TOPlist

Virtuální firma (návrh principu)

Obecně o VDP, otázky, problémy, nejasnosti, ...

Virtuální firma (návrh principu)

Příspěvekod Jurajs_89 » 06 lis 2011 20:40

Osobně by se mi líbilo, kdyby se stanovila nějaká mapa, třeba Great Grundorf. Po té by jezdili všechny firmy, a jak již naznačuji, firem by bylo několik.
Každá firma by si najímala řidiče, a každý řidič by měl na toto ježdění speciální profil ve hře. Po každém dni ježdění by print screanem aktualizoval svůj profil na nějakém centrálním serveru (místě, kde by se shromažďovali výsledky).
Jméno by mělo být specifikováno takto: JmenoFirmy_JmenoRidice.
Firmy by si pak najímaly řidiče podle libosti (pravdě podobně podle "skilu"). Pokud by řidič přešel k jiné firmě, logicky by si musel změnit jméno ve hře.
Otázkou je, jestli by je jezdilo podle JŘ, nebo mimo JŘ ale s respektováním linky!
Jelikož by řidič musel jezdit se zapnutým systémem prodeje lístků, po každém dni co by odjel, musel by, zase podle nějakého ověření uvést, kolik vydělal.
Protože firmy mají možnost různého počtu řidičů, kteří jezdí jak mají čas, přepočítával bych výdělek všech řidičů / počet všech kilometrů. Takto by šlo dělat statistiku, která firma v daný měsíc nejvíce vydělala. Samozřejmě by se do toho počítali náklady na výplau řidičů, plus bonusy pro ně, jak na naftu, opravnu, myčku momentálně netuším.

Jezdilo by se podle reálného počasí.

Toto je můj prvotní návrh, jak by se to mohlo celé organizovat. Dovolím si to založit do nového topicu, a poprosil bych o věcnou diskuzi bez OT. Zde to budu hlídat, hodně hlídat, a OT budu řešit minimálně 4 denním banem. Pokud zde připíšete názor, znamená to, že jste s touto mimořádnou podmínkou seznámeni a souhlasíte s ní.
Jurajs_89
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Re: Virtuální firma (návrh principu)

Příspěvekod Tomko00 » 06 lis 2011 20:44

No...je to celkom dobré, ja s tým súhlasím. A je veľmi dobré že si vybral mapu Great Grundorf. ;)
Tomko00
Veterán
Veterán

Příspěvekod Jurajs_89 » 06 lis 2011 20:46

Abych vysvětlil proč tuto mapu. Je z důvodu, že je relativně nenáročná, jen tak asi neomrzí, a je hodně rozmanitá co se týče linek. Jinak je to jen návrh, pokud se dohodnete, že chcete Berlin nebo Tatry, tak je to šumák.
Jurajs_89
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Tomko00 » 06 lis 2011 20:48

Ja osobne súhlasím z Great Grundorf, a ešte taká malinká technická otázka...Budeme si môcť do mapy aj dorábať linky alebo nie? :)
Tomko00
Veterán
Veterán

Příspěvekod shitman » 06 lis 2011 20:48

Tak, a hned tě zarazím. je nesmysl, aby VŠECHNY VDP jezdily na jedné mapě. GG má, pokud vím, nějakých 5 linek (a jednu noční, ale tu nepočítám), což by znamenalo, že by mohlo být max. 5 firem. můj návrh zněl tak, že by "úřad" vybral několik map, ve kterých by se VDP podělily o linky, a v případě většího zájmu o jednu linku vyhlásil výběrové řízení.
Nabírání řidičů je samozřejmost, jen by mě zajímalo, jaký server k tomu chceš určit.
Jméno - myslíš jméno toho obrázku nebo jméno řidiče?
Logicky.
Samozřejmě, že podle nemodifikovaného JŘ, co nejvíce reálně.
Toto je samozřejmostí.
Tohle by myslím šlo.. Ovšem výdělek firmy by se počítal pouze za vydělané peníze (žádné dopočítávání neodjěžděných jízd).
Tohle je nesmysl, protože každý bydlí někde jinde, a každý může mít nastavené jiné počasí. Znovu se odvolám sám na sebe - "úřad" by pro každou schválenou mapu stanovil ICAO kód, pod kterým by se za reálného počasí jezdilo.
S postihy za OT nesouhlasím, podle mě jsou příliš přísné. :)
Jinak, kdybys v tom měl guláš, píšu odstavce přesně podle tebe. ;)
Obrázek
Obrázek PROTOŽE ZRZKY VLÁDNOU SVĚTU!!
shitman
Profík
Profík

Příspěvekod Jurajs_89 » 06 lis 2011 20:56

shitman píše:Tak, a hned tě zarazím. je nesmysl, aby VŠECHNY VDP jezdily na jedné mapě. GG má, pokud vím, nějakých 5 linek (a jednu noční, ale tu nepočítám), což by znamenalo, že by mohlo být max. 5 firem. můj návrh zněl tak, že by "úřad" vybral několik map, ve kterých by se VDP podělily o linky, a v případě většího zájmu o jednu linku vyhlásil výběrové řízení.

