- Kód: Vybrat vše
Gryzly65 se tu ptal na HW nároky. No, nebudu tady mazat někomu med kolem pusy, ale i když ta nová videa působí plynulým dojmem, tak zdání klame. I na mé sestavě, kterou uvedl prazus1 výše, tak v Nových Butovicích framerate skáče od 16 do 19 FPS. V jiných lokalitách mapy to je od 21 do 26 FPS. Čísla jsou naměřena v OMSI 1 při použití Karosy B951E, ale rozhodně rolující panely na toto nemají takový vliv. Co jsem tak laboroval, tak největší žroutem FPS jsou odrazy v zrcátkách. Bohužel OMSI v dnešní době není o hardwaru jako takovém, ale samo o sobě. Ačkoli jsem ještě zkoušel různé redukování poly a textur tak výsledek byl vždy totožný (špatný). Na parkoviště jsem umístil lowpoly modely (už to pomalu nevypadá jako auto :D ), zmenšil velikost textur stromů (1MB zredukován na 170kB), zapnul možnost použití malého rozlišení textur na vzdálených objektech a stejně je vše při starém. Samozřejmě ve finále se OMSI může chovat individuálně u každého z nás jinak. Ale obávám se, že pro dosažení vyšší plynulosti by se muselo na mapě "bourat" a to by mělo zásadní vliv na estetický dojem. Každopádně v OMSI 2 vám počet FPS nenápadně povyroste a celkově v něm vše poběží plynuleji, třeba i když se FPS zvýší jen o 1 FPS.