TOPlist

Pochlub se svou károu...:)

Obecně i mimo OMSI

Re: Pochlub se svou károu...:)

Příspěvekod DIMI » 01 pro 2012 12:26

DIMI píše:GPS ukazuje standartně o 3-5 km/h méně.
TomsonTom píše:Zdroj? GPS je na rovných úsecích ve vysokých konstantních rychlostech velice přesná. Samozřejmě v zatáčkách a pokud neustále měníme rychlost, tak tam jsou nepřesnosti, ale pokud jedeme 5 km stejnou rychlostí třeba 200 km/h a jedeme rovně, tak tam není v podstatě žádný prostor pro chyby.

Upřesním svou předchozí zprávu:

GPS (TomTom LIVE) mně ukazuje standartně o 3-5 km/h méně, než jakou rychlost vidím na svém tachometru.

EDIT: Dodávám ještě dovysvětlení, že jsem reagoval přímo na gryzlyho příspěvek nad tím mým:

Gryzly65 píše:Meraj podľa GPS.. kámoš na fabke na tachu 220, na GPS 204.

Což mi přijde jako hovadina.
DIMI
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod dobo » 01 pro 2012 13:21

Podľa tachometru sa neriaď, ten ti vždy bude ukazovať viac, je to naschval tak robené, tuším kvôli poisťovniam. Skús si všimnúť na úsekoch kde sú stacionárne radary, ktoré ti ukazujú rýchlosť na displeji. Vždy je na nich nižšia rýchlosť ako na tvojom tachometri no na GPS máš presne rovnakú, rovnako keď obiehaš kamión, on má obmedzovač na 90 no ty môžeš mať na tacháči aj 100vku a aj tak ho neobehneš, pretože ti to ukazuje vyššiu rýchlosť akou v skutočnosti ideš. Záleží aj aké pneumatiky máš na aute, aj tam ti kilometre behajú hore dole na tacháči. Čiže GPS ako merač rýchlosti je najlepší.
dobo
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod DIMI » 01 pro 2012 13:26

Já vím, proto jsem tam napsal, že reaguju na gryzlyho, kterej tvrdí, že ti tacháč ukazuje o takovou pálku víc než ve skutečnosti jedeš, což je hovadina (IMHO), že tacháče ukazujou o 3-5 km/h víc.. :) Byl jsem konečně srozumitelný? :)
DIMI
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod dobo » 01 pro 2012 13:28

No ale Gryzly má pravdu, jazdil som mimo iného aj na dodávke a tam mi tacháč ukazoval 145 kmh a na GPS mi ukazovalo 130. Čím ideš rýchlejšie tým ta odchýlka medzi tachometrom a GPS je vyššia, kľudne aj 20 km/h.
dobo
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Gryzly65 » 01 pro 2012 13:32

Presne ako vraví dobo :) Nehovoriac o tom, že ty máš auto nové. :) Kámoš má Fabku z r. 2001 :mrgreen:
Obrázek
Gryzly65
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod dobo » 01 pro 2012 13:35

Takisto "moja" dodávka mala vyše 8 rokov, viac ako 300 000 km, tam už presnosť tachometru je nízka.
dobo
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Hudy » 01 pro 2012 13:52

Kvůli pojišťovnám? To slyším poprvé. :D Má to ukazovat o 7% více než jedeš, ale proč to nevím. :D
DPO, společnost s myšlením omezeným

>> http://www.facebook.com/HudyTrans <<
Hudy
Sponzor
Sponzor

Příspěvekod dobo » 01 pro 2012 14:02

Dávnejšie som to čítal, neviem to presne vysvetliť, no pochopil som to tak, že keď sa stane dajme tomu havária a vodič šiel cez mesto podľa tachometru 50 no v skutočnosti šiel 55 tak by poisťovňa dala za vinu automobilke a od nej by vymáhala peniaze, čo by pre automobilky nebolo moc výhodné, tak aby predišli takýmto nepríjemnostiam, nastavia na tachometri vyššiu rýchlosť a majú pokoj. Aj keby nastavili presnú rýchlosť, stačí prezuť gumy a už by to nemuselo platiť, čiže musia dať vyššiu, aby boli krytý. Takisto je to aj kvôli bezpečnosti na cestách, ideš proste pomalšie, bezpečnejšie.
dobo
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Hudy » 01 pro 2012 14:29

To já sem zase někde četl, že je to daný zákonem...
DPO, společnost s myšlením omezeným

>> http://www.facebook.com/HudyTrans <<
Hudy
Sponzor
Sponzor

Příspěvekod dobo » 01 pro 2012 14:33

Štát, poisťovne, banky = všetko jedna a tá istá skorumpovaná inštitúcia, čiže nepopieram, že na to vymysleli aj zákon. Ale nič to nemení na tom, že to môže byť pravda, neviem, nehádam sa, ale dáva to zmysel.
dobo
Aktivní člen
Aktivní člen

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuse