TOPlist

Fotografie dopravních prostředků - Komentáre

Obecně i mimo OMSI

Re: Fotografie dopravních prostředků - Komentáre

Příspěvekod SORkař CZ » 03 bře 2018 18:15

Jako nic proti DPO, ale podle vzhledu se o 15tr asi moc nestarali, podívejte se do Zlína, tam mají 15tr a vypadají a jezdí suprově. ;)
Fiktvní CZ mapa: hotová na 45 %
SORkař CZ
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod vojtas » 03 bře 2018 18:43

Kdyz se pocita s tim, ze se v blizke budoucnosti vyradi, tak neni duvod je udrzovat. Navic na zlinskych 15Tr probehla GO mnohem pozdeji
10 let...
vojtas
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod SORkař CZ » 03 bře 2018 19:18

To vím taky, ale já v Ostravě nežiju, takže nevím, jak to tam máte, jen my to tak připadalo no. ;)
Fiktvní CZ mapa: hotová na 45 %
SORkař CZ
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Martin_S » 03 bře 2018 20:07

Náhodou, ta údržba u nás nebyla zas taková strašná. To, že to zvenku koroduje k tomu holt patří, tomu se nevyhneš, pokud nemáš karoserii z plastu, jako třeba Citelis.
Martin_S
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Solaris7777 » 03 bře 2018 23:35

Tak Citelis... to je hodně špatný příklad. :D Jinak, vy co jste tam byli, byl to dost velký masakr na té 104/106? :)
Na kroužkařské jízdě to beru jako samozřejmost...
Solaris7777
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Martin_S » 04 bře 2018 00:48

104/106 se ještě celkem dala vydržet. Ten kousek 206, co to jelo, tak to bylo úplně narvané. Na předposledním a posledním spoji se už nedalo v tom trolejbuse ani dýchat, dokonce jsem musel nechat kámoše na Nám. Republiky, protože se tam jednoduše nevlezli. Lidi, kteří nevěděli, o co jde, se pak zvědavě vyptávali, tak jsem jim řekli, že si musí přečíst tu ceduli na čele.

Kdyby mi z té zimy slzy neztuhly na led, asi bych brečel. Dokonce myšlení jsem měl úplně někde jinde, takže vlastně až v tramvaji po "rozmražení" jsem si uvědomil, že už vlastně žádné 14 a 15Tr nebudou.

Nakonec i na řidičovi bylo vidět, jak se tvářil smutně a když jsme vyjížděli naposledy z Konzervatoře, tak nevěřícně kroutil hlavou, při předávání na NR už asi i brečel, jak se mu nechtělo do Solarhnisu Trotlino.
Martin_S
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Solaris7777 » 04 bře 2018 01:22

Hele, ty vozy jsou moderní tak leda na Ukrajině. Posloužily, a jejich čas už nadešel (mohl nastat i dřív, nevadilo by to). Zase bych to s tím loučením tak nebral, hold tak to chodí a přijdou mi mnohem lepší Solarisy jak tyhle plečky, co už mají své odjeto dávno. Jo a mimochodem, 15Tr ještě 2 máme (když nepočítám 3511), tak 3510 a 3506, která zdárně už 3tí rok hnije na Hranečníku, za tu by jste měli brečet, protože ta narozdíl od 510 a 511 stála 2 roky venku a tak taky dopadla, teď bych řekl, že už ani pojízdná nebude a že už je to jasný šroťák jako 3251. Hold DPO se "umí" chovat k vozům. Nejvíc mě na tom zaráží ten fakt, že ji před nedávnem šoupli pod střechu. To tomu tak pomůže, když stála 2 roky bez hnutí pod náporem různých přírodních vlivů (déšť, sníh, přímé slunce atp.) ...
Solaris7777
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod fanda124 » 04 bře 2018 01:34

Stejně 15Tr jezdí po ČR ještě hafo... A ještě jezdit budou, minimálně v UL kde jich většina dostala velké opravy. Takže bych to minimálně ještě na takových 5 let viděl.
ImageImage
fanda124
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod vojtas » 04 bře 2018 09:18

Martin_s: Ridic opravdu pri predavani nebrecel, ale rikal: "Vem si uz ten kram." Ale mozna na nej nejaky ten sentiment padl... 15tr na Hranecniku pujde vykuchat na nahradni dily a pak do srotu :D A 3510 zustane teda jako historicka.
Jinak, DPO se o sva vozidla postarat umi, ale jelikoz je ted v trolejbusove vozovne o 6 vozidel navic, tak je treba ted problem s tou 3510, kde ji odstavit. Uz je asi finalni varianta vymyslena, ale to vam nebudu rikat. Muzu vas jenim ujistit, ze bude stat pod strechou :)
10 let...
vojtas
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Martin_S » 04 bře 2018 09:58

Kluci, chápu, že jste možná příznivci pokroku a moderních vozidel, ale já jsem v 15Tr-kách proseděl půl mládí, proto mě to tak zasáhlo. A Solarisy rozhodně lepší nejsou, ty "švýcaráky" se mi zdají jen jako hromádka šrotu a parciály jsou kapitola sama o sobě. Pro vozíčkáře a kočárky je uspořádání interiéru hotové peklo, protože je to snad první trolejbus, kde jejich vyhrazený prostor není proti dveřím, ale budou muset kličkovat v relativně úzkém prostoru. A dojezd na baterky 12 km je sice fajn, ale pokud se má zavést nějaká smysluplná trasa mimo troleje, tak to je na prd, protože to nikam nedojede a k LDN to jezdí snad jen proto, aby se projížděly ty baterky.

Jinak co se týká 3506 a 3251 - jako jo, hnijou na Hrancu, ale s němi se počítalo maximálně už jenom jako se zakonzervovanými vozy, které vyjedou jen v případě nejvyšší nouze - teda v překladu, že se tam nechají dohnít, aby se šotouškům zacpala huba.

Ohledně té údržby vozidel u DPO je to docela diskutabilní. Když jedu některými Solarisy, říkám si, jaký to je šrot a v některých si zase říkám, že by mohl být vzorem. O jiných vozech nemá smysl se bavit, protože u DPO nic jiného není. Citelisy se rozpadají (díry a netěsnosti se vycpávají novinama, klidně i dnešníma), Karosy půjdou v srpnu kromě kloubových Irisů a 6561 a 6563 pryč (a tomu, že by se zachovala 4281 + další B941E nevěřím), navíc když 4294 jezdí už minimálně 3 měsíce se zapečenýma pístníma kroužkama (od toho je ta černá mlha) a 6482 je kapitola sama pro sebe (bývalá autoškola - takže spojka + převodovka v prdeli [mladí se na tom učili řadit] a nedávno prasklo těsnění pod hlavou, takže se teď mění, nebo už je vyměněné). Takže jediná údržba opravdu na hodně dobré úrovni je asi jen na Porubských tramvajích

Jinak - to, že se zachová 10 už je definitnvní, údajně kvůli lepšímu stavu, než 11? A místo pro ni bude, tipuju, buď na Hranci nebo v Martinově.
Martin_S
Aktivní člen
Aktivní člen

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuse