od Martin_S » 04 bře 2018 09:58
Kluci, chápu, že jste možná příznivci pokroku a moderních vozidel, ale já jsem v 15Tr-kách proseděl půl mládí, proto mě to tak zasáhlo. A Solarisy rozhodně lepší nejsou, ty "švýcaráky" se mi zdají jen jako hromádka šrotu a parciály jsou kapitola sama o sobě. Pro vozíčkáře a kočárky je uspořádání interiéru hotové peklo, protože je to snad první trolejbus, kde jejich vyhrazený prostor není proti dveřím, ale budou muset kličkovat v relativně úzkém prostoru. A dojezd na baterky 12 km je sice fajn, ale pokud se má zavést nějaká smysluplná trasa mimo troleje, tak to je na prd, protože to nikam nedojede a k LDN to jezdí snad jen proto, aby se projížděly ty baterky.
Jinak co se týká 3506 a 3251 - jako jo, hnijou na Hrancu, ale s němi se počítalo maximálně už jenom jako se zakonzervovanými vozy, které vyjedou jen v případě nejvyšší nouze - teda v překladu, že se tam nechají dohnít, aby se šotouškům zacpala huba.
Ohledně té údržby vozidel u DPO je to docela diskutabilní. Když jedu některými Solarisy, říkám si, jaký to je šrot a v některých si zase říkám, že by mohl být vzorem. O jiných vozech nemá smysl se bavit, protože u DPO nic jiného není. Citelisy se rozpadají (díry a netěsnosti se vycpávají novinama, klidně i dnešníma), Karosy půjdou v srpnu kromě kloubových Irisů a 6561 a 6563 pryč (a tomu, že by se zachovala 4281 + další B941E nevěřím), navíc když 4294 jezdí už minimálně 3 měsíce se zapečenýma pístníma kroužkama (od toho je ta černá mlha) a 6482 je kapitola sama pro sebe (bývalá autoškola - takže spojka + převodovka v prdeli [mladí se na tom učili řadit] a nedávno prasklo těsnění pod hlavou, takže se teď mění, nebo už je vyměněné). Takže jediná údržba opravdu na hodně dobré úrovni je asi jen na Porubských tramvajích
Jinak - to, že se zachová 10 už je definitnvní, údajně kvůli lepšímu stavu, než 11? A místo pro ni bude, tipuju, buď na Hranci nebo v Martinově.