TOPlist

Wiener Linien (MHD ve Vídni)

Obecně i mimo OMSI

Re: Wiener Linien (MHD ve Vídni)

Příspěvekod martin8211 » 07 črc 2014 14:07

Mě ta Vídeň zas tak úžasná nepřišla. Ano, co je tu napsané je pravda, je to dobrá MHD, ale že by to byl nějaký nadprůměr, teda nic moc. A ani z pohledu dopraváka tam moc extra věcí není, snad jen linka U6, která je trochu tramvajová, a pak ta linka metra co vede do polí. Jinak tram tratě jsou většinou "obyčejné", ve vozovce, zakryté panely. Rychlost tramvají nic moc, rozhodně při jízdě erpéčkem v Praze mám pocit rychlejší a svižnější jízdy než ULFem.

Ať si říká kdo chce co chce, já nejradši Prahu. I z pohledu technického je tu dost zajímavějších věcí, než ve Vídni. Např. trať do Modřan, Krejcárek, Barrandov, Trojská, Chotkovy sady, metro, za které se stydět rozhodně nemusíme, všechno naoko funguje jak má, MHD jezdí, lidi z bodu B do bodu A přepravuje.
Samozřejmě, linkové vedení, tedy ROPID už je jiná věc...
Čím víc dveří to má, tím je to lepší...
martin8211
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod goldvideo495 » 07 črc 2014 14:43

Jak píšu no, je to spíš věc názoru, ale není podle mě od věci se tam podívat.
Stokrát opakovaná lež se stává pravdou=Joseph Goebbels=říšský ministr propagandy=dnešní reklamy :-D

Obrázek
goldvideo495
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Bydliště: Praha/Ústí nad Orlicí-Ano tam kde se plasťáky pořád vyrábějí i tam kde pořád jezdí

Příspěvekod vojtas » 07 črc 2014 18:07

henko151 píše:Ono ja neviem či mám isť do Budapešti alebo do Viedne.

Pokud chceš vidět, jak má vypadat správná MHD ve městě, tak si zajeď do Vídně. Ale z pohledu dopraváka si radši zajeď do Budapešti, protože tamnější MHD je o hodně více rozmanitá. Už jenom kvůli Ikarusům :D
10 let...
vojtas
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod goldvideo495 » 07 črc 2014 18:58

Asi tak. Teď mě napadlo, že když jsem jel tím novým citarem, všimnul jsem si zajímavého palubního počítače u řidiče. Neví někdo náhodou jak se jmenuje? Už ani pořádně nevím jak vypadal a nápis už vůbec ne, je to černá krabička s malým displejem, na moderní informační systém v autobuse celkem jednoduchý, ale asi stačí.
Stokrát opakovaná lež se stává pravdou=Joseph Goebbels=říšský ministr propagandy=dnešní reklamy :-D

Obrázek
goldvideo495
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Bydliště: Praha/Ústí nad Orlicí-Ano tam kde se plasťáky pořád vyrábějí i tam kde pořád jezdí

Předchozí

Zpět na Volná diskuse