TOPlist

OMSI 2 Manuál=Fehler ..

Speciální forum sloužící pro témata výhradně o OMSI 2.

OMSI 2 Manuál=Fehler ..

Příspěvekod Vačice » 03 bře 2014 09:40

Zdravím panstvo,
omlouvám se, jestli to dávám do špatné sekce, nicméně mám následující problém a byl bych rád, kdyby někdo věděl, jak na to. Mám dva volanty. První stařičký exemplář je Logitech Formula Force Ex a jako druhý (hlavní) mám Logitech Driving Force GT. První volant slouží v podstatě jen jako křoví a jeho pedály mi slouží jako spojka, druhý mám klasicky plyn, brzda, zatáčení. Dále mi kamarád vyrobil ze starého vyřazeného joysticku řadící páku. Tím pádem bych si v klídku mohl vychutnávat řazení pomocí fofrklacku.
V OMSI 1 vše fungovalo v pohodě, nicméně v OMSI 2 mám takový zásadní problém. Když zvolím autobus s manuální převodovkou (Karosa B954, SOR c10.5 aj.) a mám vypnuté volanty, tak vše běží v pohodě, ale když zapnu volanty, tak mi ten autobus vyhodí Fehler. Vyjímku ovšem tvoří Ikarus 280, kde sice Fehler nevyskočí, nicméně ten nejsem schopen nastartovat, přičemž automat v pohodě ano. Všechno ostatní mi v OMSI jede v pohodě a já už opravdu nevím. Na netu se mi nepodařilo nic nepodařilo dohledat. Budu rád za každou pomoc.

P.S. Jen ještě doplním, že profil ovládání jsem vytvořil nový, takže přenesením z OMSI 1 to nebude.
Vačice
Diskutující člen
Diskutující člen

Re: OMSI 2 Manuál=Fehler ..

Příspěvekod Tomko00 » 03 bře 2014 09:54

Čo sa týka tej Karosy C954 a podobne, najprv naštartuj na klávesnici, až potom zapni volant. A čo sa týka Ikarusu 280, tak tam pri manuále drž plyn a štartovanie motora spolu, na klávesnici by to teda bolo Num 8 + M. ;)
Tomko00
Veterán
Veterán

Příspěvekod Etrusan » 03 bře 2014 09:56

Drž enter, elektrika -> neutrál -> nastartuj. V mezikrocích vyskočí error, jakmile máš nastartovaný seš zavodou. Pokud chcípne, postup opakujeme (bez elektriky). Volant zapnutej.
Etrusan
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Vačice » 03 bře 2014 10:04

Tomko00: Stejný postup startování je i u automatu, nicméně u manuálu mi o "proškytne", jako kdybych ten plyn neměl sešlápnutý, přitom mám. Zkoušel jsem i sešlápnout spojku, ale bez úspěchu :-/

Díky panstvo za pomoc, čekal jsem, že by to šlo vyřešit i nějak elegantněji, jdu to zkusit.
Vačice
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod Tomko00 » 03 bře 2014 10:09

Tak potom ti neviem poradiť, pretože ja držím plyn, spojku a tlačítko na zapnutie motora zároveň, a ide to. :)
Tomko00
Veterán
Veterán

Příspěvekod Peterson » 03 bře 2014 14:51

Peterson píše:
TnT píše:Nakopírovat tohle do složky imputs a řazení bude fungovat. http://ulozto.cz/x3fm67jS/inputs-rar , jestli ne tak máš zaškrtlou automatickou spojku.

Samozrejme nezabudni namapovať. Funguje to, aj Shitman ti to môže podtvrdiť.
Peterson
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod shitman » 03 bře 2014 15:10

nepotvrzuji, že to musí namapovat. mapování je způsob pokrytí povrchu 2D/3D fiktivního tělesa obrázkem, nebo-li texturou. ovšem petersonovo nastavení funguje, to potvrdit mohu. ;)
Obrázek
Obrázek PROTOŽE ZRZKY VLÁDNOU SVĚTU!!
shitman
Profík
Profík

Příspěvekod figi44 » 03 bře 2014 17:20

je to jednoduché, drž spojku, přepni na volant a zařaď a vyřaď,. Chybu to háže, protože autobus se spawne se zařazeným stupněm. To samé ti to udělá, když ti to chcípně :)
Intel i5-760 2.8 gHz (Turboboost 3.2); nVidia gtx460; RAM 4gb; Logitech G27; Razer gear
figi44
Rozkoukaný člen
Rozkoukaný člen

Zpět na OMSI 2