TOPlist

Obecně o VDP

Obecně o VDP, otázky, problémy, nejasnosti, ...

Re: Obecně o VDP

Příspěvekod DIMI » 30 lis 2011 21:33

Jo no, život je na nic...

EMO 4 LIVE
DIMI
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod Pall » 30 lis 2011 21:38

No ale v záznamu máš přece procento řidičskýho umění ne? Tak o co jde? Nehody to je taky problém, protože to můžou být nezavinněné nehody....Pro klid duše mě by mohla zajímat především táto položka a odjeté zastávky...Plat mě vůbec nezajímá (kolik má na kontě) Pokud by nebyl ochoten tu částku přesunout na firmu...Jenže kdo toto dělá? Převést byt, auto, majetek ...zaměstnavateli??? Prostě pro mě položka, která mě neříká nic...Tedy jeho love
Obrázek
Obrázek Obrázek
Pall
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Bydliště: LOS BRNOS! Samosprávou pasované na Vznešené Království Velkomoravské Říše

Příspěvekod DIMI » 30 lis 2011 21:54

Koeficient úspěšnosti ve hře nemá vůbec smysl brát v potaz...

Nevím, jestli tomu rozumíš, ale tabulka řidičů nemá sloužit pro tebe, aby sis je v tom vyhlídnul, ale pro ostatní řidiče, aby viděli, jak jsou úspěšní v porovnání s jinými...

Ale ty to pořád bereš tak nějak divně, já chci vymyslet něco, jednoduchý srování, kdo je jak výdělečně činnej řidič... Kdo si vybral blbej VDP, pracuje hodně a za málo, a kdo si vybral zaměstnání dobře..

V první řadě bych úplně zrušil celý nesmyslný půjčky, tenhle aspekt je naprosto k ničemu... V tom máš pravdu, že když si vezmeš půjčku, tak pak můžeš jednomu řidičovi poslat půlku toho a má vystaráno... To chce udělat jednoduchý hospodaření...

Dát každýmu VDP peníze, na a hospodař si... A takovej VDP potom bude hledat co nejlevnější řidiče, aby mohl VDP vydělat, koupit více autobusů, odjezdit více práce, získat více peněz, investovat... A tím se snažit docílit toho, aby právě jeho VDP měla co největší hodnotu.. Klasický managment úspěšného podniku...

Naopak řidiči budou hledat co nejlepší platový podmínky, aby se oni dostali co nejvýše v žebříčků řidičů a jejich vydělaných peněz...

To je reálná varianta pro tuto HRU, to co popisuješ ty je reálný život... Sice je to hezký, ale vůbec netuším, k čemu to celý má u VDP být...

Co ostatní názory, nápady?
DIMI
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod lagic100 » 30 lis 2011 22:10

myslím si totéž.Majitel firmy má 2 účty, vezme půjčku 500 000 dá to jako výplatu 2. účtu a hurá, jsem boháč.
http://www.lkku.cz

Když tě chytí letní splín, zařaď kvalt a přidej plyn..

Top Moravia Transport

http://forum.omsi.cz/viewtopic.php?f=116&t=4211
lagic100
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod Pall » 30 lis 2011 22:12

Ok dofám, že naposled:) Zkus me koeficien umění řidiče krát zastávky krát odježděné km.
procenta by by jasné. zastávky před krácením (/1000), KM (/10 000) nebo jinej koeficien ať to tady za čas nepočítáme v miliardách...

např. první týden . Řidič A m á 70% řidičského umění. Má 1000 zastávek tedy koeficient( 1000:1000=1), Dále má za ten týden 700 zastávek (700:10 000=0.07)

Tedy celkový koeficient řidiče: 70x1x007=4,9 (záleží jak tomu budem říkad body, hoňky)

Druhý týden to samý a to by se už sčítalo neboť se profil týdně mění... tedy 9,8 (omsíků) Nějaký problém? Peníze mě nezajímají. Když na to dojde tak aby byli naši řidiči ve předu je budu uměle dotovat co to půjde...To je k ničemu

