TOPlist

SOR XN12

Konečně nám SOR vyšel. Jak jej hodnotíte??

100%-90%
41
40%
90%-80%
31
30%
80%-60%
14
14%
60%-40%
5
5%
40%-20%
8
8%
20%-0%
4
4%

Celkem hlasů : 103

SOR XN12

Příspěvekod Jaškin » 23 pro 2014 17:21

Budu hodnotit oba dva modely najednou:

+ Model
+ Scripty
+ Textury
+ Zpracování palubovky
+ Více verzí svícení
+ Tablet a příručka
+ Zvuky cestujících (ač po chvíli to jde na nervy :D)
+ Verze s manuálem i automatem
+ Řešení osvětlení
+ Cvakání ABS při zapnutí elektroniky
+ Lednička s pivem či kbelík s mopem
+ Nástup všemi dveřmi u BN12
+ Jízdní vlastnosti

- HW náročnost
- Díry v modelu (při běžném ježdění si jich nevšimnete)
- Chybí osvětlení tlačítek ve tmě
- Nefunkčnost některých tlačítek
- Popis vozu stejný jako u MAN SD
- U BN12 chybí stojící cestující
- Úchyty dveří
- Chybí roletky
- Řadící páka u automatu
- U CN nejde otevírat kasa
- Kde je slibovaný GOD MODE??
- Nejde tisknout jízdní řád
- Zvuky!!!

A teď všichni do mně. Suma sumárum, musím říct, že jde o opravdu kvalitní autobus, pokud slujda opraví výše uvedené negativa, myslím si, že máme tu čest jezdit s jedním z nejlepších vozů do simulátoru OMSI. ;) Modelu dám 85%.
Naposledy upravil Jaškin dne 26 pro 2014 09:37, celkově upraveno 9
"Money can buy many things, even power..."
Jaškin
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Re: SOR XN12

Příspěvekod pepisu » 23 pro 2014 17:32

Skvělé modely - SKVOST:
Klady:
Modelové zpracování
Všechny ty vymoženosti (tablet...)
Manuál i Automat
Požitek z jízdy

Něco mezi:
Pro někoho HW náročné (ale od čeho jsou tu jednoduché mapy jako DK?)
Zvuky

Negativa:
Chybí roletky u šoféra
Není JŘ

Suma sumárum to máme krásných 97.5%. Tento model je to nejlepší s čím můžete v OMSI jet!
Long live TT model scale.
pepisu
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Příspěvekod jirkovCZ » 23 pro 2014 21:51

+ BN a CN 12
+ Tablet :o
+ Eshop v tabletu
+ Pivo v ledničce mňam
+ Animace dveří
+ Pro mně HW nenáročnost

+/- Vnitřní BUSE panely se musí dokoupit

- Zvuky
- Roletky
- Nefungující tlačítka

Stači jenom ať to slujda opraví a bude to ještě lepší addon do OMSI! Dávám 95% Nejlepší addon do OMSI! Autobus doporučuji.
Kurňa lidi, čtěte a MYSLETE, než něco napíšete.
jirkovCZ
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod WraithCZ » 24 pro 2014 09:21

Na tento autobus jsem čekal dlouho a velice se na něj těšil. Splnil mé očekávání na plný čáře, těch chyb v modelu, který se tady objevují, si nevšímám a nebo si jich taky všimnout nelze, pokud důkladně ten model neprohlídnete. Půjdeme k procentům, kdybych se tady rozepsal jako u Solarisu, kdo by to četl? :D

Klady:
- městská i příměstská verze
- manuál i automat u obou typů
- zvuky (mně stačí, naši C12 mi to trošku připomíná a to je hlavní)
- scripty
- zpracování modelu (jak jsem psal, od C10,5 je to velkej pokrok a těch chyb si prostě nevšímám)
- tablet a jeho funkce dokupování vymožeností (spíš pro ty, kteří s jedním busem odjezdí celou směnu na jedný lince, jako já..)
- HW náročnost (autobus mi jede plynule, bez sekání, když teda nepočítám občasné sekání při načítání mapy, ale to se děje u všech busů)
- kasa
- 2 typy vnitřních panelů (lze dokoupit)
- BUSE

Zápory:
- snad jen kromě blbě se zobrazující linky na vnitřním panelu BUSE nemůžu v podstatě nic vytknout

Autobus mě hodně nadchnul a smekám před slujdou za jeho skvělou práci! Dávám 100%
WraithCZ
Sponzor
Sponzor

