TOPlist

Bad Kinzau

Jak hodnotíte tuto mapu?

100 - 90 %
57
52%
90 - 80 %
33
30%
80 - 70 %
5
5%
70 - 60 %
3
3%
60 - 50 %
2
2%
50 - 40 %
0
Žádná hlasování
40 - 30 %
2
2%
30 - 20 %
1
1%
20 - 10 %
2
2%
10 - 0 %
5
5%

Celkem hlasů : 110

Bad Kinzau

Příspěvekod Vitas » 28 čer 2011 21:08

Bad Kinzau je fiktivní mapa z Bavorského lázeňského městečka, které vlastní asi 30 patrovejch busů, vypůjčenejch od města Berlin. :D Mapa samotná je skvěle propracovaná a ač je krátká (což je jedno z velmi mála negativ), zaujme, a to i po několikerém projetí. Je tam opravdu několik zajímavostí. Taky se mě na mapě líbí taková zdravá náročnost, vše se dá projet bez problemů, ale chce to kouska citu a žadnej spěch, JŘ je psán akorát, ba naopak se dá jet docela lažo plážo. Mapa obsahuje 3 linky (299, 301, 311), které vlastně spojují dvě městečka - Saasdorf a Bad Kinzau. Jejich trasy se liší. Navíc každý bus má krásný repaint a mapa je napsána, tak že AI busy jezdí jenom s repainty VKL. Mírně mě vadí, že na parkovišti busů v Saasdorfu stojej všechny busy ve vyblitý berlínský. Součástí mapy je tabulka s kody IBIS, atp to vše s logem společnosti VKL.

+ všechno kromě:
- krátká (update je v pokročilém stadiu vývoje)
- polovina linky 299 (nebo 311, ted si nejsem jistej) je kostkovaná a mě deptá jak to hrká.
- patráky v lázeňskym městě (s renaultem od kosaka, to bude jinej level)

HODNOCENÍ: 90%
Vitas
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Re: Bad Kinzau

Příspěvekod Perda » 29 čer 2011 19:32

Pokud budu brát mapu Bad Kinzau z pohledu hráče, který za každým rohem hledá, zda ho ta a ta mapa (hráčsky) uspokojí, můžu s klidným svědomím říci, že tato mapa se, co se detailů a propracování týče, vydala dobrou cestou. Trochu vás možná pozlobí horší nájezdy do ostrých zatáček a uliček, kde jsem se osobně cítil jak v nějakém skalnatém údolí (toto se týká dvou linek ze tří).
Jízdní řády na sebe pěkně navazují, zamrzí pouze absence nočních linek. Pochválit musím také železniční přejezd, který né ve všech mapách vypadá tak, jak by měl. Asi největší mínus hra dostává za svou krátkost a to, že začáteční zastávky všech tří linek jsou téměř totožné (či na sebe po chvíli navazují) a až posléze se oddělují. Celkově je to ale mapa velmi zdařilá a mé hodnocení se zdvíhá do výšky 90 %. (jak je již zmíněno, hra bude po updatu delší).

PLUSY:
+ propracovaná a pěkně vypadající mapa
+ hlášení zastávek
+ prověří vaše "řidičské vlastnosti"

MÍNUSY:
- délka linek
- absence nočních linek
- některé části ulic mi designovaně neseděly (spíše ale objektivní dojem)

CELKOVÉ HODNOCENÍ
90%
Nestůj pod okapem!
Perda
Objevující člen
Objevující člen

Příspěvekod MPu 3000 » 29 čer 2011 19:58

Jak vidím, s ostatníma se neschoduju.

Pro ty, co netouží po dlouhé mapě, prostě něco krátkého, pro protrénování volantu, je to to pravé. Začíná na "hlavním nádraží", takže není problém odject jednu z linek (299, 301 a 311) tam a zpátky a změnit linku. Silnice někdy úplně nesedí, ale pouze tak, že vám autobus prostě někdy trochu poskočí. Kopce jsou někdy až moc prudké a plné zatáček, ale ase to vylepšuje takový ten pocit "zodpovědnosti" :D , takže tato mapa není pro ty, co nahání procenta v osobních záznamech. Základní MANy se tam nehodí, ale nejspíš autor počítal s tím, že kosak vydá FBW, RedGunn Karosu a rusové LiAZku. Vadí mi uzká část, tuším že linek 299 a 311, kde je problém se vyhnout proti jedoucím vozidlům. Tato mapa není také pro klaustofóbiky :D , protože jsou tam vysoké domy, které uzavírají uličky v Bad Kinzau - typické pro lázeňské město. Je to řekl bych stále nejlepší mapa do OMSI, ale někomu může vadit její délka. Já osobně jí mám velmi rád, no vypíšu do mého hodnocení i mínusy, které mě vlastně moc nevadí, pro zlepšení přehledu. Autorovi se nepovedlo ovládnout lidi :D , takže lidi chodí po nejmíň předpokládaných místech

+Funkční IBIS, AI a vše co má mapa mít
+Prostředí
+Kopce
+Hlavní nádraží
+V podstatě vše, kromě:
-Někdy nepřesně navazující silnice
-Lidi jsou všude
-Úzká ulička
-Délka

98%
MPu 3000
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Vitas » 29 čer 2011 20:48

Jeste musim poznamenat, ze nechapu, kde jste meli problem s protijedoucimi auty. Ja vim MPu, ze myslis tu kostovanou horskou cestu, ale mapa je presne udelana tak, ze kdyz clovek v zatackach jede normalne, tak neni vubec zadny problem s protijedoucimi auty - jo kdyz jedes v zatacce kolem 30 cm od obrubniku, tak se jim nevyhnes, ale opravdu to jde celkem bez problemu.
Vitas
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod VencaCZ » 26 srp 2011 15:29

Bad Kinzau 1.0 jsem nehrál, tak tedy nemůžu moct porovnávat. Zprvu mně zaujala dálnice a opravovaný segment silnice, líbí se mi expres linky které mají pouze 2 zastávky (resp. 3, výstupní), Sice se nepovažuju v OMSI za moc dobrého řidiče, ale udivilo mně že i někdy ostré zatáčky z kopce se dají lehce zvládnout. Okolní prostředí je hezké, ale mohlo by být více otevřeného prostoru jako pole a podobně. JŘ jsou dobře nastavené, sice když řídíte expres a nakládáte ty masy turistů tak nějaký to závažný zpoždění chytnete, ale nic co by se nedalo dohnat.

