Pojďme tedy k věci :
Dám příklad: chci si změnit barvu BUSE u C954E na růžovo (barva je samozřejmě na Vás)
1) Otevřeme si složku Vehicles a následně model, který budeme upravovat. Já jsem zvolil Karosu C954E
2) Poté přejdeme do složky model, tam si provedem zálohu souboru model_*.cfg, zkopírujeme si ho např. na plochu (Je to kvůli tomu, kdyby se například výsledek nepovedl, nebo jednoduše by se Vám nelíbil).
3) Otevřeme si soubor nejlépe v Poznámkovém bloku.
4) Když se podíváme trochu dolů, uvidíme tam zápisy podobné tomuto, nás budou zajímat poslední 3 řádky
- Kód: Vybrat vše
Cislo linky ALL OK
2
[texttexture]
Matrix_Nr
BUSE Narrow
180
135
190
213
83
5) Otevřeme si grafický program, postačí nám Malování ve Windows 7
6) V horní liště zvolíme položku ''Upravit barvy''
7) Vpravo dole vidíme Červená Zelená Modrá ,tedy barevné schéma RGB
8) Ze základních barev vybereme, kterou budeme chtít, já zvolím tedy růžovou s RGB kódem 255, 0, 220
9) Nyní si postupně barvu vložíme: místo 190 nyní bude 255, místo 213 bude 0 a místo 83 bude 220, zkrátka a dobře nahradíme to novými hodnotami.
10) Provedeme u všech částí, které chceme změnit, nyní jsme změnili barvu čísla linky, můžeme to vidět jednak v zápisu Cislo linky ALL OK ,ale i Matrix_Nr - Nr - number a to je pochopitelně číslo.
11) Nyní už stačí jen uložit a můžete jezdit
Snad Vám tento návod pomohl a bude užitečný, když budou nějaké problémy, rád pomohu a poradím.