TOPlist

Topení

Pokud máte problém týkající se hraní OMSI, sdělte ho zde.
Pravidla fóra
Pouze modrá obloha po načtení mapy? Mapu projeďte MapToolem, chybějící objekty a spliny napište do fóra Hledám. Pokud nic nechybí a máte pouze modrou oblohu, napište dotaz sem.

Přikládejte logfile (do tagu CODE).

Re: Topení

Příspěvekod Gryzly65 » 04 led 2012 21:28

vitas : Nad Karosami neonanujem (a z Vbusu už vôbec, to je mi skôr na vracanie) (Roháč : NIE, proste NIE) a v Karosách sa ako tak vyznám. To však neplatí o MANoch...
Obrázek
Gryzly65
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Vitas » 04 led 2012 21:32

tak pokud vis jak topi Karosa, tak mi ver ze o proti zapadnimu nemecku nic zavratnyho nevymysleli a vsechny auta topej na stejnym principu uz 100 let. Me proste jen prekvapilo ze te prekvapuje ze studeny auto netopi. Svez se nekdy s mamkou v zime. :) Pokud nemate felcku, ktera topi hned jak ji clovek natoci... :D
Vitas
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Rohatej » 04 led 2012 22:12

Ještě detail - ono i u traktoru zamáčknu bošák do spínačky (pro zdejší osazenstvo - zapnu elektřinu) a mačkám čudlík. :)
Rohatej
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Pall » 04 led 2012 22:17

Boschak:)
Obrázek
Obrázek Obrázek
Pall
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Bydliště: LOS BRNOS! Samosprávou pasované na Vznešené Království Velkomoravské Říše

Příspěvekod Vitas » 04 led 2012 22:22

No u traktoru... presneji u Zetoru :D
Vitas
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Pall » 04 led 2012 22:25

Sou stroje...Sakra nebrzdí to (teda aspoň v atoškole to nerzdilo) ale hrne to...Ale šahat si mezi nohy při přeřazení...To je fetiš toto:) Nějak se mě tam nechtělo do toho jít:)
Obrázek
Obrázek Obrázek
Pall
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Bydliště: LOS BRNOS! Samosprávou pasované na Vznešené Království Velkomoravské Říše

Příspěvekod DIMI » 04 led 2012 22:26

offtopic
DIMI
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod Rohatej » 04 led 2012 22:27

Jsme v česku, tak je to bošák. ;) Nejen u Zetoru (proto obecně, traktoru). ;)
Rohatej
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod rogerer » 05 led 2012 15:32

TomsonTom píše:Otevři si manuál (Manual.pdf) a na stranách 55 až 60 jsou obrázky kabin. Tlačítko s číslem 37 je ohřev chladící kapaliny. U každý řady MANů to vypadá trošku jinak. Ty nejstarší mají červené tlačítko, novější zelené tlačítko a ty úplně nejnovější to mají ve spodní řadě spínačů jako modré tlačítko. MAN NL202 to má v ovládání topení úplně vpravo. :) Jinak jak přesně to funguje mi není známo. Má to asi více režimů, protože je to zapnutý i po vypnutí motoru a elektřiny. U MAN NL202 to svítí červeně po zapnutí, to nedělá žádnej hluk, a pak se to přepne na zelenou, což dělá zvuk trošku jako ústřední topení v paneláku. Ale musíš mít vypnutej motor, jinak to neslyšíš. :)

já vždycky myslel že je to předehřev oleje :-D

Pokud je to nezávislý topení (buffík) tak existují buď teplovzdušný (ohřeje přímo vzduch nasávaný z kabiny pomocí spalování paliva - je to rychleji vytopený ale agregát zůstáva studený) nebo teplovodní (ohřeje chladící kapalinu motoru, tudíž prohřeje i agregát, a poté se spouští větrák ... dýl to trvá....) ... pokud u MANu je v popisu napsán ohřev chladící kapaliny tak to bude teplovodní nezávislý topení....

Vitas píše:tak pokud vis jak topi Karosa, tak mi ver ze o proti zapadnimu nemecku nic zavratnyho nevymysleli a vsechny auta topej na stejnym principu uz 100 let. Me proste jen prekvapilo ze te prekvapuje ze studeny auto netopi. Svez se nekdy s mamkou v zime. :) Pokud nemate felcku, ktera topi hned jak ji clovek natoci... :D

benzínový topí téměř hned, můj diesel tak po 4rech km :-)) provozní teplota motoru tj, chladící kapaliny (80-90st. dosažena tak po 25km jízdy) - v případě že jsou teploty jak oteď tzn. v noci kolem nuly...v případě většího mrazu to ani nechci vidět :D
Naposledy upravil rogerer dne 05 led 2012 17:36, celkově upraveno 1
rogerer
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod TomsonTom » 05 led 2012 16:57

rogerer píše:a po ohřátí se spouští větrák

Tak to by vysvětlovalo ten hluk a dvě fáze. Červená - ohřev, zelená - větrák. :) Díky.
Obrázek
TomsonTom
Stálý člen
Stálý člen

PředchozíDalší

Zpět na Poradna