TOPlist

Euro truck simulator 2

Zvláštně vyhrazené forum pro hru ETS2, ostatní volná diskuse níže.
Pravidla fóra
Screenshoty vkládejte do spoileru pomocí ETS2OBR!

Re: Euro truck simulator 2

Příspěvekod Pall » 18 zář 2011 11:05

No smrdí ta města SCS klasikou, modele, mapy apod mě ale vůbec nezajímají. S tím si poradí líp moderská komunita, takže aji kdyby to byly kostky je mě to jedno. Důležitější je aby modeleři neměli svázaný ruce. Aby se dalo šáhnout do kde čeho do fyziky apod a dalo se s tím něco vymyslet. Otevřená, nascriptovatelná hra, poddajné vnitřnosti o to tu jde...to jak SCS tvoří, modeluje, staví, to už mě nemusí zajímat...

Velikost špíglů je v poho. Ty nové Many je mají takhle velký. Ono to totiž klame. To jak SCS volí výšku kamery, fov a vůbec odraz ve spěťácích (i když se zlepšili) vypadá jinak. (v realu všelijak zakřivená parabola, tedy i obraz)

Mě spíš zaujala jiná věc. Šebor se konečně svezl se soupravou. Pokud není pizda, tak si musí uvědomit, jak sou s tím svým radoby simem vedle jak tá jedle. Tedy jako správný šéf společnosti, pokud hodlá udělat sim, situace by měla být následná. "Chlapi mojí zlatí SCSovou šepletí zdegenerovaní, zadržte!!! Všechno sméct ze stola, začínáme znova!!,.... toto se chová tak, toto onak, pusobí to takhle...vořeši. Jedem od znova
http://www.youtube.com/watch?v=NZ2B9edA ... r_embedded
Naposledy upravil Pall dne 18 zář 2011 11:25, celkově upraveno 1
Obrázek
Obrázek Obrázek
Pall
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Bydliště: LOS BRNOS! Samosprávou pasované na Vznešené Království Velkomoravské Říše

Příspěvekod Najlvin » 18 zář 2011 17:44

Palle, nikdo tě přece tyhle hry hrát nenutí, pokud se ti nelíbí. Je známou věcí, že hry od SCS jsou pořád jen "hry" cílené na co nejširší publikum a ne na nějaké hardcore hráče jako ty. A je jedno, jestli se to jmenuje simulátor nebo arkáda - na tom zkrátka nesejde. Chtít od toho víc a ještě za to autorům nadávat na blogu je od tebe trochu nefér přístup, obzvláště když je zjevné, že se autoři tentokrát opravdu snaží vše v rámci svých reálných možností zdokonalit. Jenže udělat hru v dnešní době není snadné a dobrou hru už vůbec ne. Sám vidíš, v jaké situaci SCS díky svým "rádobyfanouškům" nyní jsou. Většina chce realističtější sim, ale zaplatí za něj sotva tak třetina z nich. A nejde jen o děti - ostatně potvrdil jsi to i ty sám svým dřívějším příspěvkem... Vlastně se vůbec nedivím, že autoři do vývoje nevkládají větší úsilí, když nemají žádné záruky, že se jim vynaložené finance vrátí zpět. I kdyby udělali super dokonalý simulátor, tak se na tom stejně nic nezmění, protože si drtivá většina hráčů hru pořád raději ukradne a těch pár vděčných a věrných fandů to prostě nezachrání, natož aby zaplatili tak dlouhý vývoj potřebný pro kvalitní titul. Je to zkrátka začarovaný kruh, a ten lze změnit jen tehdy, pokud se v prvé řadě změní konzumenti samotní a začnou za hry platit. To se samozřejmě týká i ostatních her. I takových, které mají daleko širší základnu potencionálních fanoušků, ale i přes své kvality si na sebe sotva vydělají. Bohužel, trh s hrami jako je ETS je nicméně tak malý, že je to o to víc složitější a kde záleží doslova na každém platícím zákazníkovi.

