TOPlist

OMSI 2

Speciální forum sloužící pro témata výhradně o OMSI 2.

Re: OMSI 2

Příspěvekod VonShark » 13 čer 2015 13:22

Já jsem OMSI 2 odstavil. Jako, abych se podíval do zrcátek a měl najednou o cca 15-20 fps míň, tak to je síla. Ještě jsem tohle u žádný jiný hry neviděl. Já mám, sice, u všech busů, co s nimi jezdím, nastaveny zrcátka tak, že pokud se dívám přímo vpřed, tak se zrcátka deaktivují a fps vylítne rapidně nahoru, ale jakmile se na ně natočím pohledem, aktivují se (s tím i slušný lag hry - to je, ovšem, pochopitelné). Ale při hraní je to i takto nastavené, dost nežádoucí. Oni se zabývají nějakýma kravinama, jako najíždění AI do busů, jak popisujete, nebo jiný, podobný věci, přitom není hra absolutně optimalizovaná. Jo, sice mám starší NTB (ROG ASUS G53SW,i5-2410M 2,3@2,9GHz TURBO,4G RAM DDR3,GF GTX460M 1,5GB GDDR5), ale dnešní herní tituly zvládne na středně vysoké až vysoké (ultra) detaily (např. TS 2015, či ETS 2). Já sice chápu, že hru vytvořilo pár fandů autobusů, ale myslím si, že na 1. místě by je měla zajímat optimalizace herního engine a až pak to ostatní. Neustále tady čtu, jak někteří mají problém rozeběhnout to a to, protože (podle nich) mají slabé PC, i když to třeba není pravda. Já mám třeba na mapě Karlovy Vary, doslova, slideshow (v centru města zhruba 6 - 10 fps). Jasně, říkáte si, optimalizace mapy, to je taky pravda, ale co třeba věc výše popsaná? Hra ani neumí využít komponenty počítače naplno, grafika se, doslova, fláká (a to si ještě pomáhám se SweetFX) a procesor se pohybuje mezi 60 - 70% výkonu, jak v single, tak i v multithreadingu. OMSI je parádní simulátor, ale od vydání verze 2.2 jsem očekával nějaké zlepšení. To se bohužel nestalo a já ani nemám motivaci pro hru cokoliv tvořit. Abych si postavil nové PC, na to, bohužel, nemám (a ani dlouho mít nebudu) dostatek financí. Takže dokud se nedostaví nějaká slušná optimalizace hry (engine), tak nemá u mě smysl pro hru, cokoliv, tvořit.

Za tohle čekám dost ostré připomínky, ale na mém názoru (rozhodnutí) to nic nezmění.
ASUS ROG STRIX G16 - CPU: Intel Core i9-13980HX, 2,2@5,6 GHz Turbo, grafika: nVidia GeForce RTX 4070 - 8 GB GDDR6, RAM: 32GB DDR5, HDD: 2x1 TB NVMe SSD ;-)
VonShark
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod dwarf253 » 13 čer 2015 13:43

Myslím, že jsi to popsal celkem trefně. Na to, jak hra vypadá, je optimalizovaná hrozně. Tenhle problém se zrcátky mám taky. Sice ne tak, aby mi FPS klesalo na takové nízké hodnoty, ale taky se mi hra mírně zasekává a třeba u autobusů, u kterých je vidět do zrcátka v základním pohledu, jede hra pomaleji, což je vidět hlavně na čase. Začnu stejně jako v reálu v 10:00, po dojetí mám ve hře čas 10:30, v reálu 10:40 (jen pro představu, neříkám to úplně přesně)... Samozřejmě, čím kvalitnější stroj, tím lepší FPS ve hře, ale aby OMSI bylo náročné jako tituly s nejlepší grafikou je prostě špatně. A jak říkáš, ono je sice fajn, že pracují i na jiných chybách, ale jak je vidět, ani to se jim nedaří úplně dokonale, když řešením jedné chyby vytvoří jinou (viz to zajíždění do kloubu). Je dobré říct, že OMSI 2 je na tom o dost lépe oproti jedničce, ale pořád je dost co vylepšovat.
dwarf253
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod dejvk » 13 čer 2015 16:05

VonSharku, uvědom si, že zaprvé tvoje áčkové tituly mají komerční enginy v ceně stovek tisíc a vejš, a zadruhé jsou obvykle optimalizovány krůček po krůčku tak, aby nikdy zbytečně nezatěžovalo počítač to, na co se zrovna nedíváš/co nebude teď potřeba. Originální mapa Spandau je přesně takto optimalizovaná, když se podíváš třeba do vedlejších ulic, tak jsou v přesně potřebné míře vymodelovaná pouze ta místa, která za cesty vidíš. Proto taky většině lidí jede původní mapa bez větších problémů, přestože je dost velká. Ale Omsi je sandbox, vývojáři map určují, jak ty mapy vypadají. Ne MR.
dejvk
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod VonShark » 13 čer 2015 16:27

Ale já se nebavil přímo o mapách... No, to je jedno. OMSI jde do šuplíku, vracím se ke své dětské zálibě, která trvá dodnes - železnice. Tím má veškerá tvorba do OMSI končí, protože počítač z NASA opravdu nemám.
ASUS ROG STRIX G16 - CPU: Intel Core i9-13980HX, 2,2@5,6 GHz Turbo, grafika: nVidia GeForce RTX 4070 - 8 GB GDDR6, RAM: 32GB DDR5, HDD: 2x1 TB NVMe SSD ;-)
VonShark
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod vojtacapek » 13 čer 2015 17:09

Stojí ti to za to? :cry:
vojtacapek
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod VonShark » 13 čer 2015 17:26

Nestojí, ale nemám na vybranou.
VonShark
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Rilian » 12 črc 2015 17:54

Možná lepší simulátor než OMSI?
http://simu.report/2015/07/09/bus-simul ... es-jahres/
Rilian
Moderátor a redaktor
Moderátor a redaktor

Příspěvekod Trolejbusák » 12 črc 2015 18:36

Vidím Astragon a musím se začít smát :lol:
Trolejbusák
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod MarekZ » 20 črc 2015 23:05

Janine píše:Good evening :)

Today we upload a beta release candidate. If our beta testers do not complain about something, we will release it within a few days.
We recommend to backup the most important files.

Upcoming changes are (incomplete list):
- An additional version of MAN NG272 and MAN NL202, with Euro compatible cash desks
- Bug fix: One cause for sinking trailers has been solved
- Bug fix: One cause for CV.Calculate has been solved

Best regards
Janine

Zdroj: http://www.omnibussimulator.de/forum/in ... post595712
MarekZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů

Příspěvekod Jakub » 29 črc 2015 13:00

Potvrdzujem funkčnosť OMSI 2 vo Windows 10 Pro. :)
Jakub
Aktivní člen
Aktivní člen

PředchozíDalší

Zpět na OMSI 2