TOPlist

WarThunder

Obecně i mimo OMSI

WarThunder

Příspěvekod VencaCZ » 09 čer 2014 13:59

Akční MMO, které nabízí ovládání strojů především z II.sv. Nejvíce rozšířenými jsou momentálně letadla, před nedávnem vývojáři přidali i tanky. Hráč může usednout do kokpitu více jak 180 letadel 7 zemí.

Hmm. popis mi moc nejde, zkusím to polopatě :D
Tuto hru už hraji něco málo přes rok a půl, za tu dobu jsem si přivlastnil nového koníčka, a to právě letadla z druhé války. Zaujalo mě to, a rád bych se o zážitky z této hry rád podělil :)
Hráč ze začátku dostane od každého národu základní letadla zvané "zálohy", což jsou letadla které má každý k dispozici, jsou to první letadla s kterýma začnete létat. Např. u Němců to jsou Heinkel-50 v několika verzích, u UK je to Hawker Fury mk.1,mk.2. Po několika bitvách si už vyzkoumáte první lepší letadlo které už bude mít třeba lepší výzbroj a pancéřování. Postupem času si u stávajících letadel s kterýma létáte vylepšujete jejich prvky, např. Lepší vstřiky, nový drak, nová verze kulometů či nové typy munice. Univerzální pás munice obsahuje např. průrazné a zápalné náboje obsahující fosfor, zasáhnout palivovou nádrž, vznítí se. S průrazně tříštivými náboji lze vyřadit posádku či motor, druhů munice je poměrně dosti. Technologické stromy letadel jsou seřazeny obvykle podle firem nebo zaměření jakožto třeba stíhač, bitevník bombardér aj. Ve finále jsou k dispozici také proudová letadla, která se zúčastnila konce války a nebo války korejské. Mezi letadla válečná vyjmenuji např. Me 163 Komet, Me 262 Schwalbe, Mig-15, Gloster Meteor, F-86 Sabre. Jinak v technologických stromech UK a Německa jsou dva substromy australanů a italů. Nejvíce pestrým tech. stromem bych označil rusy (Kupodivu, je to ruská hra :D)

Jinak hra nabízí různé achievementy a mise. Samozřejmostí je létaní v letce se svými kamarády. Klany (Připravují se klanové bitvy), offline mise a několik módů pilotování. První z nich je arkádové či zjednodušené řízení. Řízení letadla je maximálně zjednodušeno, neodpovídá na 100% opravdovému leteckému modelu, při střelbě na cíl je ukázano předmiřování na cíl. Další je realistické či historické. Už podstatě tužší pilotování, sice se o řízení křidélek, směrovky stále stará počítač, ale letadla se už netočí tak zběsile jako u zjednodušených, nesmí se dělat ve větších rychlostech prudké otočky, jinak se kvůli přetížení odlomí křídla, i vlivem velké rychlosti se může letadlo rozpadnout a cíle už musíte trefovat pomocí své vlastní mušky, krom toho i s omezenou municí. A poslední je plně realistické, či jinak simulátorové. Pohled je omezen pouze z kokpitu a doporučuje se létat s joystickem (TrackIR výhodou). O let se staráte už pouze vy, musíte počítat s tím že je boční vítr, v mracích nic nevidíte, musíte se hodně (HODNĚ) rozhlížet okolo sebe, pod sebe, zda-li někoho nevidíte a v neposlední řadě sestřelovat nepřítele. Nejtěžší, doposud mám nalétáno asi jenom 11 hodin a 12 sestřelených letadel, kdo si na to zvykne, je bůh a má výhodu, jelikož odměny za sestřel jsou v tomto režimu např. 4x větší než v zjednodušených bitvách.

Přibližně před měsícem byly přidány i tanky. Zatím je sice jenom německý a ruský strom, ale i tak obsahuje řadu hezkých tanků. Jakožto i celá hra, tak i tanky nehrajou na životy, tedy na hitpointy. Pokud máte průrazné granáty a střelíte např. ZiS-30 do krycího pancíře pro posádku, tak se skoro nic nestane, možná zraníte nabíječe, střela prolítne a může ještě škrábnout tank za ním. Ve finále je tank stále provozuschopný a vás může oddělat hned. Vše by dopadlo jinak kdyby jste ho zasáhli do podvozku, střela může prolítnout až na druhý konec tanku kde zasáhne motor, převodovku či palivovou nádrž a vznítí se. Častokrát se stane že potkáte na svou dobu nepřemožitelný tank KV-1, stačí jedna rána do boku věže kde je schována munice a věřte (aspoň u mě to tak vždy je) že jste vylekali hráče na druhé straně, jelikož mu právě odlétla celá věž tanku i s municí (Fakt, vždy se leknu :D). A pokud jste už opravdu v loji, můžete si zavolat své kamarády ze vzduchu, protože letecké a tankové bitvy jsou kombinované, někteří hráči jsou na zemi, někteří ve vzduchu, ať už stíhači vytvářející si vzdučnou dominaci, či letka Ju87-G s 37mm Bk-3,7 protitankovým kanónem >:D

