TOPlist

Řidičák na autobus

Obecně i mimo OMSI

Re: Řidičák na autobus

Příspěvekod DwX » 03 říj 2015 12:52

Krepi píše:proč to platit,když to jde takto.

tak ja měl v té době zaměstnaní a jít kvůli toho na ÚP jsem nechtěl takže jen normálně přestoupím
ObrázekObrázek
Obrázek
DwX
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Krepi » 03 říj 2015 18:45

Já také normálně pracuji,při tom dělám papíry na D přes UP,je to jen rekvalifikace,také jsem si myslel,že bych musel být nezaměstnaný,ale není tomu tak.
Krepi
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod tomas.krenek » 03 říj 2015 21:14

Já si ten řidičák hradím sám. Tak nějak mě to nutí víc se snažit a pak si toho ŘP budu víc vážit. Abych to upřesnil tak ŘP hradím já 25 000 a profesák my zaplatí ČSAD Česká Lípa a nebo Busline. Ještě nevím ke komu pujdu ... nikam nepospíchám.
tomas.krenek
Sponzor
Sponzor

Příspěvekod cmlc » 08 říj 2015 22:18

tomas.krenek: Prosím tě, co to je za poloautomat, když v něm je spojka ? Není to jen klasický 8 kvalt s velkou a malou řadou ?
Obrázek
cmlc
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod tomas.krenek » 08 říj 2015 22:46

Čau, vysvětlím. Na sedačce řidiče je páka která má několik poloh. Není to bus s půlkama o kterých píšeš. To je obyč šaltpáka s přepínačem půlek. Tady to je řešený tak že je tam poloha NP což je neutrál parkovací ten když zamáčkneš tak se páka přesune do polohy D a autobus se přepne do módu ECO což znamená že před rozjetím se ti v převodovce předvolí dvojka a zařadí se teprve po sešlápnutí spojky. Pak to pokračuje tak že při dosažení optimálních otáček autobus na přístrojovce ukáže že je připravenej další kvalt a ty sešlápneš spojku. To samé se děje při zpomalení. Někdy mám problém odhadnout kdy podřadit protože se my už stalo že jsem podřazoval z pětky na čtyřku ale během sešlapování spojky se autobus zvencnul a skočila tam trojka. No nic. Pak si taky v tomhle módu můžu sám navolit třeba na rovince ze sedmyčky osmu a autobus tak neřve a jen se valí. No a pak je tam mód PERFO což je klasický sekvenční řazení. To na vysvětlenou. Snad jsem to popsal tak aby to každý pochopil. Taky se omlouvám za chyby a překlepy ale píšu to na mobilu. Čau Tomáš.
P.S.: Možná když ji najdu tak pošlu i fotku.
tomas.krenek
Sponzor
Sponzor

Příspěvekod Krepi » 27 říj 2015 22:19

Tak řidičák dnes úspěšně na 1.pokus získán, testy bez chyb, technika trochu podusil, ale pohoda, jízdy prý neměl co vytknout a ještě když jsem dělal z B na D, tak prý perfektní a jízdu si v klidu užil. Teď už jen profesák a pak najít nějakou brigádu, kdyby někdo věděl o něčem solidním v Plzni a okolí, budu rád za TIP.
Krepi
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod tomas.krenek » 28 říj 2015 11:08

Ahoj, gratuluju ti k získání řidičáku! Já jdu ke zkouškám až koncem Listopadu. Mám odjeto teprve 15 hodin a ještě mě čeká učebna. Včera jsem poprvé jel po městě a byl spokojenej. Říkal a to nekecám že jezdím tak dobře že by mě z fleku pustil ke zkouškám.
tomas.krenek
Sponzor
Sponzor

Příspěvekod TAMBUS 3700 » 28 říj 2015 14:58

tomas.krenek, páči sa mi tvoj prístup v podpise, no vďaka omsi som dokázal šoférovať autobus v 70km/h a vedel som nachádzať a všetko prirodzené. Omsi ti niečo určite dá, minimálne ako otvoriť dvere :D
Môj PC:

Počítač |Intel Core i7-6700|16GB RAM|nVidia GTX960|1TB HDD|Bang&Olufsen audio
TAMBUS 3700
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod DwX » 29 říj 2015 12:41

TAMBUS 3700: sry ale realita je úplně jina, tohle co si napsal si muže maximálně myslet nějaké malé děcko.

řidičák na autobus už mam nějakou dobu takže vím o čem mluvím.
ObrázekObrázek
Obrázek
DwX
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod TAMBUS 3700 » 29 říj 2015 16:28

Ja len tvrdím že vďaka omsi som dokázal šoférovať autobus. Kebyže omsi nehrám s volantom a tak, tak by som to možno dokázal, ale s problémami a neistotou. :)
Môj PC:

Počítač |Intel Core i7-6700|16GB RAM|nVidia GTX960|1TB HDD|Bang&Olufsen audio
TAMBUS 3700
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuse