TOPlist

Převodovky

Obecně i mimo OMSI

Re: Převodovky

Příspěvekod Gryzly65 » 14 lis 2013 22:30

Ja hlavne neviem, o akom cukani všeobecne je reč. Filip, to čo popisujes ty sa stáva len ked mas motor v otáčkach, to sa tí stane aj na manuale, s tým neurobis nič, možno tak vyradis a dobrzdis na neutral. Druhá vec je trhanie pri preradovani pri rozbehu, a práve o to, aby to radilo ako má, išlo to jak maslo a vydavalo ten pre naše uši krásny, zvonivy zvuk má na starosti uz spominany olej.
Obrázek
Gryzly65
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod rpopo » 14 lis 2013 22:36

Hovorim o tom že keď sa rozbiehaš a radi to 1a/1b/2a, /a a b su tie "kratke" polky/ tak to cuka s vozom, je možné že je to olejom, to neviem. Len v Budapešti cukalo zatiaľ zo všetkymi Ikarusmi čo som s nimi išiel a to som išiel s požehnane veľa autobusmi, tak preto trošičku spochybňujem to že ide o olej, lebo to by potom predpokladam že nebolo vo všetkych, ajkeď, kto vie.

To cukanie ktore som popisoval na 435kach je to že keď pustiš plyn v niektorom s tych kratkych kvaltov /čiže v 1 alebo 2/ tak ti začne s vozom cukať, akoby voz chcel pridavať ale zaroveň aj nechcel a samozrejme čim vyššie otačky tym väčšie cukanie. No tomu sa da zabraniť plynulým pridavanim alebo skôr jemnym pušťanim plynu.
Obrázek
rpopo
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Gryzly65 » 14 lis 2013 22:42

Konečne viem, čo mas na mysli. Takisto zaujímavý zvuk. AW-AW-AW-AWWW.... :D
Obrázek
Gryzly65
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Rohatej » 14 lis 2013 22:49

Gryzly: on ma ale Jazz pravdu. Ne, ze by to byla jeho klasika.

Tady v Pbicich mame VOITH a jednu ZF (177), pri porovnani jsou lepsi. I kdyz ta ZF taky neni spatna. Je to skoro 1:1.
Naposledy upravil Rohatej dne 15 lis 2013 10:52, celkově upraveno 1
Rohatej
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod TAMBUS 3700 » 14 lis 2013 22:54

No v Bratislave som sa stretol pri Allistonkách si tým cukaním pri retardéri len v BN 9,5 v 10,5 ani raz a to s nimi chodím každý deň 3x ;)
//odpoveď na Gryzlyho „hrbáče”
Môj PC:

Počítač |Intel Core i7-6700|16GB RAM|nVidia GTX960|1TB HDD|Bang&Olufsen audio
TAMBUS 3700
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Gryzly65 » 14 lis 2013 22:58

Filip : časy 3:50, 5:15, kdesi okolo 7:00 - kickdown http://youtube.com/watch?v=NcgRC1hz3wI
Tomes : to že má pravdu - máš recht. Ale že sa pravidelne vyvysuje nad ostatných sotousov, toho začínam mať trocha dosť. ;)
Obrázek
Gryzly65
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod rpopo » 14 lis 2013 23:03

Hej hej, to je presne ono :)
Obrázek
rpopo
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Gryzly65 » 14 lis 2013 23:06

Uz chápem. S týmto olej nemá nič.. to je vlastnosť prevodovky.. stačí byť zzity s vozom a diskomfortu cestujúcich sa vyhnes. Zato sklbanie pri rozbehu, to je to, kde olej zohrava (ak sklbe, tak nezohrava) svoju úlohu.
Obrázek
Gryzly65
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod rpopo » 14 lis 2013 23:22

Ale toto na videu nebolo pri rozbehu, to bol presne pripad kde pustil plyn :) Ja hovorim o normalnom rozjazde, že tam im v Budapešti cuka s vozom keď radia, proste ako keď maš manual a radiš bez spojky
Obrázek
rpopo
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Jazz » 14 lis 2013 23:36

Gryzly65 píše:Jazz, nehnevaj sa na mňa, ale mohol si si tu svoju klasiku uz odpustiť.

Myslel jsem, že diskuzní forum je o řešení názorů. Úplně stejně jsem ti mohl vpálit tvoje fanatizování se ZF. (Vážně, kolik ti za to zaplatili?). Udělal jsem to ovšem až po tvým útoku jakožto protiútok. Já dokážu uznat, že Voith má svoje mouchy, stejně tak ZF. Snažim se prostě bejt objektivní. Z přímý nenávisti k určitýmu typu vozidel jsem už "vyrostl". Myslim, že Roháč by mohl o mých začátcích na K-reportu vyprávět, jak jsem dokázal bejt protivnej :D.

Gryzly65 píše:Ale že sa pravidelne vyvysuje nad ostatných sotousov, toho začínam mať trocha dosť. ;)

Jako vážně? Když tady 90 % uživatelů zná autobus jenom ze hry a pak porovnávaj autobusy podle OMSI, tak se snad nemůžu ozvat? To ani nejsou šotouši. To jsou prostě jenom hráči OMSI. Tohle víceméně řekl i rpopo a s timhle názorem se plně ztotožňuju. Mezi lidi, co znaj vozy i v reálu tu beru dohromady takových 15 lidí. (Mimochodem, mezi nima jsi i ty.) Podívej se na to, jak se tu všichni lepí k názorům a už se od nich neodlepí. To samý slova. Když neznaj českej ekvivalent slova, tak používaj cizí verze. A musim uznat, že mě už opravdu irituje, jak češi používaj slovo "dopyt", zkratku "CP" v češtině, nebo označování jakýhokoliv palubáku jako IBIS.

Zaráží mě, že mi tohle říkáš zrovna ty, kterej skoro do každý věty musí upozornit, že už má řidičák a že už jsi dospělej. Mrzí mě to, že si o mě myslíš, že se nad někoho povyšuju, protože já se zrovna snažim figurovat jako člověk, kterej spíš zajistí informace, pokud je vim. Rádoby experty soudící podle OMSI ovšem k smrti nesnášim a už jich mám plnej seznam nepřátel. A že to je příjemná úleva nečíst nečitelný příspěvky nebo absolutně nelogický tvrzení.

Toto byl mimochodem můj, "velmi pozitivně" naladěný šestistý příspěvek...
Obrázek

Intel i5 4460 @ 3,2 GHz; ASUS TURBO-GTX960-OC-2GD5; 16GB RAM DDR3; Win 10

Nejezděte do Budějc! Jsou tu ne úplně inteligentní tvorové! Bohužel, nelimitovaná edice!
Jazz
Pokročilý člen
Pokročilý člen

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuse