak musí být lékařské prohlášení přes zahájením autoškoly?

:roll: bože prvně musíš vyřídit lékaře potom psychotesty a potom tě pustí do autoškoly teda pokud budeš zdravý a projdeš psychotestama jinak na skupinu "D" si připrav cca 40 000 jelikož máš skupinu "B" kdyby jsi měl skupinu "C" platíš méně ale jinak většinou jde využit rekvalifikaci přes úřad prace který ti to zaplatí.
ObrázekObrázek
Obrázek
DwX
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Deiv » 07 srp 2015 22:03

Sorry za lehký offtopic, ale nebudu kvůli tomu zakládat nové téma.

Nevíte někdo, zda řidič busu na letišti (třeba v Praze) je zvlášť zaměstnání, nebo to dělá ten samý šlověk co potom i nakládá/vykládá kufry a dělá jiné věci handlingu jenom má prostě navíc "Déčko"? Pracuje tento člověk přímo pro letiště Praha nebo handlingovou společnost ? Díky za odpovědi :)
"If it´s not Boeing, I´m not going!"
Deiv
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod XiZy132 » 08 srp 2015 12:24

Tady máš odpověď od kamaráda, co pracuje na letišti. ;)
Konkrétně v praze je pár handlingových společností, příkladem budiž Menzies, nebo CSAH.
Tyto handlingové společnosti mají vlastní pracovní sílu na nakládku/vykládku. Řidiči Cobusů jsou zaměstnanci LP a nemaj s handlingovou společností nic společného.

U toho letadla se potkává několik lidí:

Řidič autobusu je v jedné osobě zároveň i obsluha nástupních mostů.

Ti co tam dole pobíhají (v čele s agentem) jsou od handlingu a je jedno co dělaj. Vedoucí nakládky je v jedné osobě i řidič pushbacku (řidičák C+profesák) (ale nikoli autobusu). Nakladač je v jedné osobě i řidič traktůrku s kuframa, případně 'těžké techniky' (řidičák C) - takový ty zvedací plošiny na ULDčka.

Takže abych to shrnul, není to ten samý člověk. Autobusák jezdí s autobusem a hejbe s mostem. Nic víc - a i tak to věčně nestíhaj
XiZy132
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Krepi » 08 srp 2015 22:17

DwX píše:
Krepi píše:Ok,díky,to abych si raději oběhal dokrota apod.,abych si neudělal papíry na BUS a pak mi to nedovolil doktor a peníze vyhozené,i když jestli si to pamatuji dobře,tak musí být lékařské prohlášení přes zahájením autoškoly?

:roll: bože prvně musíš vyřídit lékaře potom psychotesty a potom tě pustí do autoškoly teda pokud budeš zdravý a projdeš psychotestama jinak na skupinu "D" si připrav cca 40 000 jelikož máš skupinu "B" kdyby jsi měl skupinu "C" platíš méně ale jinak většinou jde využit rekvalifikaci přes úřad prace který ti to zaplatí.

Já u nás našel Sládka autoškolu,co má v ceníku 14000kč za kurz a nemusí člověk mít C,stačí B.Uvidíme co mi tam řeknou.
Krepi
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod mhdfm » 08 srp 2015 23:04

Zrovna se to probírá na K-Reportu, nevím, jestli to nejsi zrovna ty, no kdyby ne, tak tady je odkaz. :D
mhdfm
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Krepi » 09 srp 2015 01:19

Díky,v té diskuzi nejsem já,mám všude stejné přezdívky.Když to tak vidím,tak je to dost nákladné,tak uvidíme,nakonec skončím na tramvaji :mrgreen:

Znova jsem mrknul na ceník Sládka a je tam prostě cena 14000kč:
http://www.autoskolasladek.cz/cenik

Dále akreditovaná autoškola CSAD mají ceny z B na D za 22000kč a z C na D za 13000kč.
Krepi
Diskutující člen
Diskutující člen

Další

Zpět na Volná diskuse