TOPlist

[WIP] CZ map: Kladno

Prezentace map a výtvorů v editoru
Pravidla fóra
Nové téma založte až s prvními obrázky z mapy.
Obrázky musí ukazovat pokročilý stupeň vývoje mapy.

Seznam chybějících objektů nebo splin uzavírejte do tagu CODE.

Jak hodnotíte mapu v jejím současném stavu?

Výborná
176
72%
Velmi dobrá
38
16%
Jde to, ale chce to zlepšit
18
7%
Nic moc
4
2%
Hrůza
9
4%

Celkem hlasů : 245

Re: [WIP] CZ map: Kladno

Příspěvekod shitman » 08 pro 2013 19:47

no vida, jakou pěknou zpětnou vazbu tady mám. :) auta v silnici hnedle opravím, žlutá čára už byla nahlášena lukymu a taky bude opravena, a ty obrubníky mě nějak koňíčku přibliž, nevidím kde myslíš
Obrázek
Obrázek PROTOŽE ZRZKY VLÁDNOU SVĚTU!!
shitman
Profík
Profík

Příspěvekod Koňásek » 08 pro 2013 20:15

Třetí obrázek z vrchu, první sloupek, neboli pátý obraz celkově. Chodník vpravém dolním rohu levituje nad povrchem/nemá obrubník. Dále na třetím vidím vpravo trčet povrch nad úroveň asfaltu (což je malichernost o které určitě víš), a nelíbí se mi ty pravoúhlé rohy trávníku (cesta od silnice, podél parkoviště, k baráku vpravo), navíc cesta do silnice ústí skrz chodník+ obrubníček dané cestičky převyšuje obrubník silnice. Je to těžký Štětín stájl. Předpokládám, že je to v rámci optimalizace, ale ze Štětíně mi tento detail vždy kazil dojem v hry. (Vím , jsou to pidi detaily)
Mateřské prkno:ASUS X370 Prime|Procák:AMD R5 1600X
Grafárna:Sapphire R9 380 NITRO 4G|RAM:16GB
Koňásek
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod shitman » 08 pro 2013 20:26

já nevím, čtu to asi popáté a pořád z toho nechápu vůbec nic, co jsi chtěl vyjádřit.. zkus mě ty místa na obrázcích zakroužkovat, třeba mi to tak pude líp pochopit :) jedin co mě nějak docvaklo jsou ty pravoúhlé obrubníky u trávníku, které jsou ovšem více-méně v souladu s reálnou předlohou
dsadasdasd.jpg
Obrázek
shitman
Profík
Profík

Příspěvekod Gryzly65 » 08 pro 2013 20:31

shitman píše:více-méně

To si akože máme vybrať, "nehodiace sa škrtnite" ? :D a spätnú väzbu ti môžem závidieť, no. Pokazde keď som ja niečo tvoril a informoval o postupe, písal som si sám so sebou. :(
Obrázek
Gryzly65
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Koňásek » 08 pro 2013 20:44

No původně jsem chtěl kroužkovat, ale pak mě napadlo udělat si slohové cvičení za účelem zjistit, zda jsem schopný popsat něco pouze slovy (failed).

Když je to podle reálu, pak se omlouvám ;)
Obrázek

Obrázek
Když na to teď koukám, tak vidím, že je to trávník na okraji chodníku, ale uznej, že z tohoto úhlu... dobrá beru zpět :)
Koňásek
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod DIMI » 08 pro 2013 20:53

Ty jsi ale hnidopich. :D
DIMI
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod Koňásek » 08 pro 2013 21:01

Nevím o tom, že by byl shit hnida, ani o tom, že bych ho/do něho píchal. Važ svá slova.

No dělám to v dobré víře, že mu to pomůže v tvorbě a ocení to :D
Koňásek
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Kopecek » 08 pro 2013 21:06

Shiťáku, máš to pěkný no ! A jak se mají FPS ???
OMSI Joke : ''Třeba to půjde''
Kopecek
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod igisek » 08 pro 2013 21:13

Fííha,to sídliště je naprosto dokonalé 8-) :idea:
Tvá mapa je 100x lepší než má a já se právě chci vrhnout na smyšlené sídliště v nejbližším měsíci,neměl bys čas potom poradit nějaké tipy? Protože jak vidím,tak v tom máš opravdu praxi a zkušenost. :)
Je nejlepší slavit narozky na pátek 13.,v roce 2013 :D
Stránka mého města https://www.facebook.com/dpmoravec?ref=hl
igisek
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod shitman » 08 pro 2013 21:17

kopečku, zkoušel jsem tam prohnat Tedomku, s plným nastavením zatím okolo 15-25 FPS v plně zastavěných částech.. takže optimalizace ještě určitě nějaká proběhne :)

koňíčku, helej, to všecko co jsi označil tam být má. na Arménské (první screen) - ten štěrk je tam úmyslně, sice je tam ve skutečnosti nově asfalt až dolu, ale má to symbolizovat přechod na hliněnou cestu, což se mi zatím nepovedlo nijak lépe udělat texturama ani splinama. ten chodník na straně je také úmysl - obrubník mezi trávou a chodníkem je skutečně na vyšší úrovni než chodník samotný, a chodník je orpoti obrubníku mezi trávou a silnicí na nižší úrovni. navíc jak říkáš, za jízdy si toho těžko všimneš, protože hned před tebou je křižovatka, na tkeré občas AI vypadá docela nebezpečně (ovšem jen vypadá, má nastaveno, že se má zastavit těsně před pathem roo hlavní cestu :D abyste mi za volantem neusnuli). na ul. unhošťská (druhý screen) je to jak říkáš zřejmě způsobeno jen špatným úhlem kamery, je tam silnice, pak pruh trávy s obrubníkem a pak teprve chodník, zhruba tak, jak to má správně být. :) samozřejmě je tam nutná určitá úspora v rámci optimalizace, takže to nikdy nebude 100% přesné.. tady se řídím spíš příkladem štětína a podobných map, kde se sice může stát, že na mapě budou menší odchylky, ale hlavní je, aby to vypadalo dobře. ;) jinak tvůj slohový útvar určitě není špatný, ale já ted jedu téměř nonstop víkend a prakticky nerozumím ani tomu, co jsem ted právě napsal, takžu mě bys zřejmě nepochodil ani s obrázkovou knížkou pro děti. :D

asadsdsd.jpg

igisku, popovídat si určitě můžeme.. ale já nemám zkušenosti prakticky žádné. fiktivní mapu jsem dohodil protože jsem měl absolutní okno co dělat, a tady jedu přesně podle předlohy, kterou mám denně na očích, takže je to jenom ctrl+c ctrl+v.. moje fantazie je bohužel velice omezená.. :) jinak všem díky za chválu, doufám, že se mi mapu povede brzy dokončit, abyste si taky mohli okoštovat, co to je, řídit kladno.. :D
Obrázek
shitman
Profík
Profík

PředchozíDalší

Zpět na Mapy a editor