TOPlist

Výběr volantu pro OMSI

Pokud máte problém týkající se hraní OMSI, sdělte ho zde.
Pravidla fóra
Pouze modrá obloha po načtení mapy? Mapu projeďte MapToolem, chybějící objekty a spliny napište do fóra Hledám. Pokud nic nechybí a máte pouze modrou oblohu, napište dotaz sem.

Přikládejte logfile (do tagu CODE).

Re: Volant pro OMSI

Příspěvekod Pall » 16 lis 2011 17:50

No tak pokud sleduješ insidesimracing.tv, tak už máš dávno jasno...Sice je to už dnes zasraný reklamó, ale i tak jakš takž dobré průvodce....Mluvíš tu o procentech apod....tak zrovna Logitech Driving Force GT Racing Wheel má 900°. Ti nepříde dobrý argument?:) Mimochodem to že má volant možnost 900°, neznamená že nejde nastavit na míň. Třeba na 1° :) Dorazy dělá elektromotor kterej tě nepustí dál (odporem)
Obrázek
Obrázek Obrázek
Pall
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Bydliště: LOS BRNOS! Samosprávou pasované na Vznešené Království Velkomoravské Říše

Příspěvekod TomsonTom » 16 lis 2011 17:56

O nastavování dorazů vím. Mně ale jde o to, že tvoje kritika stylem "nejlepší je Logitech, vše ostatní je šmejd," je pro mě docela k prdu, pokud se chci držet na hranici kolem 2 tisíc. Tématem tohodle topicu není: "Pomocte mi vybrat ten nejdražší a nejlepší volant," ale "Má cenu koupit volant za 2 litry, nebo radši jezdit s myší?" :)
Obrázek
TomsonTom
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Pall » 16 lis 2011 17:59

Jenže to je komplikovaný víš. Ten pod 2 litry ti nic nevydrží, tak pak ano za půl, rok, max dva roky se vrátíš k myši, ale tyto (nadstandart) volanty jen tak neodrovnáš. Pokud nejsi až takovej hráč, že ho nedrtíš (a budeš mít štěstí na výrobní vadu), tak s tebou půjde do hrobu:)

Já mám jeden s prvních G25 cca 4-5 let. Na tom volantu nic není. Žadná vůle nic, (ok su technik takže ho udržuju), ale mé klouby sou víc vychozený než by něco bylo s volantem...
Naposledy upravil Pall dne 16 lis 2011 18:05, celkově upraveno 2
Obrázek
Obrázek Obrázek
Pall
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Bydliště: LOS BRNOS! Samosprávou pasované na Vznešené Království Velkomoravské Říše

Příspěvekod TomsonTom » 16 lis 2011 18:04

Jenže mně přijde, že je to všechno o ničem. Logitech Driving Force GT Racing Wheel je možná kvalitní volant, ale má zas malý pádla za volantem, nemá spojkovej pedál (jako by byl problém ho vyrobit a zvýšit cenu o 80 Kč) a na jeho pedály jsem nečetl nic moc dobrýho. Takže jsem zase tam, kde jsem byl na začátku. :lol:
Obrázek
TomsonTom
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Pall » 16 lis 2011 18:09

Malý pádla, nemá spojku. Na co Ti bude volant se spojkou, kterej můžeš za rok vyhodit? Pádla který sou větší ale zůstanou Ti v ruce??? Já okusil dost volantů dřív (sice né ty dnešní) Jak dlouho mám G25 nepotřebuju už nic zkoušet. Momo sem odrovnal, v mezičase mezi Momoem a G25 sem odrovnal půjčenej volant (nemohl sem si dovolit vypustit závod v lize) až tento volant odrovnává konečně mě:)

Logitech Driving Force GT Racing Wheel říkám že je mantinel.. Pro mě podúroveň...Takže ho nevyzdvihuju. Jen mám za to že je to prostě odrazovej volant
Obrázek
Obrázek Obrázek
Pall
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod TomsonTom » 17 lis 2011 15:34

