TOPlist

Vsetín - Beta

Prezentace map a výtvorů v editoru
Pravidla fóra
Nové téma založte až s prvními obrázky z mapy.
Obrázky musí ukazovat pokročilý stupeň vývoje mapy.

Seznam chybějících objektů nebo splin uzavírejte do tagu CODE.

Re: Vsetín - Beta

Příspěvekod martin02mz » 06 pro 2020 20:04

Můžu se zeptat, pokud to není neznámé, nebo tajné, na kdy vypadá vydání další verze?
martin02mz
Nový člen
Nový člen

Příspěvekod vonH » 07 pro 2020 11:59

Dřív, než bys čekal.
vonH
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Jouzzy » 07 pro 2020 12:46

Už sa teším, až sa prejdem s novým Irisackym Crosswayom po tvojej mapke. Nech sa darí :)
Jouzzy
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod vonH » 10 pro 2020 13:16

Je tu nějaký odborník na křižovatky v OMSI? Jde mi o křižovatku ve Zlíně na Dlouhé. Když se podíváte tady na videu https://youtu.be/GsRGxqOU_Yc?t=452 jezdí tam auta přes sebe, jako by zelená byla v obou směrech. Když jsem tam je naposledy, tak mi to dělalo taky. Kontroloval jsem ty kostky a nenašel jsem problém, deset minut jsem měl zaplý editor, díval se na tu křižovatku a ty semafory fungovaly, tak jak měly. Teď mám 20 minut zapnutou hru, sleduju tu hru a všechno taky funguje, tak jak má. Tudíž, bych rád věděl, kde je problém?
vonH
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod vonH » 10 pro 2020 17:51

Včera jsem dosadil poslední chybějící sloup v Pozděchově a dodělal tak 5 let starý rest. Minulý týden resty v okolí Syrákova a Jasenné. Na konci listopadu jsem dostavěl Vranču. Jak už jste mohli vidět, Zlín je taky hotový.
Vranca_kon.jpg

Mapa je naprosto kompletně (včetně nejmenších detailů.) dostavěna do zastávky V.Karlovice, rozc. Soláň.
VK_rozc_Solan.jpg

Alespoň "nahrubo" je mapa hotová do zast. V.Karlovice, rozc. Podťaté, stejně tak "nahrubo" je postaven Zděchov.
Zbývají některé prázdné úseky, ale snažil jsem se, aby jízda těmi "prázdnými" úseky netrvala dýl jak 5 minut, což se mi s výjimkou linek 423 a 425 snad povedlo.
Znamená to, že v řádu dnů konečně vydám další verzi. Chybí mi sepsat read-me, které stejně bohužel nikdo číst nebude a udělat balík s objektama a splinama. Současně s mapu vydám ziirsbusovanou verzi nízkého crosswaye, kterou jsem ukázal ve videu v září (Nebojte, volant už se točí, tak jak má.)
vonH
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod robo1p » 10 pro 2020 17:53

Chápu to dobře že na křižovatce má svítit zelená světla v obou směrech? :)
A auta co odbočují doleva, mají dát přednost autům pokračujícím rovně?
robo1p
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod vonH » 10 pro 2020 18:27

Právě že nemá, zelenou mají mít jenom auta z jednoho směru. Podívej se na to video, ty auta z protisměru (ulice Osvoboditelů) mají mít červenou a do té křižovatky vůbec nemají najíždět. Ten hlavní problém je (jak už jsem psal) že nevím, proč se tak děje. Kontroloval jsem kostky a ty jsou v pořádku a dneska jsem měl omsi 20 minut zapnuté, sledoval tu křižovatku a fungovalo, to jak mělo. Nicméně, i mě se někdy stává, že ty auta z nějakého důvodu jezdí do té křižovatky z obou směrů.
vonH
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod TheFloxiCz » 10 pro 2020 21:04

Něco podobného jsem tehdy řešil s pepdolem, možná se bude jednat o stejný problém.
Problém by v tom, že pro 1 křižovatku využíval vícero kostek (to jsou takový ty rozdělený kostky s jedním pathem). Křižovatka byla zrovna na hraně dvou tilů, takže některé kostky byly na tilu 1, druhé na tilu 2. Díky čemuž byl vždycky jeden tile načtený dříve než druhý a vzhledem k tomu, že semaforové fáze se načítají až po načtení tilů, tak ty z druhého tilu se načetly do náhodného času těch prvních kostek, čili všechny kostky nikdy nezačínali v 00:00. Fáze jsou synchronizované pouze když se načtou oba tily naráz, což lze jedině při portnutí přes entrypoint do konkrétních tilů.

Jednoduše řečeno, nahoře v editoru si zapni "Show Grid" a jestli se kostky nacházejí na různých tilech, tady bude zakopaný pes. V tomto případě bude potřeba buď přesunout křižovatku nebo udělat celou křižovatku jako jednu kostku se všemi pathy
TheFloxiCz
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod vonH » 10 pro 2020 21:41

Tak je to přesně, jak to říkáš.
Nepojmenovaný 1.jpg

Každopádně s tím moc nenadělám. Posunout tu křižovatku je úplně nereálné a když to udělám na jednu kostku, tak mi to zase rozdrbe trasy u půlky spojů.
vonH
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Nenormaly » 12 pro 2020 00:55

Kurňa, ani nevíte jak jsem šťastný, že je ten Zlén konečně pořešený. Pro mě, jako pro skoro Zlíňáka je to neskutečná paráda. To naše komunistický nádraží taky udělaný, no to se bude jezdit jedna báseň :shock:

Ještě to udělat na druhou stranu k Holešovu a je to :D (berte s nadhledem)
Nenormaly
Nový člen
Nový člen

PředchozíDalší

Zpět na Mapy a editor