TOPlist

Konec mapy v půlce linky

Speciální forum sloužící pro témata výhradně o OMSI 2.

Konec mapy v půlce linky

Příspěvekod Perda » 12 led 2015 21:14

Ahoj všem, tak jsem se po delší době vrátil k omsi, otevřel si starou složku se všemi addony, co jsem si kdy stáhl, ať vše popřípadě na stáhnutých mapách běží a nemusím hledat - což mě ale stejně neminulo. Stalo se mi to zatím na dvou mapách (lemmental a Wałbrzych), které jsem si doposud "nainstaloval". Jde o to, že vše se načte, vyberu autobus, zvolím linku a vyjedu. Jedu, jedu, když v tom najednou třeba vidím, že chybí nějaké budovy, které by tam nejspíš měly být. Jedu dál, když v tom najednou začně chybět i kus cesty a pokračuju po trávě (byť třeba ještě dalších pár objektů kolem mě je). Pak skončí tile a nic. Dál už vidím hluboké nebe. Kdybych chtěl jet dál, autobus se jakoby zasekne, stojí na místě, pokud bych však třeba brzdil, tak zvuk brzd slyším. Když zruším jízdní řád a dám přemístit autobus na místo, které zjevně chybí, jakoby se nic nestalo a autobus se tam taky načte (se vším všudy, mapa vypadá jak má, nic nenasvědčuje tomu, že by snad někdy něco chybělo). Tak jsem přemýšlel, čím by to mohlo být, jediné, co mi vždy po načtění mapy vyskočí, je chybová hlaška "Fehler bei Bereichsprüfung: CV.Calculate", kterou, když však odkliknu, jede vše dál. Nemáte někdo tušení, čím to? Děkuji :)
Nestůj pod okapem!
Perda
Objevující člen
Objevující člen

Re: Konec mapy v půlce linky

Příspěvekod bosko1984 » 12 led 2015 22:00

To CV.Calculate je chyba Omsi 2 a bude opravena v dalším update
Že ti chybí kus mapy je tím že ti něco chybí objekt,splina atd třeba se podívat do logfile někdy pomůže znova nakopírovat mapu objekty atd ;)
V Omsi 1 chybějicí objekty nevadily bohužel Omsi 2 je na to háklivější :D
AMD FX-4300 black edition GIGABYTE 970A-DS3P Ram 8 gb ASUS STRIX GTX950 DC2OC 2GD5 Gaming 2G Western Digital 1TB Logitech G25 Windows 8 64bit
Obrázek
Obrázek
:D Omsi-der Omnibug simulator :D
bosko1984
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Perda » 12 led 2015 22:55

takže kvůli blbýmu kousku silnice mi vypadne půlka mapy? To si teda u mě osmi plus neudělá. :D Pochopil bych, kdyby mi to aspoň vypsalo nějakou hlášku při načítání, ale ono nic. Jedu, jedu, najednou postupně začnou ubývat objekty, až je najednou konec mapy. Na konci se autobus sekne, jakoby na obrazovce zůstal jen jeho záblesk a on si pokračoval ve své cestě neviditelnosti dál... No, kouknu ještě do toho logfilu.

A jen tak ještě mimo - už dlouho mi to vrtá hlavou - existují/ nebo šlo by udělat, aby například semafory po desáté večer přešly do režimu "pozor", blikala by pouze žlutá? Neboť jsem to ještě nikde neviděl :)
Nestůj pod okapem!
Perda
Objevující člen
Objevující člen

Příspěvekod bosko1984 » 13 led 2015 00:54

To bys ses musel obrátit na tvůrce map oni by měli vědět jak to je ze semafory ;)
AMD FX-4300 black edition GIGABYTE 970A-DS3P Ram 8 gb ASUS STRIX GTX950 DC2OC 2GD5 Gaming 2G Western Digital 1TB Logitech G25 Windows 8 64bit
Obrázek
Obrázek
:D Omsi-der Omnibug simulator :D
bosko1984
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod centipede » 13 led 2015 17:29

Perda píše:Ahoj všem, tak jsem se po delší době vrátil k omsi, otevřel si starou složku se všemi addony, co jsem si kdy stáhl, ať vše popřípadě na stáhnutých mapách běží a nemusím hledat - což mě ale stejně neminulo. Stalo se mi to zatím na dvou mapách (lemmental a Wałbrzych), které jsem si doposud "nainstaloval". Jde o to, že vše se načte, vyberu autobus, zvolím linku a vyjedu. Jedu, jedu, když v tom najednou třeba vidím, že chybí nějaké budovy, které by tam nejspíš měly být. Jedu dál, když v tom najednou začně chybět i kus cesty a pokračuju po trávě (byť třeba ještě dalších pár objektů kolem mě je). Pak skončí tile a nic. Dál už vidím hluboké nebe. Kdybych chtěl jet dál, autobus se jakoby zasekne, stojí na místě, pokud bych však třeba brzdil, tak zvuk brzd slyším. Když zruším jízdní řád a dám přemístit autobus na místo, které zjevně chybí, jakoby se nic nestalo a autobus se tam taky načte (se vším všudy, mapa vypadá jak má, nic nenasvědčuje tomu, že by snad někdy něco chybělo). Tak jsem přemýšlel, čím by to mohlo být, jediné, co mi vždy po načtění mapy vyskočí, je chybová hlaška "Fehler bei Bereichsprüfung: CV.Calculate", kterou, když však odkliknu, jede vše dál. Nemáte někdo tušení, čím to? Děkuji :)

Projel bych to maptoolsem a přeinstaloval bych objekty či mapu. To mi pomáha(tohle se děje když většinou chybí objekty).
centipede
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Perda » 14 led 2015 17:54

Dnes jsem ji třeba projel úplně v pohodě, asi to záleží na tom, jak se omsi vyspí...:/
Nestůj pod okapem!
Perda
Objevující člen
Objevující člen

Příspěvekod Miloslav » 10 úno 2015 10:20

Já když jsem si stáhnul Lemental tak jsem ho zapnul a když se mi načetl tak mapa nikde.... mně nechběl kus mapy... mě mapy chyběla cela XD
Miloslav
Objevující člen
Objevující člen

Příspěvekod Jaškin » 10 úno 2015 14:36

Protože ti chybí objekty či spliny. Překontroluj to přes MapTools. ;)
"Money can buy many things, even power..."
Jaškin
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Zpět na OMSI 2