Myslel jsem to tak, že každý řidič by jezdil na té lince, na kterou má zrovna chuť. Nejezdíš real-time, tak co řešiš.
shitman píše: Nabírání řidičů je samozřejmost, jen by mě zajímalo, jaký server k tomu chceš určit.

Na co server? Stačí sekce tady ve fóru. Je možné, že třeba si firma své řidiče v kontraktu podepíše "na 100 dní". To znamená, že jí jiná firma nemůže řidiče přetáhnout.
shitman píše:Jméno - myslíš jméno toho obrázku nebo jméno řidiče?

Jméno řidiče.
Logicky.
Samozřejmě, že podle nemodifikovaného JŘ, co nejvíce reálně.
Toto je samozřejmostí.
shitman píše:Tohle by myslím šlo.. Ovšem výdělek firmy by se počítal pouze za vydělané peníze (žádné dopočítávání neodjěžděných jízd).

Tak to je snad jasný, že žádné dopočítávání.

Tohle je nesmysl, protože každý bydlí někde jinde, a každý může mít nastavené jiné počasí. Znovu se odvolám sám na sebe - "úřad" by pro každou schválenou mapu stanovil ICAO kód, pod kterým by se za reálného počasí jezdilo.
S postihy za OT nesouhlasím, podle mě jsou příliš přísné. :)
Jinak, kdybys v tom měl guláš, píšu odstavce přesně podle tebe. ;)[/quote]
ICAO by bylo pouze jedno, pokud by šlo, tak Pražské letiště. Ať mají všichni stejné podmínky.
Postih není přísný a máš smůlu, poslal jsi příspěvek.
Jurajs_89
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Tomko00 » 06 lis 2011 20:59

Ale zase...shite, s tým GG ja súhlasím, ale chce to ešte jednu mapu, napr. Pilzdorf 1.1. Ale zoberme si to z reálnejšej stránky, že v GG sa nedajú niektoré linky vyjsť v zime, takže v takomto prípade by sa robili "odklony" alebo "výluky". :)
Tomko00
Veterán
Veterán

Příspěvekod shitman » 06 lis 2011 20:59

Jurajs_89 píše:Myslel jsem to tak, že každý řidič by jezdil na té lince, na kterou má zrovna chuť. Nejezdíš real-time, tak co řešiš.
tak tohle teda vůbec nechápu :ugeek:
Na co server? Stačí sekce tady ve fóru. Je možné, že třeba si firma své řidiče v kontraktu podepíše "na 100 dní". To znamená, že jí jiná firma nemůže řidiče přetáhnout.
..v prvním příspěvku jsi psal něco o nějakém centrálním serveru na nahrávání obrázků.. tak se ptám ;)
Jméno řidiče.
ok, souhlasím
Tak to je snad jasný, že žádné dopočítávání.
aspon v něčem máme jasno ;)
ICAO by bylo pouze jedno, pokud by šlo, tak Pražské letiště. Ať mají všichni stejné podmínky.
tohle se vztahuje také k mapě, na které se bude jezdit, takže to zatím nechám, abys mi to vysvětlil..
Obrázek
Obrázek PROTOŽE ZRZKY VLÁDNOU SVĚTU!!
shitman
Profík
Profík

Příspěvekod Tomko00 » 06 lis 2011 21:01

Edit:// Radšej mažem...
Prosím tě mlč, meleš hovna. Jurajs.
Naposledy upravil Tomko00 dne 07 lis 2011 12:09, celkově upraveno 1
Tomko00
Veterán
Veterán

Příspěvekod Jurajs_89 » 06 lis 2011 21:08

1) Ježdění linek: Představ si to asi takhle. Jelikož to nejezdíš jako multi-player, kde by reálně hrozilo, že konkurenční autobus pojede těsně před tebou a bude ti vyzobávat cestující, tak nemusíš řešit jakou linku pojedeš.
Modelová situace: víš, že máš málo času a chceš si něco zajet, tak si prostě zvolíš kratičkou linku. Když máš dost času, tak pojedeš linku přes celou mapu. Nevím, jak jinak bych to vysvětlil.
2) server: Může to být i zde na fóru, tím serverem jsem spíš myslel centrální shromaždiště dat.
3)ICAO kód: Nerad bych teď ze sebe udělal hlupáka. Nevím, zda-li v omsi chodí lidi stejně na bus jak v zimě tak v létě, jak bez deště tak za deště. Tak došlo k eliminaci těchto odchylek, vybere je jedno místo, a to si pak povinně nastaví všichni, aby měli stejné podmínky. A nebo můžeme nechat nějaké OMSI definované.
Jurajs_89
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Další

Zpět na Diskuse o VDP