Příspěvekod domo2320 » 24 pro 2014 10:45

Včera jsem s ním jezdil poněkud zklamaný, ale dnes jsem si ho vyzkoušel znovu a chybky v modelu mi už nevadí, protože si většiny během jízdy ani nevšimnu. Co mi ale vadí jsou zvuky v interiéru. V exteriéru to zní moc hezky, ale zevnitř jsou moc tiché a zní mi nějak divně. K modelu: moc hezky zpracovaný, pár chybek, které pro slujdu budou hračkou ;) . Nemůžu se zbavit pocitu, že CNko udělal slujda propracované, ale BNko udělal narychlo, jakoby neměl čas ho otestovat a kompletně upravit prvky z CNka (např.: záclonky :mrgreen: (jsou jako do CNka, takže přechází 3. dveřmi, ale na druhou stranu jsou záclonky u BNka stejně divné), tlačítka dopytu (poptávkového otevírání dveří)-u BNka nefungují, u CNka jsem zapomněl vyzkoušet a u 3. dveří je tlačítko nastavené ve stejné výšce jako u 2. dveří, takže drží částečně na skle, u BNka nefungují všechna tlačítka na palubovbce...atd.) Ale pro zážitek z jízdy BNkem mi to stačí.

+SORy
+model (až na chyby, kterých si během jízdy většinou nevšimnu)
+výborné nápady jako tablet, smeták s kýblem, piva :D a zvuky cestujících (což už mi začíná lézt na nervy)
+u BNka nástup všemi dveřmi
+u BNka dopyt
+automat i manuál bez spojky :evil:

+-dveře-moc hezky udělané, náklon možná přehnaný, ale co mi trochu vadí je, že se nedají ovládat jako u B951(E) (=zmáčknu=>alarm, odmáčknu=>zavření dveří) - asi mě B951 rozmazlila :lol:

-zvuky v interiéru (divné a tiché)
-jen sedící cestující u BNka=>kapacita jen 31 cestujících :(
-u BNka cestující, nastupující 2. dveřmi nastoupí až uprostřed autobusu
-bustec obrazovka ukazuje o 1 zastávku napřed
-nevím, jak na jiných místech ČR, ale v Praze mají BNka nad dveřmi většinou panel "zastavíme nevystupovat" a když už mají běžnější STOPku s přeškrtnutým panáčkem mezi dvěma obdélníky, mají to jiné, než zelené barvy. U STOPky mi to nevadí, ale u zavírání dveří je to divné, nezvyklé.

Sečteno podtrženo: Modely jsou malý krůček od dokonalosti, krůček od toho, aby byl pro české hráče nejlepší. Chybí mu k tomu pár maličkostí a pár velikostí (mám dobrou náladu), které by mohl opravit patch. Byla by škoda, kdyby s tím slujda už nic nedělal, protože ho to stálo 20 měsíců, jak sám píše, a zbývá už to jen dotáhnout na nejvyšší úroveň, na kterou slujda má, jak nám už několikrát dokázal.
Modelu dávám 85% a doporučuji minimálně vyzkoušet, věřím, že si zvyknete.

EDIT: Právě jsem si vyzkoušel manuál a ty zvuky se mi moc zalíbily. Jsou přecijenom o trochu tišší, ale zní dobře. To však neplatí u automatu, tam je to hodně divné.
Naposledy upravil domo2320 dne 24 pro 2014 12:26, celkově upraveno 1
Jste v centru Prahy a najednou se pod Vámi začala chvět zem? Myslíte si, že je to zemětřesení? Nebojte! To jen projíždí Škoda 15T Forcity přes výhybku.
domo2320
Rozkoukaný člen
Rozkoukaný člen

Příspěvekod Lamat » 24 pro 2014 11:10

Na modely som sa veľmi tešil. Veril som, že to bude pre OMSI veľký prelom no bohužiaľ, nestalo sa tak.
Citujem slujdu:

slujda píše:31.8.2014
Někteří z Vás již určitě netrpělivě očekáváte vydání tohoto modelu autobusu SOR CN12+BN12 v pokud možno té nejvyšší kvalitě, v jaké to jen jde, a proto Vám musím oznámit, že se vydání tohoto modelu o pár měsíců opozdí. Věřím že to pochopíte, jako odměnu za čekání dostanete bonusové vylepšení Vašeho autobusu, které budete moci provést pomocí tabletu. Navíc ti kteří přispěli a v budoucnu přispějí na vývoj pomocí paypalu nejenže budou uvedeni v seznamu autorů, ale dostanou hned dvojnásobek bonusových vylepšení a další benefity.
Plnohodnotný model ale zůstává stále zdarma!

Najvyššej kvalite? Toto určite najvyššia kvalita nie je. Od najvyššej kvality sa očakávajú špičkové zvuky, fyzika, herný model bez chýb, no proste niečo, čomu nie je čo vytknúť. Zo zvukov je najlepší voľnobeh. Zostatok je miešung C10,5 a nejakého vysávača.

Opäť slujda:

slujda píše:15. 12. 2013
Práce postupují sice pomalu, ale téměř jistě. Blíží se Vánoce, takže by se snad mohlo udělat i nejaké to video. Zvuky ještě nejsou hotové, protože na to nemam vubec čas, ale snad se to do těch Vánoc nejak stihne

No nejako sa to nestihlo ani do 23.12. 2014.

