TOPlist

Ikarus 260

Vaše hodnocení autobusu?

100 - 90 %
5
16%
90 - 80 %
5
16%
80 - 70 %
9
28%
70 - 60 %
2
6%
60 - 50 %
3
9%
50 - 40 %
2
6%
40 - 30 %
1
3%
30 - 20 %
1
3%
20 - 10 %
0
Žádná hlasování
10 - 0 %
4
13%

Celkem hlasů : 32

Ikarus 260

Příspěvekod Dominik736 » 22 lis 2011 19:03

Po dodělání nezbytných věcí do školy jsem se vrhl na takové lehčí testování tohoto odelu od autora/ky (nevím :D ) tatiana000 a musím říci, že zrovna nejdorší model to není, ale zároveň ani ne zdaleka nejlepší. První čeho jsem si všiml a docela mi schází jsou stěrače - né, že by zde nebyly, ale jakmile je zapnete tak prostě nestírají (ani se nehnou mršky) zvuk sice slyšet lze, ale toť vše. Dále nad čím by autor/ka (podle přezdívky bych typoval na dámu, ale mohu se mýlit) mohl/a zapracovat jsou cestující. Postaví se ke dveřím, dojdou skrz podlahu ke cvakačce a pak se jako mávnutím kouzelného proutku objeví někde v buse (buď sedíci či stojící). Co se týče podvozku (sice jsem jej až tak nezkoumal) mohl by být trošičku propracovanější (připadá mi jako kus černé textury co má vypadat jako podvozek), je pravda, že tam je, ale přeci jenom ... Dále pak zvuky, ty jsou v základu MANovské, ale je možnost si stáhnout přímo Ikarusovské. No a v základu také nechybí manuální převodovka, ale ta mi dala tedy zabrat :lol: . Pokud mi při rozjezdu autobus nezdechnul, tak jsem z něj vymáčkl ohromující rychlost 30km/h a kopec v Gundorfu jsem vyjel po 10-ti minutách :D. Takže kdo s tímto zápasí stejně jako já, je možnost si stáhnout do tohoto autobusu automat (autobus nejnže vám nechcípne, on jede i celkem rychle a co je důležité - nemusíte se sním bát vyjet kopec :lol: ). No Ibis je takový lehce zvláštní, ale dá se si na něj zvyknout. A ještě jedna věc, jež bych prozatím vytkl je ta, že není vidět celé levé zrcátko. Noa málem bych zapoměl, autobus má 3 dveří se samostatným ovládáním a neumí hlásit zastávky. A zavěrem bych řekl, že zpracování mohlo být určitě i lepší, ale budiž. (prvotní verze mercedesu byla mnohem horší, než tento model ;) ). Já myslím, že si tento autobus v Omsi své příznivce určitě najde :) a pokud ještě autor/ka na něm zapracuje a vyladí nedostatky tak zde můžeme mít další fajny autobus.

Takže shrneme:

+Zvuky (po stažení)
    +Troje dveří a jejich možnost je samostatně ovládat
    +Palubní deska
    +Kabina řidiče

-Levé zrcátko
    -Podvozek (sice tam je, ale ...)
    -Stěrače
    -Chování cestujících
    ...

Mé hodnocení: 70%
Metal se musí poslouchat kurva nahlas!!!
ObrázekObrázek
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Dominik736
Sponzor
Sponzor

Re: Ikarus 260

Příspěvekod shitman » 22 lis 2011 19:19

shrnu to jednoduše:
- příšerné osvětlení
- hrozní cestující
- děsné dveře
- mizerný motor
- špatně nastavené osy
- pohled
- propracovanost modelu (některé části modelu "visí" ve vzduchu a neohýbají se spolu s kostrou autobusu)
- nemožnost skrýt volant
- žádný manuál
- původní převodovka otřesná
- původní zvuky původní
- nefunkční stěrače
- zpětná zrcátka
- spojka zároveň přehazuje zastávky

+ dveře kabiny řidiče

Hodnotím 20% za snahu.
Obrázek
Obrázek PROTOŽE ZRZKY VLÁDNOU SVĚTU!!
shitman
Profík
Profík

Příspěvekod NaitsirhcLM » 26 lis 2011 23:58

Ja k tým mínusom ešte pridám dve veci, čo som si minimálne u seba všimol. Prvú výhradu mám k IBISu, nejde stlačiť číslo 9. Namiesto deviatky napíše 8. A druhá vec, klimatizácia. Okrem vetráku nefunguje nič, aj páčky na reguláciu chýbajú.
Model ako taký je dobre spracovaný, len škoda tých všetkých mínusov.
Moje osobné hodnotenie - 35%
NaitsirhcLM
Nový člen
Nový člen

Příspěvekod LuciusTN » 14 led 2012 18:15

Ja sa pridám s hodnotením aktuálnej verzie upravenej tohoto busu...

Prvú verziu som jazdil 5 minút a nadával som :D
Ale teraz vyšla opravená , kde je veľa chýb ostránených ! A tá je už veľmi dobre spracovaná a jazdí sa s týmto BUSom S U P E R !!!

+ malé rozmery autobusu = veľmi dobrá manévrovateľnosť v malých dedinách , križovatkách a pod.
+ zvuky z MANu , ktoré sú super
+ veľmi pekný zvuk signálu blinkrov
+ je tam ručné zvonenie pred zatvorením dverí
+ veľmi pekná palubná doska
+ ľavé spätné je teraz v dobrej polohe
+ nieje hnusná zastávková brzda :D
+ dvere sa pekne otvárajú
+ cestujúci nastupujú aj strednými dverami
+ dajú sa otvoriť strešné okná
+ ostrekovač na umytie predných okien
+ cestujúci nastupujú všetkými 3-mi dverami ( pár krát sa mi stalo , že až odzadu došli dopredu kupiť lístok :D )

- cestujúci sa blbo otočia pri kúpe lístka...
- zdajú sa mi trošku slabšie brzdy...ale to je asi len zdanie...
- stierače púšťajte na klávesnici ! keď som ich zapol na palubovke , za svet som ich nemohol vypnúť !!!

+ - dá sa otvoriť zadná kapota motora - ale ten je hnusne spracovaný/odfotený

Inak tomuto busu v novej verzii moc toho vytknúť nejde...je podľa mňa SUPER
Trošku som to prehodnotil po ďalších pár hodinách jazdenia , a vyšiel mi tento bus ako doteraz najlepší ! Aspoň teda mne osobne najviac vyhovuje !

Ja terajšej verzii tohoto autobusu dávam 90 % ...
sorry ROGERERe...
LuciusTN
Diskutující člen
Diskutující člen

Zpět na Autobusy