Že to nebude žádná sláva jsme věděli všichni. Že tam bude polovina věcí z MANek se taky dalo čekat. Pojďme se ale nyní na tento poslký výtvor podívat blíže.
Netuším, kdo je autorem modelu, ale řeknu to na rovinu - je to otřesné. Téměř celý interiér je dělaný jen z jedné barvy, nikde skoro ani náznak textury, natož nedejbože ještě fotorealistické. Když už něco alespon trochu připomíná texturu, většinou je to malované. Palubka je prakticky okopírovaná z MANů, takže tady není co hodnotit. Jen díky tomu, že zvenku působí celkem přesvědčivě, má model autobusu u mě 20%.
Co se týče propracování, nějak nevím co si mám myslet. Cestující se motají jak debilové nejen po celém autobuse, ale i po celé mapě, protože se cpou dovnitř mermomocí zadními dveřmi (většinou těmi úplně posledními) a donutit je dojít dopředu chvíli trvá. Jako plus bych určitě vynesl otevíratelná boční okénka, hezky umístěný IBIS, celkem dobře překopaný motor a převodovka, panely zobrazující směr jízdy a vnitřní panel zobrazující zastávku ( i když je jen okopírovaný z D92), zobrazování deště na oknech a jakž-takž funkční stěrače a alespon částečně fungující okopírovanou palubní desku. Mezi mínusy patří nepochybně již zmínění cestující, nefunkční střešní okénka, nefunkční tlačítka STOP, idiotská světla v interiéru, a chybějící veškerá zpětná zrcátka. Toto byl poslední hřebíček do rakve.
Balíček sice obsahuje dva autobusy (O405 N2 a O405 N2 1), ale já jsem se k tomu druhému ani neodvážil.
+ Nový motor a převodovka
+ Nové zvuky
- Model
- Textury
- Zpracování
- Cestující
- Světla
atd.
Celkové hodnocení: 35% (a to jsem ještě hodný).
Download link v sekci Vozidla.
\\\\EDIT////
Ještě jedna maličkost, kterou mi připomněl drahý domcek, autobus postrádá readme, takže nezapomente, pokud ho budete stahovat, nakopírovat do něj všechny *.hof soubory a složku Ansagen (s hlášením zastávek), pokud jím model disponuje (to jsem nezkoumal).
\\\\EDIT2////
autobus prý nemá ani peníze na vracení... jaké to překvapující zjištění...
\\\\EDIT3////
Autobusu vyšel opravný balíček, který přidává zpětné zrcadla a upravuje script dveří. Balíček ovšem spíše zhoršuje než zkvalitňuje, protože zrcadla jsou nastavená tak idiotsky (omlouvám se za ten výraz), že vám stejně k ničemu nebudou, k tomu ještě připočítejte nepřizpůsobenou kameru, která zabírá vše, jen ne zrcadla, a ještě onu úpravu dveří, přičemž to nyní funguje tak, že / se otevírají prostřední a přední, a * zadní. Myslím, že hlouběji už tento autobus klesnout nemohl. Beru samozřejmě v potaz, že fix není od autora.