Jinak tedy už to hraji rok a půl, na 3 měsíce jsem v jednu dobu přestal (Hrozný patch :D). Poslední týden jsem si seřídil joystick a létám simulátor s anglánama :) jinak prioritně stále hraju historické (realistické) bitvy. Kohokoliv by to zaujalo, nebo by měl otázku, ptejte se, už přeci jenom něco vím :D Krom toho - díky této hře jsem dokázal na SPŠ mluvit o létání souvisle 15 minut 8-)

Pokud to někoho zaujalo, použijte registraci skrze tento odkaz, pomůžete mi :) http://warthunder.com/en/registration?r ... te_2363659

shot 2013.12.15 23.26.09.jpg
Obrana Doveru před invazí němců (Bristol Beaufighter Mk.X)
shot 2014.05.24 14.52.30.jpg
Bitva z mise alternativní historie (Bell P63-A10 Kingcobra z lend-lease smlouvy)
shot 2013.11.24 14.57.11.jpg
IL-4 kdesi v Rusku
shot 2014.01.19 17.34.29.jpg
Spitfire mk.Vb s českým dekálem (Fajnšmejkři prominou :D)
shot 2013.11.28 23.49.41.jpg
Těsně po sestřelení spitfire Mk.II s M.C.202 označovanou jako Folgore ve městě Valletta na Maltě.
Naposledy upravil VencaCZ dne 21 zář 2014 13:43, celkově upraveno 1
VencaCZ
Stálý člen
Stálý člen

Re: WarThunder

Příspěvekod wooderCZ » 09 čer 2014 14:33

Mě baví bombardéry, hlavně když je zataženo. Letím si v 5 kilometrech, občas něco shodím. :)
Obrázek
wooderCZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů

Příspěvekod Fantomas007 » 09 čer 2014 15:02

VencaCZ píše:A pokud jste už opravdu v loji, můžete si zavolat své kamarády ze vzduchu, protože letecké a tankové bitvy jsou kombinované

Opravdu jsou už kombinované? Pár dní jsem to nehrál, ale bitvy byly zatím oddělené s tím, že v tankových bitvách byla letadla NPC a naopak.
Obrázek
Fantomas007
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod VencaCZ » 09 čer 2014 15:12

Áno, teď už je to kombinované. Teda řeknu, že ti lidi tam jsou především tankisti, takže když už si vezmou letadlo, tak je to z toho důvodu že na zemi už umřeli. Jinak řečeno, jsou to lamy a dobře se sestřelují, jediný co mě fakt ultra štve jsou ty AAA, míří to přesně a na jednu ráno se rozletíš na kousky :/ Bojím se té změny se simulátorem, jak se sloučí dohromady.
Naposledy upravil VencaCZ dne 09 čer 2014 16:31, celkově upraveno 1
VencaCZ
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Fantomas007 » 09 čer 2014 15:19

Wow, tak to musím vyzkoušet :) Jinak já jsem začal hrát poměrně nedávno, zatím se držím jen zjednodušených bitev.
Obrázek
Fantomas007
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Vitas » 09 čer 2014 23:01

V tom simulatorovym litani... Je to fakt jakoze dost realny? Srovnatelny treba s IL-2 Sturmovik? Nic jinyho me prakticky nezajima, ze bych oprasil joystick, driv jsem lital IL-2 Sturomvik 1946 dost hodne po siti.
Vitas
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod VencaCZ » 10 čer 2014 01:55

Il-2 jsem také létal, prakticky je to stejné :)
VencaCZ
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod VencaCZ » 10 čer 2014 21:24

Tak jsem natočilzáznam z jedné bitvy :)
VencaCZ
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod wooderCZ » 10 čer 2014 21:24

Venco, jedeš na steamu? Jaký máš nick?
Obrázek
wooderCZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů

Příspěvekod DIMI » 10 čer 2014 22:46

A jak poznáš kdo je s tebou a kdo proti?
DIMI
Administrátor
Administrátor

Další

Zpět na Volná diskuse