TOPlist

Android

Obecně i mimo OMSI

Re: Android

Příspěvekod johny_s » 28 dub 2014 11:01

Ono to trochu spolu souvisí. Plus druhý problém je, že oni (vezmu konkrétně HTC) musí pomalu na každý model dělat úpravy. Protože ten mobil neumí např. s-beam, musí ho o něj a všechny funkce oříznout, případně nějak poupravit dané procesy. A než projdou všechny modely, tak tu máme novou verzi androida. Když ti vadilo, že se neaktualizuje sám, mohls po 2 letech (po konci záruky) provést root a nahrát nějakej neofiko systém.
Geronimo
johny_s
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Deiv » 28 dub 2014 11:10

No právě. Ty "úžasné" nadstavby :D Vždyť spousta uživatelů ani neví, co to je a obešla by se bez nich. ;) DIMI nebojuji jen za jednu věc. Dle mého jsou lepší iOS a WP, andoid má určitě taky své plusy, ale kdybych si volil, tak preference mám jiné. Kde by android byl bez samsungu ? (mimochodem nechápu, jak se ten ještě furt může držet na špici)
"If it´s not Boeing, I´m not going!"
Deiv
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod johny_s » 28 dub 2014 11:19

Spíše, kde by byl Samsung bez Androida. První výrobce, který vyloženě nahrával Androida masově, bylo HTC. A abych předešel námitkám, tak ano Samsung patří mezi skupinu výrobců, která se zasadila o tvorbu Androida, (další větší mobilní výrobci byly HTC a LG). Samsung v dobách prvního Andorida měl již svůj systém BADA, resp BADA 2.0. A kdyby se nerozhodl to pohřbít a přejít na Andoroida, měl by systém BADA dodnes.

EDIT\\ Samsung se drží dle mě na špici díky technologii, jenž Apple nemůže skoro konkurovat.
Geronimo
johny_s
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Deiv » 28 dub 2014 11:32

no HTC má dneska svoje problémy. Jestliže Samsung začne nahrazovat na některých levnějších modelech Android Tizenem, podepíše se to aj na podílu Androidu. A mimochodem o kterých technologíích mluvíš ?
Deiv
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod johny_s » 28 dub 2014 12:19

Taková menší tabulka porovnání
iPhone 5g Samsung Galaxy SIV
Display ||| 1136 x 640 ||| 1920 x 1080
Foťák ||| 8Mpx ||| 13Mpx
Frekvence/počet jader ||| 1,7GHz/2 ||| 1,9GHz/4
RAM ||| 1024MB ||| 2048MB
Komunikace (nadstand) ||| NIC ||| NFC
To je jen základ v HW.
Navíc SGIV umí/má: automatické zastavení a spuštění videa (a nejen jeho), dle polohy očí, upravuje si hlasitost dle použití.
Navíc Ip5S umí/má: Čtečka prstů, 64bitová architektura iOS a LTE(nevím jakou má samsung architekturu, či jestli má LTE),funkce hledat ztracený mobil.
Určitě bych našel i další rozdíly, jen se mi nechce hledat.
A na závěr cena: Smasung 9tisíc, iPhone 15,5tisíc (oba 16GB), dle heuréky nejnižší cena za kterou se dají koupit, průměrná samsung 12,2tisíc a iP5S 17,3tisíc.
To mi přijde, že za iPhona zaplatíš víc, ale dostaneš slabší přístroj.

EDIT\\ Sry, při tvorbě hezká tabulka při postnutí se to smrskne (nerad používám Náhled), tak jsem to "rozdělil" pomocí |||
Geronimo
johny_s
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Deiv » 28 dub 2014 12:28

No máš pravdu hezky to vypadá, ale chytrý člověk si zjistí víc. Například nevím proč by do 5g měli cpát lepší procesor, když iphony jsou stavené pro iOS, a tomu bohatě stačí to co má 5g. Co se týče fotoaparátu, nejde jen o počet megapixelů, ale i o optiku a celkové zpracování. Takže 8mpx ti ve výsledky může dělat lepší fotky než 13mpx. 2GB RAM jsou jen důkazem, kam Android svou náročností šahá.
Deiv
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod johny_s » 28 dub 2014 12:32

Hádat se nebudu, od toho tu tohle téma není. Shrnuli to, každý obhajujeme to, s čím jsme spokojeni. :)
Geronimo
johny_s
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Opavan99 » 28 dub 2014 13:12

Řeknu ti to takhle.Nemusíš mít Full HD na 4 palcovém displeji,tam je ti k ho*nu.Nepotřebuješ mít mega ultra super procesor,aby ti šlo plynule prostředí.Ohledně Megapixelů,záleží na optice,postprocesingu,velioksti pixelu atd.. Chytré funkce,ani nevyužiješ,jediné co se mi líbí,je zastavování videa.Velikost ramky ukazuje,že iOS umí zacházet s ramkou mnohem lépe než Android(WP umí také zacházet s Ramkou).A o ceně nemluvě.Navíc,když přišla S4 na trh,tak taky stála 16 tisíc,takže o ceně bych radši nemluvil. :)
Návod na podpis.: Potřebujete velké obrázky tak, aby se musely dlouho načítat. K tomu nějaký popis, třeba : Miluju tohle, tamto forever, přijďte se projet, prostě kravinu, která nikoho nezajímá. A ideálně tou nejsvětlejší barvou, ať to každý vidí. Hotovo.
Opavan99
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod johny_s » 28 dub 2014 13:21

Já si v pohodě vystačím se svým robotem, který má 1GB ram, 1GHz procesor, 5Mpx foťák (ve 3D režimu 3Mpx). Iphona po zkušenostech s ním už ne. WP jsem ještě neměl a klidně bych i vyzkoušel. Nejsem vyložený zastánce Androida, jsem otevřen i jiným plaformám, krom iOS. :)
Geronimo
johny_s
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Opavan99 » 28 dub 2014 13:29

BTW.Evo má v 3D režimu pouze 2 MP,sám jsem ho měl,a byl to výborný telefon.Díky kovovému rámu byl odolnější proti pádům,vypadal lépe než Samsungy a v záruce mi měnili displej a vyměnili všechny rámy,krytky atd. :)
Návod na podpis.: Potřebujete velké obrázky tak, aby se musely dlouho načítat. K tomu nějaký popis, třeba : Miluju tohle, tamto forever, přijďte se projet, prostě kravinu, která nikoho nezajímá. A ideálně tou nejsvětlejší barvou, ať to každý vidí. Hotovo.
Opavan99
Stálý člen
Stálý člen

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuse