TOPlist

Alza.cz - Reklamace

Obecně i mimo OMSI

Re: Alza.cz - Reklamace

Příspěvekod Rilian » 12 pro 2015 20:56

Pokud ti do 30 dnů neodpoví (a je jedno, jestli je předvánoční období), máš právo na okamžitou výměnu věci, případně vrácení peněz, ať byla reklamace oprávněná či nikoliv. Zároveň můžeš podat podnět České obchodní inspekci pro porušení zákona ze strany prodávajícího a trochu je v tom vykoupat.
Rilian
Moderátor a redaktor
Moderátor a redaktor

Příspěvekod DIMI » 12 pro 2015 21:06

Ano, to je pravda. Každopádně kvůli čemu bys dával podnět? Jako v případě, že tě o tom neinformujou a dělají mrtvý brouky?
DIMI
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod Rilian » 12 pro 2015 21:15

V podstatě ano, je to pro tyhle případy zejména. Spousta e-shopů to má kvůli tomu zavedený tak, že pokud to nestihnou vyřídit, tak ti přijde automatický mail pár dnů před uplynutím lhůty s tím, že ti vrací peníze bez dalšího. Nicméně pokud bys nebyl spokojen s výsledky reklamace, pak ti ČOI nepomůže.
Rilian
Moderátor a redaktor
Moderátor a redaktor

Příspěvekod Minebusák » 12 pro 2015 22:02

1. Kladna zprava po pul hodine telefonovani s Alzou

Přijímací technik nezadal do adresy b******t@gmail.com, ale b******t@email.com

A z důvodu špatného mailu jsem o tabletu neměl informace. Operátor na AlzaLince říkal, že položka je na centrále (Holešovice) připraven k vyzvednutí. Ale po 20:00 mi plechová huba Alzalinky řekla, že reklamace na centrále není. No co. Příští víkend jedu do Prahy, dojedu na centrálu, a pokud tam nebude, tak budu nasranej, a napisu na stiznosti@alza.cz mail o tom, že podávají rozdílné informace k 1 reklamaci.

PS: Přijímacímu technikou jsem jak blb 3x opako al znění mailu, a on to stejně pos*al...

//: Maily jsem do URL nedával, daly se tam samy. Chtel jsem je jen jako holý text...
Berme život s humorem - Stejně ho nepřežijeme...
Minebusák
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod DIMI » 12 pro 2015 22:41

Rilian píše:V podstatě ano, je to pro tyhle případy zejména. Spousta e-shopů to má kvůli tomu zavedený tak, že pokud to nestihnou vyřídit, tak ti přijde automatický mail pár dnů před uplynutím lhůty s tím, že ti vrací peníze bez dalšího. Nicméně pokud bys nebyl spokojen s výsledky reklamace, pak ti ČOI nepomůže.

I tak to nevidím jako důvod pro stížnost, tak dlouho, pokud se nebudou bránit ti vrátit peníze. Takhle se mi to stalo u noťasu, poláci to nestihli opravit, tak jsem dostal dobropis a šel si to vyzvednout. I kdyby mi to oznámili později, stejně nevím, co by s tím co dělat ČOI.
DIMI
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod patoq » 14 pro 2015 13:25

ja to chapem ze do 30 dni to maju urobit ale myslel som som to tak ze zvacsa to urobia za napr tyzden a teraz alebo v case ked ludia viac nakupuju to moze trvat 2 tyzdne
patoq
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod DIMI » 14 pro 2015 15:15

Záleží, jestli to posuzuje ten mechanik na alze, nebo se to posílá dodavateli k posouzení. Asi těžko tři reklamační technici, kteří se točí na pobočce mají čas a dovednosti posuzovat reklamaci a závady všeho od sluchátek, přes ledničky až po zvlhčovače vzduchu, že ano. Takže se to musí někam poslat, tam to musí někdo zkouknout, opravit a poslat verdikt zpátky. To potom podle mě dá celkem rozum, že to asi těžko může trvat týden.
DIMI
Administrátor
Administrátor

Předchozí

Zpět na Volná diskuse