TOPlist

Programovacie jazyky

Obecně i mimo OMSI

Programovacie jazyky

Příspěvekod MarekZ » 03 kvě 2014 16:06

Chcel by som si spraviť taký menší prieskum. ;) Ovládate niekto z vás nejaký programovací jazyk alebo sa chcete nejaký naučiť? Ak ovládate, na akej úrovni? Naprogramovali ste už niečo zaujímavé? ;) Ja osobne ovládam PHP (k tomu samozrejme aj HTML a trochu CSS) na celkom dobrej úrovni (síce nie ako profík ale ovládam ho tak, že dokážem spraviť jednoduchý CMS :D) a nejaké tie základy jazyka C#, ktorý by som chcel vedieť oveľa lepšie. Ak sa naučím C# na fakt dobrej úrovni, skúsil by som potom aj XNA a vykreslovanie 3D grafiky, prípadne aj niečo viac. :)
MarekZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů

Re: Programovacie jazyky

Příspěvekod goldvideo495 » 03 kvě 2014 16:09

Ne, ale chtěl bych se něco naučit, bohužel moc nemám čas, jaký jazyk by jste doporučovali pro úplnýho začátečníka?
Stokrát opakovaná lež se stává pravdou=Joseph Goebbels=říšský ministr propagandy=dnešní reklamy :-D

Obrázek
goldvideo495
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Bydliště: Praha/Ústí nad Orlicí-Ano tam kde se plasťáky pořád vyrábějí i tam kde pořád jezdí

Příspěvekod MarekZ » 03 kvě 2014 16:10

Ja osobne som začínal s PHP, jeho základy mi neprídu ťažké. ;)
Ak sa nájdu nejaký skúenejší, ako by ste odporúčali sa učiť C#, resp. odkiaľ? Sú lepšie knižky alebo nejaké články o tom?
MarekZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů

Příspěvekod goldvideo495 » 03 kvě 2014 16:14

A co Omzí scriptování? Vím je to něco jiného, ale kolik to má s programováním společnýho a jak je těžký se to naučit? :-D
Stokrát opakovaná lež se stává pravdou=Joseph Goebbels=říšský ministr propagandy=dnešní reklamy :-D

Obrázek
goldvideo495
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Bydliště: Praha/Ústí nad Orlicí-Ano tam kde se plasťáky pořád vyrábějí i tam kde pořád jezdí

Příspěvekod MarekZ » 03 kvě 2014 16:16

Podľa mňa to má od programovacích jazykov dosť ďaleko, bral by som to skôr ako nejaký spôsob výučby programovania pre deti do približne 5. ročníku ZŠ. ;) Ťažké sa to (podľa mňa) nie je naučiť, chce to len trpezlivosť. :)
MarekZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů

Příspěvekod Peterson » 04 kvě 2014 19:46

Svojho času som sa pokúšal naučiť C a C++, pretože kto vie C, nemá problém s C++ a s C#. Na iPad bola taká pekná knižočka o tom, bohužiaľ som ju čítaval len na chalupe bez internetu a počítača, a programovať v zošite sa fakt nedá.
Peterson
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod dejvk » 04 kvě 2014 19:55

Pokud to myslíš s programováním vážně, tak začni s C. Na ničem jiném nepochopíš, jak programování funguje. Pak teprve se můžeš pustit do nějaké objektově orientované nadstavby, buď C++ nebo Javy. C# nedoporučuji, je zoufale proprietární, neportabilní a to jsou hodnoty, které budou brzy potřeba. A to, že něco naklikáš ve VS C# designeru není programování :D
dejvk
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod petyk » 05 kvě 2014 17:06

Já ovládám html,php,css - možná ještě c#. Tvorbou webu si přivydělávám, takže si troufnu říct že to umím hodně dobře :)
Začínal jsem s C#, které ještě trošku ovládám. Potom jsem přišel na html , css . Postupem času jsem se začal učit php, které se mi po přechodu na oop trošku pletlo s c# .
Takto programuju už asi od 9. V tu dobu jsem dostal svoji první knížku na HTML. Přečetl jsem ji až v 10. c# bylo přednější
petyk
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod Kuba J. » 05 kvě 2014 18:25

Jak píše dejvk, spíš začni s C nebo C++, než s C#, které není pořádně multiplatformní. Docela dobré jsou třeba tutoriály na youtube kanálu BambooMachine.
Kuba J.
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod MarekZ » 05 kvě 2014 20:15

Mne osobne C# vyhovuje a ťažké podľa mňa neni. ;) Ale možno sa mi to zdá len preto, že mám nejaké skúsenosti s PHP a kedysi som sa snažil učiť C++. :) Každopádne, rád by som sa určite naučil s XNA v C#. Nepoznáte nejaké dobré tutoriály na XNA (najlepšie v češtine alebo slovenčine)? ;)
MarekZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů

Další

Zpět na Volná diskuse