od stefco » 28 led 2014 18:45
Pre všetkých, ktorí majú v OMSI2 nízke FPS: Koľko máte nastavený max. počet načítaných Tile?
Dnes som si všimol, že tá dyn. redukcia počtu načítaných tile-ov funguje trochu nelogicky. Pri načítaní mapy, alebo vložení busu sa načíta max. počet tile-ov, ako je to určené v nastavení grafiky. Ak je to na nejakom náročnejšom mieste mapy, FPS ide zásadne dolu. Problém je v tom, že OMSI začne redukovať počet tile-ov až počas jazdy, keď sa hráč začne pohybovať po mape a musia sa načítavať ďalšie tile po trase, na ktorej sa pohybuje hráč. Takže kým počet načítaných tile-ov poklesne tak, že FPS je už celkom hrateľné, tak hráč prejde hodný kus cesty. Je možné nastaviť hranicu FPS, pod ktorou sa začne zmenšovať resp. zvyšovať počet načítaných Tile, ale má to oneskorený efekt.
Napr. Ja mám nastavený počet načítaných Tile na 4. Ale keď vložím bus na Bowdenhame niekam do centra, načítajú sa 4 tile a FPS je len okolo 10. Pritom ale ak odjazdím nejakú linku a vrátim sa späť na to miesto, dynamická redukcia už zafunguje, načítaný je iba 1 tile a FPS okolo 20-25.
Z toho by sa dalo usúdiť, že najlepšie by bolo nastaviť 1 Tile, ale až také jednoduché to nie je. Pretože ak sa má načítať iba 1 Tile, tak pri prechode medzi tile-ami sa bude OMSI lagovať, kým načíta ďalší tile tesne pred hráčom. A zmeniť počet tile-ov počas hry tiež nepomôže, pretože zmena počtu načítaných tile v nastavení sa prejaví až po reštarte OMSI. Takže zostáva len experimentom nájsť nejaké vhodné nastavenie a úvodné metre na ťažších miestach máp nejak predýchať.
EDIT: Existuje ešte jedna možnosť. Po načítaní sa trochu prejsť po mape na pohľade F4, kým zafunguje redukcia načítaných Tile-ov.