Solaris7777: Ale no ták, nedělej, že to tak není. Tohle není o tom, kolik mravenců najdeš v mlíku nebo jaké je procento jedovatých složek ve vajíčkách. Rpopo má fakt pravdu, a nejen ohledně Solarisu, ale, jak včera prohlásil kamarád, kvalita výroby dopravních prostředků jde opravdu pozadu a poslední dobré Solarisy nosí čísla 7787 a 7807 (Urbina10 už počítám za šmejdy). Jistě je ti známý fakt, že když do Ostravy přišlo prvních 6 ks CNG Urbin12, tak celou směnu odjel jen jeden jediný

Těm zbylým unikal plyn a nebo nefungovala elektrika a musely se vrátit k výrobci. A není to 3257, co tekla stropem. Loni v létě jsem zažil šílený slejvák a tak jsem se musel vrátit domů. Na lince 59 samozřejmě přijel plyňák. Když jsem nastoupil a sedl si na místa za řidičem, nestačil jsem se divit. Kapalo ze stropu a noviny, kterýma se vyplňovaly netěsnosti, byly celé nasáklé vodou
Můžu si vzít příklad i z toho Polska - určitě víš, že si PKP Intercity od nás pronajalo pár dieselových mašin (754 - známí "brejlovci"). A proč? Protože lokomotivy, vyrobené v Polsku u PESY (SU160 - Gama), jsou jednoduše nespolehlivé. Výrobce garantoval spolehlivost mezi 90-95%, reálná je někde okolo 50%.
Ale abys neřekl, že je to je jen v Polsku - i u nás se vyrábí slušné šroty. V těchto dnech probíhá testování elektrobusu Ekova, který bude nasazený na lince 64 do Sanatorií. Zkušební provoz trval zhruba 30 dní na linkách 38 a 52 a z 30 dní opět odjel jen jeden celý den

(Informaci mám od známého, nicméně, jestli je pravdivá, čert ví.) Zbytek buď závada na elektrice, nebo přímo v baterkách, dokonce se jednomu řidiči podělalo servo řízení (naštěstí se nikomu nic nestalo). Dalším "skvělým" příkladem jsou Varia - tvrdé podvozky, hluk, rezonance, v zimě netopí, v létě nevětrá.
Po Ekově se u nás testuje taky Superior. Co jsem slyšel, tak už teď je to taková strašná tramvaj, že to nikdo nechce koupit. Tipuju, že se bude opakovat stejný příběh, jako v případě RT6N1 v Brně. Najede to v provozu málo kilometrů a nakonec se kilometricky zánovní, ale technicky šrot nechá zrušit.