A naopak nebudu je dotovat vůbec, protože je chcu a abych tím zamezil konkurenci je přetáhnout...a jak by šlo zas o hodnocení v tu ranu mají veškeré love u sebe...ˇA6 se mě to hodí zas je o ně skásnu a tak do aleluja...
Obrázek
Obrázek Obrázek
Pall
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Bydliště: LOS BRNOS! Samosprávou pasované na Vznešené Království Velkomoravské Říše

Příspěvekod DIMI » 30 lis 2011 22:20

Chápu tvůj princip, je objektivní a správný, ale nepřijde mi zábavný pro řidiče... Já osobně bych se za žádnými desitinami nehonil, já chci vidět miliony na svém účtě a závstivce pode mnou, co se mi snaží ukrást svůj trůn.. Navíc jak už jsem říkal, brát v potaz koeficient schopností řidiče ze hry je nesmysl.. Ty procenta jsou pofidérní, navíc by bylo hrozně demoralizující, když do tebe 5x nabourá AI, sám jezdíš bez chyby a na konci týdne budeš mít úspěšnost 15%... Na to bych se vysral hned...

A nemohl by jsi dotovat své řidiče.. Resp. kdyby jsi to dělal, ztratil by jsi své postavení v žebříčku VDP, protože o peníze, který by jsi rozdal řidičům, by jsi přišel... Takže buď by jsi na začátku týdne nabídnul řidičům obrovskou výplatu (která by už do konce týdne zůstala neměnná), anebo by jsi po 2 týdnech za ušetřené peníze pořídil třeba další autobus, nebo licenci na další linku, čehož by ti plynuly zase další zisky... ;-)
DIMI
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod Pall » 30 lis 2011 22:26

Jenže to by nezůstalo neměnné:) Se domluvím z řidičama tak, že teď mě to navalíte a mám je hned. Potřebovali by oni do hodnocení zas bych je přelil. Jak chceš zabránít si z ruky do ruky přebírat peníze mezi sebou? Ok vylučme s toho koeficientu řidičské umění...Zůstanou zastávky a KM zastávky(/1000) KM (/10 000).

I Když tedy to co sem psal výše by se dalo dělit ještě celé dopravníma nehodama co si zavinil (tedy byly uznané dop. policií jako tvoje chyba)...
Obrázek
Obrázek Obrázek
Pall
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Gryzly65 » 30 lis 2011 22:32

...korupcia...
Obrázek
Gryzly65
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Pall » 30 lis 2011 22:40

Přesně. Peníze. To jde ruku v ruce jedině korupcí....I když je to mimo gryzeldo jedna:D
Obrázek
Obrázek Obrázek
Pall
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod DIMI » 30 lis 2011 22:47

Jak by jsi je mohl podmáznout? Však na začátku každého týdne by jsi s každým řidičem uzavřel "smlouvu", která by jasně stanovovala: 1000 DM / tento týden, řidič hradí 50% za každé nehody, např...

Na konci týdne VDP dostane třeba 20000 DM za odježeděnou práci, a z toho vyplatí své řidiče podle jejich smlouvy, ani víc, ani míň... Pošle to k vyúčtování Úřadu, a ten sám v zamčeném tématu vždy aktualizuje částky / zůstatky... A kolik za týden vydělá, popř. přijde (pokuty), o tolik se změní jejich hotovost a hodnota firmy.

téma Srovnání VDP:

1. týden:
1)AAA: hodnota společnosti (busy + hotovost): 125 000,-
2)BBB: hodnota společnosti (busy + hotovost): 115 000,-
3)CCC: hodnota společnosti (busy + hotovost): 70 000,-

2. týden
1)AAA: hodnota společnosti (busy + hotovost): 195 000,-
2)CCC: hodnota společnosti (busy + hotovost): 160 000,-
3)BBB: hodnota společnosti (busy + hotovost): 145 000,-

téma Žebříček řidičů:

1. týden:
1)....