TOPlist

FBW 549

Jak hodnotíte tento vůz?

100 - 90 %
18
37%
90 - 80 %
16
33%
80 - 70 %
7
14%
70 - 60 %
0
Žádná hlasování
60 - 50 %
3
6%
50 - 40 %
1
2%
40 - 30 %
2
4%
30 - 20 %
0
Žádná hlasování
20 - 10 %
0
Žádná hlasování
10 - 0 %
2
4%

Celkem hlasů : 49

FBW 549

Příspěvekod Uživatel » 01 črc 2011 19:53

Jedná se o nevelký autobus švýcarské výroby(nevím to přesně). Model je velmi propracovaný i textury jsou na vysoké úrovni ale nejsou úplně nejlepší protože je to švýcarský autobus a český autor a proto je k autobusu velmi omezený přístup. Zvuky jsou také na vysoké úrovni, jsou prostě supr... ;) . Střešní okna jsou prosklená a to je myslím chyba, protože to pak vypadá jako by na střeše byly díry, kazí to dojem z hraní. Fyzika se mi zdá dobrá(neodborný názor), jsem s FBW spokojen a je to podle mě zatím nejlepší autobus do OMSI. Čekal jsem od toho víc, za chvíli mě to omrzelo.

+Model
+Zvuky
+Fyzika
+Zvlášť ovládané třetí dveře
+Zvlášť ovládaná výstraha u dveří
+-Textury(někomu se líbí, někomu ne)
-Střešní okna

Procentuální hodnocení:95%

Ke stažení na http://www.omsi.cz
Naposledy upravil Uživatel dne 03 črc 2011 16:40, celkově upraveno 5
Bahno je můj idol!
Uživatel
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Re: FBW 549

Příspěvekod Tita » 03 črc 2011 19:22

Tento švýcarský autobus by se měl ocenit už jenom proto, že se jedná o první plnohodnotný model do OMSI, který zatím nebyl pořádně předčen. Je však i možné, že vlivem toho, že je tu tento bus celkem neznámý, těžko se na něm hledají chyby oproti realitě :)
I přes celkem líbivé vzezření (mně osobně textury vyhovují, nemám důvod měnit za mramorové variace od Bocka :lol: ) se však ještě pár chyb najde. Týkají se zejména obsluhy autobusu v jiných sférách, než v řízení samotném. Osobně nejsem schopen vyznat se ve změti kontrolek pod volantem a ovladačů po levé straně, což ale uznávám, není chyba samotného modelu, ale spíš moje. Co se ale jistě mohlo vyřešit lépe je prodávání jízdenek, které jsou neprakticky umístěné nalevo. Ani umístění drobných na vracení není nejšťastnější, většinou nezbude, než nechat zmizet volant a prozkoumat jednotlivé hromádky (používám Marky a upřímně se mi v nich stále nedaří vyznat :D ). Zároveň je nereálné, že by je řidič měl položené na takto nepraktickém místě. Dále jsem nepochopil, proč je přední linková orientace třířádková, když se v ní ve většině případů stejně na spodním řádku zobrazuje znovu řádek první.
Co se týče fyzikálního modelu, trochu mne zaráží intenzita zrychlení a síla brzd, které jsou tolerovány cestujícími v mnohem větší míře, než v původních MANech. Možná to něco napovídá o jejich špatném nastavení :)
Již zmíněná střešní okna jsou také zvláštní, možná by pomohlo použití lehce zatemněných skel :)
Avšak jedná se spíše o detaily, které mi rozhodně nebrání si užívat spokojené kilometry za volantem tohoto modelu :)

+ Kvalitní zpracování
+ Nové funkce (zadní dveře, zvonek)
+ Pohyb cestujících dává smysl
+ Textury (subjektivní)

- Ovládání vedlejších funkcí
- Prodej jízdenek
- Třetí řádek linkové orientace
- Fyzika - nereálné zrychlení (subjektivní)

Všechny mínusy jsou spíše detaily, proto v závěru hodnotím:

90%
Tita
Diskutující člen
Diskutující člen

Re: FBW 549

Příspěvekod RaDDuck » 05 črc 2011 20:50

+ model pekne spracovaný
+ nové zvuky
+ 3 dvere a každé sa otvárajú vlastným tlačítkom
+ zvonček
+ pekne vidieť na spätné zrkadlá
+ sediaci aj stojaci ľudia

- niektoré zvuky z MANu (zvuk zapnutia elektriny, klaksón, IBIS)
- textúry (subjektívne, ale to je malina ;))

Ďalej nebudem hodnotiť keďže som v tom autobuse necestoval, takže neviem povedať ďalšie veci či je to dobre alebo nie. :)

spokojnosť 92%
RaDDuck
Rozkoukaný člen
Rozkoukaný člen

Zpět na Autobusy