// Ve městě Wendersberg se mi už pravidelně děje nějaký glitch, křižovatka před sjezdem na dálnici. Vždy když naběhne zelená, tak AI doprava stále nějakých těch 10 vteřin ještě stojí, děje se to i u vás?

+ Hezky provedená dálnice a další vychytávky na silnicích
+ Okolní prostředí
+ Dobře optimalizované JŘ
+ Srna
:D

- Výše uvedená chyba
- Město Wendersberg není nijak úchvatně propracované

Jinak opravdu vynikající mapa

90%
VencaCZ
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod shitman » 26 srp 2011 19:52

Dnes už nemám náladu psát zevrubné recenze, takže jen rychle.

+ Dálnice
+ Kopcovitý propracovaný terén
+ Dobrý jízdní řád
+ "překvapení" v lese

- Příliš široké silnice, všechny s chodníkem
- Stále stejné lesy
- Na spoustě míst správně nenavazující křižovatky
- Někdy až příliš mnoho lidí

V kostce je i přes své drobné chybičky mapa Bad Kinzau 2 doteď na špičce toho, co bylo pro OMSI vytvořeno.

90%
Obrázek
Obrázek PROTOŽE ZRZKY VLÁDNOU SVĚTU!!
shitman
Profík
Profík

Příspěvekod Gryzly65 » 30 srp 2011 14:57

Bad Kinzau 2.0
Nová verzia, poriadne rozšírená jednotka
+ diaľnica
+ nové križovatky
+ logická MHD, dômyselný systém
+ misie v podobe uložených situácií.
- trocha krátka diaľnica, kopec áut, cest. rýchlosť asi 60-70 km/h
- veľa zákrut
- Musíte odstrániť jednotku, čo by nevadilo, avšak je potrebný Omsi Addon Manager a ďalšie 4 doplnky. Kto má pomalší net, ako aj ja, pol dňa iba sťahuje mapu s doplnkami.
CP funkčný, dá sa stíhať v pohode, dá sa ísť svižne a stále ste na tom s časom dobre, čo mi vyhovuje, nakoľko sa nemusím slimačiť, avšak v niektorých zákrutách, alebo kolónach, kde stratím čas je zasa náročné dohnať meškanie.
dávam
95 %
Obrázek
Gryzly65
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod RaDDuck » 30 srp 2011 22:32

Ja by som mapu Bad Kinzau 2.0 zhodnotil takto:

+ pekne spravené cesty a lesy ako v reáli
+ značky a semafóry dávajú zmysel, taktiež to vyzerá ako v reáli
+ práce na ceste aj so semafórom
+ dialnica

- niektoré značky nie sú dobré uložené, napr. ostrá zákruta a nad tým značka 50tka
- na kruhovom objazde autá nedodržujú dopravné predpisy - idem po kruhovom objazde, auto sprava má mi dať prednosť a nedá, môžem tak spôsobiť haváriu
- na niektorých miestach je podobná situácia ako som spomínal vyššie - na obyčajnej krížovatke dávam prednosť ja a auto ktoré ide po hlavnej zastaví a ma púšťa
- niekedy, napr. ak nejaké auto prichádza na dialnicu, dáva príliš skoro smerovku
- na niektorých miestach je zlá gravitácia, sú miesta kde idem hore kopcom a musím brzdiť
- trochu krátka dialnica (ale nie je to až také veľké mínus keďže sú také situácie aj v reáli, keby som neodbočoval doprava, tak dialnica by mohla prakticky pokračovať rovno)

Napriek všetkému je to veľmi pekná, pre mňa najlepšia a najobľúbenejšia mapa. Túto mapu možno ešte budú dorábať a vylepšovať, určite bude vždy a vždy lepšia. Preto dávam 90 %.
RaDDuck
Rozkoukaný člen
Rozkoukaný člen

Příspěvekod Vitas » 31 srp 2011 15:45

Update tyhle mapy jsem ocekaval zatim nejvic. Cekal jsem vsechno mozny, ale je to pro me zatim opravdu to nejlepsi do OMSI. Obrubníky nemám, problémy s gravitací taky ne :D , a ten zámeckej express k tomu zámku je bezvadnej nápad... Autor musi srset napadama protoze, vytvorit takhle zajimavou fiktivni mapu musi byt zahul. Nevim co vytknout.... Snad jen ze by to chtelo nejakej ten manualni 5kvalt... :) 98%.
Vitas
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod martin8211 » 09 zář 2011 12:49

V Bad Kinzau 2.00:
+Dálnice
+Srny
+Pěkný propracovaný systém VKL
+Horská mapa
+IBIS,hlášení zastávek (i když to původní možná bylo lepší)

-Paneláky kazí dojem celé mapy
-Moc dlouhé červené na semaforech a auta se mi rozjíždějí až po 5-10s
-Občas zbytečné brždění aut na dálnici

Dávám 92%
Čím víc dveří to má, tím je to lepší...
martin8211
Aktivní člen
Aktivní člen

Další

Zpět na Mapy