TOPlist

Vaše nejoblíbenější linka v Praze?

Obecně i mimo OMSI

Re: Vaše nejoblíbenější linka v Praze?

Příspěvekod Deiv » 02 pro 2013 20:42

Ono to není jenom o tom jednom spoji. Třeba u nás se to taky děje, ale ten bus musí jet, protože pak má přejezd na jiný spoj, který jede narvanej. Tím, že by zrušili ten neobsazenej by pak pravděpodobně museli buď hejbnout nebo úplně zrušit ten narvanej spoj a přišli by o prachy ;)
"If it´s not Boeing, I´m not going!"
Deiv
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod martin8211 » 02 pro 2013 21:35

Ale nejzajímavější jsou městské linky provozované společností Arriva Praha - 165, 173, 220, 240 a možná ještě jedna 223??

Už od mala jsem měl cestování linkou 165 hrozně rád, protože se dá říct, že to je ruská ruleta. Nikdy nevíš co přijede za bus, jestli vůbec přijede, jestli ti zastaví a jestli zavře dveře...a navíc jede po úplné hranici Prahy (Šeberák-Hrnčířský hřbitov), a to mám rád, když je to jako vesnice, ale jsou tam městské busy, městské cestovní zvyky.
Ikdyž je nepříjemné, když jednou přijel jeden z prvních SORů BN12 naprosto neudržovaný od výroby (cca 2005), a kolem 11. večer se v zimě rozhodl stávkovat v poli :D

Ale fakt - že s tím Policie, STK, nebo ROPID nic nedělá, vždyť to je úroveň......
Čím víc dveří to má, tím je to lepší...
martin8211
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Dawe » 02 pro 2013 21:46

Dnes už na 165 jezdí ty modernější BNka :) ale stejně jsou už některé pěkně pok*rvený :(
Obrázek
Dawe
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod martin8211 » 02 pro 2013 22:51

Jo, ty nové BN12 jsou luxusní, ale už i na nich se začíná občas objevovat Arriva know-how :D
Ale stále se stává, že na 165 přijede - Crossway, BN12 v modré barvě Connexu, různé Mercedesy, a nebo to nejhorší - Scanie..., a nevím, ale už dlouho jsem neviděl žádnou Karosu
Čím víc dveří to má, tím je to lepší...
martin8211
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod ALEDOL » 02 pro 2013 23:12

martin8211 píše:...už od mala jsem měl cestování linkou 165 hrozně rád, protože se dá říct, že to je ruská ruleta. Nikdy nevíš co přijede za bus, jestli vůbec přijede, jestli ti zastaví a jestli zavře dveře...

Taky mám rád 165 (to už jsem i psal) a s tou ruletou máš naprostou pravdu.S nástupem VEOLIE se to poněkud zlepšilo a s nástupem ARRIVY to zase o trochu kleslo,ale vůbec nejhorší,ale svým způsobem i nejzábavnější to bylo za časů CONNEXu.Tam prostě dali to,co měli.A když neměli,tak jste prostě museli počkat až na další spoj a ani to nebylo vždycky úplně jisté.To,že tam dali všechno co měli,to nepřeháním,opravdu,jednou jsem jel s B732,jednou tam dali dokonce i C734 a nejzajímavější pokud si pamatuju,byla B731 které nešli otevírat 2. a 3. dveře.A docela zvláštní bylo,že zrovna v této rozbité B731 jsem poprvé viděl taky ženu za volantem městského autobusu.Pak bylo zajímavé když předními dveřmi nastupoval kočárek.Pamatuju si,že v roce 2006 jsem jel s jedním z prvních BN12.Ještě si pamatuju,že jsme jednou jeli takovou zvláštní C834 a když jsem vystoupil,měl jsem (jak bych to tak řekl slušně).Měl jsem poněkud natřesené hýždě.Ještě mi dovolte citovat něco,co jsem napsal jinam.Týká se to současného stavu jedné B932 od ARRIVY:

ALEDOL píše:... asi před týdnem jsem jel normální KAROSOU B932.Byla rozhrkaná,bylo hrozně slyšel vrčení spojky,jedno křídlo u prostředních dveří se neotevíralo a díky bohu že se to cestou nerospadla,protože to cukalo opravdu hodně.No a když jsem vystoupil všiml jsem si že z této KAROSY to teklo úplně proudem...

Tím,že to teklo proudem,jsem myslel,jinými slovy v autobusácké hantýrce že prostě chcala jak koroptev. :)

...Tak jsem vybil své literární přání a omlouvám se,že jsem toto vlákno trochu zasvinil,ale musel jsem to napsat,jako reakci na MARTINA. :)
ALEDOL
Stálý člen
Stálý člen

Předchozí

Zpět na Volná diskuse