Trpim autismem. Hele, toho brouka si nekupuj...
Jako je to skoda, ten model ma naslaplo k fakt dobrymu autobusu, ale ma to dost nedostatku.
OT neOT, je to k tematu

. Kdyztak to hodte do odpadu. Vyjadril jsem se trochu blbe. Retarder (resp. intrader) je neco jinyho nez motorova brzda. Motorova brzda zkratka "ucpava vejfuk". Odpoji privod nafty a ucpe vejfuk, tim padem se to tlaci ven tezko, jde to tezko a tudiz to brzdi. To samozrejme funguje jen na zarazeno, kdyz vyradis na neutral, tak motor nema s napravou nic spolecnyho, protoze je pres neutral "odpojenej". Rika se, ze je to tzv. "za prevodovkou", tudiz ma kvalt vliv na funkci. Retarer je elektro / olejovej, jak u ceho, u busu vetsinou elektro, ma sice mirne mensi ucinek ale je daleko jednodussi na konstrukci, je lehci atp. Ten je tzv. "pred prevodovkou", funguje na neutral. Ale vyradit na neutral a zapnout retarder, to je skoro jako brzdit jenom motorem na zarazenou rychlost bez retarderu, coz je hovadina. Kdyby nekdo chtel vedet treba bliz jak to funguje, tak dejte vedet treba v odpadu nebo neco.

EDIT: Shite sorry, ses zas mimo. To je jak kdybys rek, me se libi ze moje auto zere 20l/100km, protoze vsechny ostatni zerou 6, aspon nejaka zmena.