Osobně se mi nové ETS zatím líbí. Oproti předchozím hrám je tu obrovský pokrok v designum, grafice, efektech i v chování AI. Fyzika taky doznala řady změn a ještě určitě doszná. Stále ji ale nelze příliš soudit z videí, u nichž je každému snad jasné, že nejde o finální stav. Hra je pořád ve vývoji a ještě nějaký ten měsíc bude ;-) Každopádně snaha se musí cenit, ať už bude výsledek jakýkoliv. Já si myslím, že bychom se nakonec mohli dočkat solidního kompromisu spojujícího arkádovitost s jakousi simulací, což je myslím ta parvá střední cesta k úspěchu na obou stranách. Ovšem je jasné, že nikdy se nelze zavděčit všem, že? :D
Najlvin
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod Pall » 18 zář 2011 18:14

Ano nenutí. Jen se snažím poukázat na to zneužívání termínu "simulator", protože to je v herním sektoru něco specifickýho, jasně daného.... Mě to příde úplně stejné zneužívání, jako např titulu Mudr, Pudr a sotva prolést zvláštní školou, nebo lživá reklama která něco garantuje a při tom skutek utek. Toto mě příjde hodně podobný. Tento žánr apsoň v minulosti byl něco extra, něco specifickýho, šlechta aplikací.......Mě to zkrátka příjde jak jednání číňanů, zkopírovat, zneužit značky, štemlu, loga a udávat to za originál a já nevím čeho všeho......

Druhá věc a tady dám ruku do ohně, že např. v segmentu fakt HC závodních simů existují zkrátka, budeš se asi divit, je to tak, morální soudržnost a to i v tom smyslu, že neexistuje aby na fan webu určité simulace, si našel link na stažení. Tam se výrobci hájí, respektují a to třeba i zákazem určitých módů, který by kolidovalo s autorskýma právama. Mají menší komunitu, ale věrnou, uvědomělou. To, že SCS pláče nad výdělky ja dano tím, právě jak co dělají. Ti co tam řvou Uauuu, to sou Ti stahovatelé. Děti co, ještě nezanjí hodnotu peněz. Ti potencionální simulati a na to navazuješ se svou "hrou pro obě strany", tak to je nesmysl. Tvrdý jádro se s tímto nesmíří a nebude to kupovat taky. Tedy nebudou to ani hrát. Je to jejich věc. Já znám svou oblast jak v ní věci fungují, ale být na obě strany nejde. Buďto tam nebo na druhou stranu. Takhle se prostě nachází v prostřed ničeho. A ač mám averzi k SCS, tak na druhou stranu jim fandím a mile rád bych přiznal, že se jim to povedlo a že sem blb já. Jenže k tomu mě nikdy nedali důvod. je to český, můj oblíbený žánr ve smyslu "truckingu", tak proč si nepřát aby se povedlo. V tom problém nemám. Mám problém v názvu toho scrennsaveru, a tomu plakání na blogu....CHYTRÉMU NAPOVĚZ BLBÝHO KOPNI, celej smysl mé kritiky. "Konstruktivní kritiky".....

PS: U HC simů, ač je to snad samotný strop co dnešní PC technika utáhne, tak u těchto skoro "dokonalých" simů se furt pláče, že to nestačí a že fyzika je málo, ale to vše ve smyslu ty další budoucí simy popostrčit DÁL. A Ty se tu divíš, že si dovolím něco na jejich adresu říct. Na fyziku která se nedá ani nazvat fyzikou. A tvrdit, že jsou malá grupa, žádnej argument. Ti co se vytasili s LFS byli ve třech! původně. Bez prostředků na vývoj, ale mají všech 5 pohromadě a ví co chcou...
Obrázek
Obrázek Obrázek
Pall
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Bydliště: LOS BRNOS! Samosprávou pasované na Vznešené Království Velkomoravské Říše

Příspěvekod Najlvin » 18 zář 2011 18:47

Chápu tvé rozčarování. Osobně mi ale slovo "simulátor" vadí ze všeho nejmíň. Ostatně není to problém jen těchto her, ale i řady jiných. Na druhou stranu si ale mohu říci, že nejde o simulátor fyzikálních vlastností při řízení, což je největší svár problému, ale v tomto případě třeba přepravy nákladů z místa A na místo B - zkrátka taková "simulace" života řidiče, co jezdí a vydělává peníze :D Samozřejmě je jasné, že tohle magické slůvko má hlavně přilákat více zvědavců. Ale to nikomu nemohu mít za zlé. Dělat hry je těžké a uživit se tím ještě těžší... Jak říkám, tohle slovíčkaření mi přijde jako to nejmenší zlo ;-)

Každopádně kdybych se na to podíval tvýma očima, tak nelze o žádné hře prohlásit, že je simulátor, ať už simuluje danou věc jakkoliv dobře. Dokud budu sedět před obrazovkou a v ruce držet myš nebo jakousi napodobeninu volantu, může se to s reálem srovnávat opravdu jen vzdáleně. To by se pak simulátorem dalo nazvat jen to, co bude mít opravdu reálné chování se vším všudy, i s pohyblivou kabinou napodobující náklony a vibrace za jízdy a další věci, což asi v brzké době opravdu nehrozí...

Máš asi pravdu, že se v tomto případě nelze zavděčit oběma stranám současně. Ale za to si bohužel mohou hardcore hráči víceméně sami, když nejsou ochotni ustoupit kompromisům. Chápu, že někdo chce co nejrealističtější zážitek z jízdy, ale třeba já se chci hlavně u hraní pobavit. Těžko s jistotou říci, která skupina je silnější, ale mám obavy, že těch hardcore fandů, co dokáží ocenit kvalitní simulaci, je podstatně méně, než těch, kterým je to prostě jedno a kompromisy jim nevadí a zaplatí. Asi je pořád výhodnější cílit na tu méně náročnější komunitu :-) Co naplat. Snad bude ETS2 natolik dobré, že alespoň částečně uspokojí i ty náročnější hráče ;-)
Najlvin
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod Pall » 18 zář 2011 19:05

Tak proč netlačit na vývoj aby toho nezneužívali? Někde se začít musí. Ty i já budem zpokojeni. Tobe to bude jedno a pro mě to bude mít tu výhodu, že se nebudu zabývat něčím tak blbým jako je táto hra, která na kilometry rozhlašuje už v názvu, což je tristní úplně, že se jedná o simulaci. Já na to slyším..... Ale pak s tím nebudu mít problém....

Simulace z bodu A do bodu B. V tom případě postačí do coveru škrábnout simulator geometrie...Pro případ propojit virtuálně bod A z bodem B.....

Simulace řidiče kamionu. Tak já sem realný trucker, tedy k tomu simu života řidiče tolik. Představ si, že si trucker 80ti letý trucker a měl by si popsat v knize svůj celý život od minuty k minutě. SCS "simuluje" asi tak minutovou náštěvu hajzlu, která nemá s životem truckera nic moc společnýho jako hlavní pracovní činnost a navíc hovno ti padne místo do mísi nahoru a hajzl papír se Ti promění v bagrnebo jiné zviřátko... Asi tak celá SCS jednominutová "simulace" života řidiče v kostce..
Naposledy upravil Pall dne 18 zář 2011 19:17, celkově upraveno 1
Obrázek
Obrázek Obrázek
Pall
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Fantomas007 » 18 zář 2011 19:13

Pokud se mohu do vaší konverzace vmísit, tak bych něco dodal k
Pall píše:zneužívání termínu "simulator"

Vždyť slovo simulátor nemusí znamenat, že se vše bude chovat tak, jak se chová v reálném světě. Simulátor pouze virtuálně napodobuje nějakou skutečnou činnost, v tomto případě, jak napsal Najlvin, převoz nákladu z místa A na místo B. Jak je ten daný simulátor realistický, je už druhá věc.
Napadlo mě k tomu takové pěkné fotbalové přirovnání. Běží útočník na branku. Vidí, že už míč nestihne a blíží se k němu dva obránci. V příhodnou chvíli se skácí na zem, předstírá zranění a poté, co to "rozchodí", požaduje za tento "faul" penaltu. Podle toho, jak kvalitně vše provedl, mu to rozhodčí buď spolkne, nebo ne. V prvním případě bude kopat penaltu a ve druhém případě dostane přinejlepším žlutou kartu. Ať už to provedl kvalitně a všechny přesvědčil (tedy případ Pallovy představy o dokonalém simulátoru) nebo všichni poznali, jak celý incident předstírá a vydává divné zvuky (tedy případ SCS), simuloval.
Obrázek
Fantomas007
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Pall » 18 zář 2011 19:21