Tak fajn. Začal jsem o tom Logitechu vážně uvažovat, ale docela rád bych si ho někde před koupí vyzkoušel, což je samozřejmě vždycky problém. V CZC mi ho sice můžou na prodejně rozbalit, ale těžko mi dovolej nainstalovat na jejich počítače závodní hru, abych si zahrál. Takže by mě zajímalo, jestli je tady na fóru někdo, kdo ten volant má a má s ním zkušenosti, aby mi pověděl, jestli jsou ty pedály vážně tak špatný, jak někteří tvrdí (prý moc malý odpor brzdy a jsou příliš blízko u sebe), jestli je fakt tak hlučný, že neslyšíte vlastního slova, a jak se řadí pádlama. :)
Obrázek
TomsonTom
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Vitas » 19 lis 2011 01:02

To si zase cetl nejaky chytroliny, ktery to nedrzeli v zivote v ruce. Predem upozornuju ze mam DFP - starsi verzi. Volant mam 4 roky a chodi vsechno uplne perfektne a to s nim rozhodne nijak hezky nezachazim, spadl mi i na zem atp. Nikde zadna vule - nic. S pedalama nemam jedinej problem brzda jde mnohem tiz nez plyn a nevim co ma kdo s odporem ale ta brzda jde asi tak stejne jako brzda u normalniho auta. To samy se da rict o plynu. Rozsah funguje 40* az 900* precizne. S volantem jsem nikdy nemel problem. Jako hluk to sice dela, ale hraju z repraku a nikdy me to nedelalo problem. Kdyz se jede o pulnoci v prazdnym baraku, kde vsichni spej, tak to neni nic moc, ale pres den to vubec neni zadnej problem. Jinak padla pouzivam jako blinkry a problem neni - jsou teda mensi a jdou docela tvrde, ale radit se na nich da. Ja jsem ale vzdycky radil sekvenckou. Poridil jsem ho za 2 400. Nejlepsi pomer cena/kvalita, jakej muze v tomhle segmentu bejt.
Vitas
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Dom » 19 lis 2011 01:18

Thomson: Já mám G25 a jsem nadměrně spokojený,a ani trochu nelituju... Jinak nebydlím daleko,a mohl by jsi ho u mě klidně vyzkoušet... Hraju na tom jak závodní ta simulační hry a nemůže být nic lepšího (nepočítaje trenažery a realitu).
Dom
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Pall » 19 lis 2011 10:29

DFP se už neprodává to je ten problém:) A blbě se zhání. Právě kvůli ceně-kvalitě si ho lidi drží. Logitech Driving Force GT Racing je jak už sem říkal "novým" nástupcem DFP. Co se týče volantu GT je rychlejší (motoricky) než DFP, ale pravdou je že DFP má lepší pedále:) U GT só vážně s malým odporem. Přirovnal bych ty pedále k Momo. Což tedy za prvé se dá vyřešit předpětím pružin (nutná demontáž ovšem) a nebo být rád že seš rád, protože je to samé plast a čím menší odpor pružin tím se to méně vychvycuje v pouzdrech... Nejlepší by byl nějaké velké obchodák, kde si všechny ty volanty jde ošahat... Co se týče hlučnosti. No sou tam motory a je tam ozubení. Ono taky záleží na hře!!! Sou hry s trapnýma odezvama např hry od SCS, kde bordel dělá nesmyslné efekt hry třeba do něčeho narazit......
Dome: Může být něco lepšího. Sou lepší volanty než G25 nebo G27, Fanatec, Frex GP, Pak só úplný speciály po domácku dělané, ale ty sou dělané přímo na zakázku...
Obrázek
Obrázek Obrázek
Pall
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Kuba5 » 19 lis 2011 10:32

Jinak jeste jeden volant levnejsi ma 900°. Od geniusu.. ale ten je na hovno, je to v podstate ten nejlevnejsi genius volant se zvetsenym rozsahem..
Kuba5
Diskutující člen
Diskutující člen

PředchozíDalší

Zpět na Poradna