Fyzika tiež nie je najlepšia. Správanie autobusu, tam nemám čo vytknúť, ale čo sa týka motora/prevodoviek, sú nastavené úplne inak ako by mali byť. Fiktívne, podľa fantázie.
Model má tiež plno chýb, síce malých, ale má. Myslím, že to je teraz to najmenšie. Na BN12 nefunguje skoro žiadne tlačítko na palubke, na oboch modeloch sa zasekáva jedno krídlo zadných dverí a tým pádom jazda stráca zmysel, pretože cestujúci nevystupujú. Tie malé chyby v modeli sem nezahrniem, nevadia mi.
Keby som mal teraz zhrnúť, koľko percent autobusu dám, bolo by to v rozmedzí od 60 do 70, čo ma veľmi mrzí, pretože na autobusy som sa skutočne tešil.

No nevadí, budem dúfať, že to bude tak ako aj s C10,5 a o niekoľko pár dní/mesiacov vyjde najlepší plnohodnotný model, ktorý omsi ešte
nezažilo!
Slujdovi želám, aby sa mu to podarilo a aby sa nedal odradiť rečičkami niektorých hlupákov ako napr. (divil bych se, kdyby si nevyškadonil aj příspěvek u firem, které modely "podporují", bus poletí šupem z PC pryč a již se nevrátí, a pod.)

Aby som nehodnotil len to zlé, autobus má aj dobré stránky. Napr. štartovanie, pohyby dverí, RPG prvky, tablet, zvuky cestujúcich a iné.

Zhrnutie:

+Tablet
+RPG prvky
+Štartovanie
+Dvere
+Zvuky od cestujúcich
+Chladnička
+Niektoré skripty
+Model palubovky
+HW náročnosť

-Chyby v modeli
-Zvuky
-Prevodovka
-Motor
-Absencia pedálov
-Niektoré skripty

+/- Nefunkčné rádio
+/- Nefunkčný tachograf

Autobus ma dosť sklamal, zo začiatku som si myslel, že nám slujda dal len nejakú "odľahčenú verziu" preto dávam 65%.
Verím že teraz, keď má slujda partnerov, s ich pomocou to určite dotiahne ďaleko.
Naposledy upravil Lamat dne 30 pro 2014 21:53, celkově upraveno 1
Lamat
Rozkoukaný člen
Rozkoukaný člen

Příspěvekod Orbit09 » 24 pro 2014 15:49

+ Známý český autobus
+ Tablet
+ Manuál i automat
+ Nástup všemi dveřmi
+ Animace dveří
+ Pivo v ledničce :D

- HW náročnost
- Popis vozu stejný jako u MANu SD
- Chybí rolety proti slunci
- Řadící páka je i u automatu
- Nic moc repainty
- Chyby v modelu
- Hlášení nebere ze složky Announcements
(ale to se dá upravit)

Hodnotím to na 85% a pokud vyjde patch tak to bude jeden z nejkvalitnějších busů do Omsi
Jezdím Omsi 2, SIMT a TS 2020
Windows 7 Professional x64; AMD Athlon™ II X4 640 4 CPUs 3 GHz; RAM 16GB DDR3; NVIDIA GeForce GTX460; HDD 1TB; Základní deska Asus M5A88-M EVO
Orbit09
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod F I L I P » 24 pro 2014 16:37

+ jeden z mých nejoblíbenějších autobusů
+ RPG prvky
+zvuky cestujích,pivo,..
+manuál i automat

- řadící páka u automatu
- divná fyzika
- v CN12 nejde kasa
- v BN12 nejde většina tlačítek, ale přes klávesu fungujou

+- úpravy se ukládají pouze na uložené mapě
+- jenom 2 repainty

Dávám 80%
F I L I P
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Příspěvekod XiZy132 » 24 pro 2014 17:40

Sice slujdovi může připadat, že jsem ho urazil, ovšem ale i přes ty chybky v modelu je to podle mně dobrý bus... :)
Teď hodnocení:
+ Český autobus
+ RPG body a tablet
+ Všechna vylepšení (mohlo by jich být víc)
+ Zvuky cestujících (odkašlání, zvonění mobilu atd.)
+ Lednička (a pivo v ní)
+ HW náročnost

+- Tiché zvuky
+- Chybí JŘ
+- Tisk JŘ, jako tomu bylo v C10.5
+- Animace dveří se mi zdá taková kousaná (či jak to říct, prostě to není plynulý pohyb)

- Řadící páka u automatické převodovky
- Stojící cestující u BN
- Roletky
- Některá tlačítka nefungují
- Díry po celém modelu
(slujda ví :oops: )

To je asi tak všechno, co se mi vybavilo, co jsem našel atd. Za mně je to povedená práce (ikdyž jsem si dřív myslel že to bude s....a), proto tomuto modelu dávám 90%. :)
XiZy132
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod SOR KAROSA » 25 pro 2014 14:32

+ český autobus
+ SOR
+ Cestující dělají zvuky
+ Pěkný model
+ Mnoho vylepšení(RPG prvky)
+ HW nároky
+ Většina scriptů