krásně popsáno. Jenže jak píšeš "Simulátor pouze virtuálně napodobuje nějakou skutečnou činnost". Nedokonale udělaáš simulator práce s lopatou a najednou to nechtěně přejde v simulátor práce s krompáčem. Původně to mělo simulovat tuto činnost, ale nedokonalostí si to lié zamněnují uplně s jinou činností. Tedy původně simulace trucků, přešla pynule v simulaci vznášedel. A proč pak takovou simulaci nenazvat simulaci vznášedel? No protože jde vlastně sim ničeho.
Naposledy upravil Pall dne 18 zář 2011 19:31, celkově upraveno 4
Obrázek
Obrázek Obrázek
Pall
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod domcek » 18 zář 2011 19:24

simulace vznášedel, to mě dostalo :lol: :lol: , ale jinak se vším víceméně souhlasím s Najlvinenm
http://trucksbook.eu/ developer, ETS 2 Map designer.
domcek
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod Pall » 18 zář 2011 19:29

Ale pro mě za mě. Klidně. Ale bude se to jmenovat E.T (to třetí mě ani do huby nejde), tak v poho. My HC si nad tím budem ohrnovat nosy a nebudem muset poslouchat děti "vždyť to je simulator. Takhle to funguje, můj táta s tím jezdí takže vím" Na to odpovím s truckama jezdím, takhle se to nechová, odpověď nesmysl SCS jediné dobře ví jak se to má chovat. Je to sim chápeš to?". Ty termíny z lidí dělá blbce. Pak tu dám ve hře "poznej hru" něco, zmíním že se zde jedná opravdu o sim a je mě odpovězeno Need for speed...To je jak u bláznů:)
Navíc proč ten zájem. V každým sektoru se vyskitují simy něčeho a druhou stranou je jim arkáda. Zde je problém, že truck sim není ani jeden, tedy můžete to brát i tak, že táto specifická grupa už po něčem takovým touží. A jedinou šanci vidí u nich.
Obrázek
Obrázek Obrázek
Pall
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Pall » 18 zář 2011 19:56

Teď se vrátím ještě zpět

Najlvin píše:Každopádně kdybych se na to podíval tvýma očima, tak nelze o žádné hře prohlásit, že je simulátor, ať už simuluje danou věc jakkoliv dobře. Dokud budu sedět před obrazovkou a v ruce držet myš nebo jakousi napodobeninu volantu, může se to s reálem srovnávat opravdu jen vzdáleně. To by se pak simulátorem dalo nazvat jen to, co bude mít opravdu reálné chování se vším všudy, i s pohyblivou kabinou napodobující náklony a vibrace za jízdy a další věci, což asi v brzké době opravdu nehrozí...

Máš asi pravdu, že se v tomto případě nelze zavděčit oběma stranám současně. Ale za to si bohužel mohou hardcore hráči víceméně sami, když nejsou ochotni ustoupit kompromisům. Chápu, že někdo chce co nejrealističtější zážitek z jízdy, ale třeba já se chci hlavně u hraní pobavit. Těžko s jistotou říci, která skupina je silnější, ale mám obavy, že těch hardcore fandů, co dokáží ocenit kvalitní simulaci, je podstatně méně, než těch, kterým je to prostě jedno a kompromisy jim nevadí a zaplatí. Asi je pořád výhodnější cílit na tu méně náročnější komunitu :-) Co naplat. Snad bude ETS2 natolik dobré, že alespoň částečně uspokojí i ty náročnější hráče ;-)

K prvnímu odstavci. Né tak docela lze: např združit obojí v jeden celek (PS: druhé video: Táto centrifuga už umí navodit 3G) http://www.youtube.com/watch?v=gLi-QZPk7xQ
http://www.youtube.com/watch?v=d1iEtjs6S80

K druhýmu odstavci. Táto specifická grupa se právě baví tam, kde se ostatní nezaiteresovaní začínají nudit, nestíhat, nebo jinak neorientovat. Tedy nejde o ustupky. Prvně je to musí bavit a pokud hra nenabící právě to k "jejich zábavě" nezajímá je to. Tak stejně jak vás třeba nezajímá simulace, ale v tom případě je to netolerantní. Vás "arkádisty" to baví a ta vaše zábava je víc jak tá naše (blbouni posedlý simama). Toto třeba já bych si nedovolil. Bav se tím čím chceš, ale na nás se nějak zapomíná. A jakmile se někdo ozve, > neopruzuj. Být by pravý HC sim neopruzuju:)
Obrázek
Obrázek Obrázek
Pall
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

PředchozíDalší

Zpět na American / Euro Truck Simulator 2